Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Stává se mi občas, když hodím, tašku na přední sedadlo, že si čidlo myslí, že tam někdo sedí.  Dělá to někdy i když tam hodím plnou dokladovku na určité místo. Tak jestli si to u tebe čidlo taky sem tam nemyslí. "Vypnout" se to dá například falešnou sponou bezpečnostního pásu. Ale já bych spíš řešil to čidlo v sedadle.

Odesláno

No ono by to chtělo asi lépe specifikovat. Pípá kdy ? Když je sedadlo obsazené a pasažér není připoutaný  pak je to v pořádku od toho tam ten pípák je. Pípá když je na sedadle nějaký nákup nebo tak něco a pás není zapnutý pak je to také v pořádku v sedáku je tlakové čidlo které pokud je aktivováno a není zapnutý pás tak opět zapne pípák to čidlo rozezná že je zatížené ale nerozezná čím tudíž to je také v pořádku. Pokud je sedadlo volné a pípák pípá je něco špatně pokud je sedadlo obsazené pás zapnutý a pípák pípá je něco špatně nejspíš bude problém v té " karabině "  kam se pás zapíná tam je čidlo které detekuje přítomnost toho protikusu nebo v to čidle které má hlásit systému zda je nebo není sedadlo obsazené. Každopádně u tak mladého auta jako je 508 se bez diagnostiky nikam nedostaneš takže zajet někam kde mají originální diagnostiku a umí s ní pracovat těm sdělit svůj problém a pak by asi neměl být velký problém diagnostikovat příčinu této závady.  Chápu že jsem tě asi nepotěšil když tě posílám na diagnostiku i s takovou zdánlivě banální věcí ale bohužel dnešní auta jsou taková musíme si zvyknout že časy stodvacítek a felicií jsou pryč a dnešní auta jsou v tomto ohledu jinde a u některých si i blbá výměna žárovky (světelného zdroje) žádá zásahu s diagnostikou

Odesláno

No prave ze to pipa ked tam nikto nieje a ani ked tam nic nieje polozene proste sedadlo je volne a nezatazene.

A plus po max pol minute to prestane. Vcera mi to pocas jednej jazdy spravilo 3x.

• O 3 týdny později...
Odesláno

508 (aspoň 1.gen) nemá na zadných sedadlách detekciu sediacej osoby. Má detekciu odopnutia pásu v zámku bezpečnostného pásu a teda detekuje iba situáciu, keď počas jazdy človek odopne bezpečnostný pás. Z toho vyplýva, že blbne to čidlo v zámku pásu, pravdepodobne sa falošne zopne na chvíľku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...