Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak si musím takhle veřejně pobrečet a postěžovat :ticho:D

Provedl jsem si zkušebně report na V6 na Carvertical. A to sem asi neměl dělat. Zjistil jsem že v roce 2016 má vozidlo stočený tachometr a byl bouraný bok :myslim

378457492_Vstiek.thumb.PNG.96d216e6cee47c52149dabc0acf5ae77.PNG

583917036_Vstiek.thumb.PNG.60ad8a3ad6217b48772a773a36929650.PNG

Říkám si jasně, tak to se stává někdo k mému VIN zapsal špatný údaj, tak jim napíšu a oni to opraví. 

Napíšu jim tedy zprávu, že jsem majitelem od roku 2015 a že o žádné takové škodě nevím a že stav km také nesedí a beru to za banalitu, která bude určitě rychle vyřešená. 

Druhý den dojde odpověď:

555926117_Vstiek.thumb.PNG.292c6b693c7de0a6d47ee62db21d1270.PNG

Tak logicky napíšu ať tedy sdělí jaká pojišťovna tento údaj poskytla, že se s nimi domluvím aby tento údaj upravili a tím se celá historie auta narovnala. 

Bohužel jejich odpověď byla že mi to sdělit nemůžou....

Takže já díky údaji který oni veřejně poskytují (ač za úplatu, ale poskytují) tak mám teoreticky poníženou hodnotu svého auta, ale oni za to evidentně nenesou odpovědnost a odmítají tyto údaje ověřovat a případně opravovat...

Dle mého to ale dělají (nebo spíš nedělají) úplně správně a zajímalo by mě zda to není z jejich strany lehce protiprávní.

Jinak zajímavé jak pak srovnání s Cebií, kterou jsem dřív moc nemusel. Zavolal jsem do Cebie, že sice nemám vyjetý a  zaplacený jejich report, ale domnívám se že nejspíš tam tento údaj budou mít také špatně. Paní si vzala VIN, hned si ho zadala a říká, jo tento údaj tu vidím, ale to je jasná blbost. Hned ho smazala a ještě mi zadarmo poslali nový report kde již tento údaj není. :potlesk:super

1406881236_Vstiek.PNG.54d72897b104362970c2d0b4ca0b068b.PNG

Na Carvertical jsem poslal ještě jeden email, kde jsem se znovu ohradil proti tomu že mi ponižují hodnotu mého majetku a že doufám že se zachovají podobně jako jejich konkurence od Cebie. Bohužel dodnes nemám odpověď, a jsem zvědavý zda se ozvou. Paní z Cebie mi řekla že nejsem první kdo to řeší a že si myslí že výmazu se u CV nedočkám :bacha:blicismajlik

Odesláno (upraveno)

Jako ze to za rok najelo pres 100 000km? To spis v 2016 nekdo blbe opsal cislo. A oprava za 15-20 000 nejsou snad ani poradne nalakovany dvere a naraznik, ne?

Nemelo to nejakou pojistnou udalost?

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

@sitler Auto má za celou dobu lakovaný jen přední nárazník, a měněné čelní sklo v roce 2015. Jinak nic. Když vezmu auto měřákem laku tak je všude 110-130 mikronů, takže pro mě to auto je nebourané. Takže kdybych v budoucnu to auto chtěl inzerovat tak ho beru za nebourané. 

Podle mě i podle paní z Cebie na moje VIN napsal někdo pojistnou událost na jiné auto.. 

Odesláno (upraveno)

... no mozna sikovne podane trestni oznameni by carVertical donutilo neco delat...  .. poskozeny jsi tim, ze nekdo udelal nekde podvod na Tvoje VIN....  ..a tim Tobe snizil hodnotu vozidla.... .. pres TO se dostanes k info, ktera pojistovna to byla a je by to taky mohlo zajimat....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@BubakGS Tak on to nemusí být podvod. I nám se stane že se uklikneme ve VIN a pak ta škoda je všude evidovaná se špatným VIN. To mi ani tak nevadí. Ale vadí mi ten přístup té služby, která ani po upozornění není ochotná tento údaj ověřit a buď ho opravit a nebo napsat že po ověření si na tom trvají. Ale oni berou peníze za to že někde nakuoupí data, ale už za ty peníze s nimi odmítají pracovat například jako Cebie.

