slaviklukas86 Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 Ahojte potreboval by som radu. Pri jazde mi občas začne pipat zadny bezpečnostny pás za spolujazdcom. nevie niekto kde moze byt chyba pripadne ako to uplne vypnut. Za všetky rady ďakujem. Citovat
Pacho69 Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 Stává se mi občas, když hodím, tašku na přední sedadlo, že si čidlo myslí, že tam někdo sedí. Dělá to někdy i když tam hodím plnou dokladovku na určité místo. Tak jestli si to u tebe čidlo taky sem tam nemyslí. "Vypnout" se to dá například falešnou sponou bezpečnostního pásu. Ale já bych spíš řešil to čidlo v sedadle. btl.a ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 No ono by to chtělo asi lépe specifikovat. Pípá kdy ? Když je sedadlo obsazené a pasažér není připoutaný pak je to v pořádku od toho tam ten pípák je. Pípá když je na sedadle nějaký nákup nebo tak něco a pás není zapnutý pak je to také v pořádku v sedáku je tlakové čidlo které pokud je aktivováno a není zapnutý pás tak opět zapne pípák to čidlo rozezná že je zatížené ale nerozezná čím tudíž to je také v pořádku. Pokud je sedadlo volné a pípák pípá je něco špatně pokud je sedadlo obsazené pás zapnutý a pípák pípá je něco špatně nejspíš bude problém v té " karabině " kam se pás zapíná tam je čidlo které detekuje přítomnost toho protikusu nebo v to čidle které má hlásit systému zda je nebo není sedadlo obsazené. Každopádně u tak mladého auta jako je 508 se bez diagnostiky nikam nedostaneš takže zajet někam kde mají originální diagnostiku a umí s ní pracovat těm sdělit svůj problém a pak by asi neměl být velký problém diagnostikovat příčinu této závady. Chápu že jsem tě asi nepotěšil když tě posílám na diagnostiku i s takovou zdánlivě banální věcí ale bohužel dnešní auta jsou taková musíme si zvyknout že časy stodvacítek a felicií jsou pryč a dnešní auta jsou v tomto ohledu jinde a u některých si i blbá výměna žárovky (světelného zdroje) žádá zásahu s diagnostikou Citovat
slaviklukas86 Odesláno 23. srpen 2021 Autor Odesláno 23. srpen 2021 No prave ze to pipa ked tam nikto nieje a ani ked tam nic nieje polozene proste sedadlo je volne a nezatazene. A plus po max pol minute to prestane. Vcera mi to pocas jednej jazdy spravilo 3x. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 No tak to by mohlo být to čidlo zatížení sedadla. Tohle by mohl vědět @HonzaZ ten má 508 zmáknuté jestli se to dá nějak zkontrolovat laicky nebo musí být diagnostika. Citovat
loque Odesláno 7. září 2021 Odesláno 7. září 2021 508 (aspoň 1.gen) nemá na zadných sedadlách detekciu sediacej osoby. Má detekciu odopnutia pásu v zámku bezpečnostného pásu a teda detekuje iba situáciu, keď počas jazdy človek odopne bezpečnostný pás. Z toho vyplýva, že blbne to čidlo v zámku pásu, pravdepodobne sa falošne zopne na chvíľku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.