hakavcak Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 Zdravím 2.0HDI 100kw, už delší dobu se mi občas stává, že při startu skáčou otáčky někdy dokonce auto chcípne pak se to nějak srovná a v pohodě. Ale při akceleraci černý kouř a průměrná spotřeba se zvýšila z cca 7l na 10l na diagnostice jediná závada (relé žhavení je ovládáno svícky nejsou napajené nebo tak něco.) Ještě to chci zkusit napojit, když to bude škubat, ale teď 2 týdny po startu normální otáčky bez závady. Jen ta spotřeba a nahromaděné saze na 3 do plnejch jde spotřeba přes 30l. Tankuji na benzíně Disel Verva tak myslím, že špatnou naftou by to být nemělo. Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 zkus vytáhnout filtr vzduchu, co to udělá Citovat
BubakGS Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 (upraveno) ...co cidlo teploty venkovniho vzduchu / chladici kapaliny? Tohle delalo auto mymu tatovi, kdyz si myslelo, ze je v lete -27 C.... Upraveno 26. říjen 2021 uživatelem BubakGS Citovat
Ferry Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 ta chyba zhaveni u 2,0hdi byvala v pameti snad u kazdyho, co si tak pamatuju. Tady bude problem jinde, evidentne tam jde vic nafty, nez by jit melo, takze spis se zamerit na vahu vzduchu, cidlo teploty chl.kap., regulaci turba, vstriky... Chce to koukat na live data vsech provoznich hodnot nejlepe origo diag Citovat
hakavcak Odesláno 26. říjen 2021 Autor Odesláno 26. říjen 2021 Tak jsem vyměnil filtr a pořádně projel vyfoukal saze, že zatím nové nejsou cca 10km hodne do otáček 12l spotřeba. Kopec za 3 do otáček spotřeba 30l. Auto lítá, ale spotřeba šílená nejsem si jist, ale myslím, že i když jsem to takhle vytáčel okamžitá nešla přes 20. Nebo já nevím. Počkám zda se zase nahromadí saze. Jinak venkovní teplota vypadá, že ukazuje správně. Citovat
BubakGS Odesláno 26. říjen 2021 Odesláno 26. říjen 2021 ... a teplota motoru? Jde o data, co jdou do ECU a ty bez diagnostiky nezkotrolujes.... Citovat
hakavcak Odesláno 26. říjen 2021 Autor Odesláno 26. říjen 2021 Na budíkách mi ukazuje asi vše normálně přehnané teploty jsem si nevšiml ani že by motor zustával studený. Tak půjdu zkusit přes diagnostiku snad tam najdu teplotu motoru. Děkuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.