Odesláno

@BubakGS 

Citovat

5.2. Poskytovatel neodpovídá za nepřesnost informací uvedených v Přehledu nebo za jejich obsah.  Poskytovatel neodpovídá za škody vzniklé Uživateli nebo třetím stranám v souvislosti s použitím Přehledu.

Nemaji zodpovednost za nic. Jsou jen zobrazovac dat. Ze nejsou spravna ... neni jejich problem. 

Odesláno

@sitlerTo že to napíšou na svý stránky podle mě neznamená že se můžou zříct své odpovědnosti. Jestli že ten údaj zveřejňují tak by za něj měli i zodpovídat. To je jak kdybych do všech médií dal reklamu že carvertical je **** a že jsou podvodnící a pak bych řekl že mi to ale řekl někdo jinej a já to jen po něm opakuji a že za to neodpovídám :myslim

Odesláno (upraveno)

no.. problem je, ze to budes resit tezko. Je to litevska firma se sidlem tam, podnika tam, podle litevskych zakonu.

A oni vystupuji jen jako agregator, zobrazovac dat. Nikoliv jejich tvurce. Oni tedy pouze interpretuji a zobrazuji data. Nemaji vubec zadnou dopovednost za jejich zdroj a jejich spravnost - to je na zdroji. 

Asi stejne jako facebook nezodpovida z ato, co tam nekdo napise. Tu odpovednost ma ten, kdo to tam napsal. Nebo ze zdejsi klub nezodpovida za to, co sem napiseme my.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)

Toto téma mi připomnělo, že mi u CV zbyla jedna možnost prověření vozu. Tak kdyby to chtěl někdo zkusit, můžu na to kouknout.

edit: Tak nabídka se ruší. @Pepito chtěl prověřit auto, ale zjistil jsem, že možnost využití je nejspíš nějak časově omezena a já jsem jí propásl.

Upraveno uživatelem machulda
doplnění
Odesláno

@Pe.TrNo co mi bylo naznačeno, tak to není tak úplně pojišťovna jako možná audatex. Budu ještě zkoušet, ale furt si myslím že ta úprava by měla začít přímo od toho kdo tu službu poskytuje... 

@sitler A pak vyvstává otázka proč konkurence funguje a oni ne :myslim Přijde mi že tím neděláním si přidělávají víc starostí než kdyby to prostě občas upravili když vidí že je to úplná kravina. Nejsem ani první ani poslední kdo to řeší a jednou narazí na někoho kdo se jen tak nevzdá.. A co se týče klubu nebo facebooku. Pokud tady nebo na FB v budeš šířit protiprávní nebo nepravdivé věci a někdo tě nahlásí taky se to smaže..

Odesláno

@gronholmm protoze je jednodussi nic neresit. Postih jim z toho realne zadny nehrozi. Coz je rozdil oproti protipravnim informacim. Vzhledem k objemu v jakym jedou jim to za to zatim nestoji se s tim patlat.

Jinak nepravdive info se ani tady ani na fcb nemaze, pokud neni vyslovene protipravni ci urazlive vuci nekomu, popr. neni v rozporem s pravidly platformy jako takove. Klide tu muzu napsat ze su milionar s ostrovem v Karibiku. A nikdo to nesmaze, nikdo to nebude overovat, a forum/klub za tuto informaci nenese zadou odpovednost :)

Jinak, nezastavam se timto Carvertical a jeho pristupu. Jen davam pohled na vec proc na to podle me drbou... 

Odesláno

@sitler rozumím tvé myšlence, ale tvůj příklad není ten samý. Spíš bych to přirovnal k tomu že založím vlákno že třeba Pe.tr (sorry Péťo, nějak si mě napadl :D) prodává kradený auta a je podvodník. A asi těžko by tu to vlákno déle vydrželo, a nebo bych byl vyzván abych to prokázal a nebo sám smazal. A to mám na mysli. 

Odesláno

Tak já se teda taky přidám.. Zkusil jsem a ačkoli kilometry zřejmě sedí, překvapily mě ty nehody. Věděl jsem že to bylo bourané na předek, ale rozhodně ne tolik podle té odhadnuté ceny :( A o nabořeném zadku jsem neměl páru vůbec. Auto bylo před koupí v autorizáku na prohlídce kde ho kompletně prolezli a vím že poctivě. Asi mohu dodat jen to, že bylo zřejmě dobře opraveno.. 

1672545617_Snmekobrazovky2021-07-29101222.png.0632119b7b6627fb804ef804e23bfbfa.png

1782451443_Snmekobrazovky2021-07-29101202.png.0e91acb732f5ef4621d8e3d6e8ff9a7d.png

1313288036_Snmekobrazovky2021-07-29101129.png.05ba32c0daeaa9d67197bab7d47bd45c.png

Odesláno

Já bych hledal chybu jinde? Ta nehoda na předek byla řešena pojišťovnou a nějaký servis to opravoval?

Protože já když boural v Chorvatsku (před 20 lety) a auto odtáhli do Auto Pecka v Podbabě, tak jsem chtěl nakonci vidět fakturu co servis si vyúčtoval s pojišťovnou jako škodu. Bylo mi divné, že mi nabídli, že za mě uhradí spoluúčast. Aby ne, když opravu vyčíslili na 470 tisíc korun a podle faktury měnili i sedačky, celou přístrojovku a prostě půl auta. A o rozdíl se asi rozdělili s pojišťovákem.

Tak jestli tam někdo něco nepřidal. 

Odesláno
V 23. 7. 2021 at 11:35, gronholmm napsal:

Pe.tr (sorry Péťo, nějak si mě napadl :D) prodává kradený auta a je podvodník.

A já od něj chtěl zrovna koupit auto, no ještě že jsem to neudělal. 🤣

Guest Scratch
Odesláno
V 23. 7. 2021 at 10:17, sitler napsal:

Jako ze to za rok najelo pres 100 000km?

Proc by ne? já najel 110 000 za rok v osobaku......

V 23. 7. 2021 at 11:12, Pe.Tr napsal:

zdroj je pojišťovna , tak se obrať na ni ne ? ikdyž pokud je to pojišťovna jiného vozu , zkusil bych rovnou ČKP

presne, CKP

V 23. 7. 2021 at 11:23, gronholmm napsal:

@sitler A pak vyvstává otázka proč konkurence funguje a oni ne :myslim Přijde mi že tím neděláním si přidělávají víc starostí než kdyby to prostě občas upravili když vidí že je to úplná kravina.

ja nevim, me kdyby nekdo jen tak zavolal, ze chce neco upravit, asi bych mu taky neveril...... ale je to prekerka.....

Odesláno

@Scratch Najel si s 20 let starým šestiválcem za rok 110000 kilometrů? :D Při započítání poruchovosti a času stráveného v servise by to odpovídalo nájezdu 2000 kilometrů za den :D :D :D 

To nevím co by na tom ČKP vyřešilo. Ty to už vůbec nebude zajímat 

A ad poslední: Já po nich nechci úpravu jen na základě telefonátu, ale já po nich chci aby oni sami tento údaj ověřili - tzn napsali mail nebo zvedli telefon a ověřili údaj který oni inzerují jako správný.... 

Guest Scratch
Odesláno

@gronholmm no byla to 18 let stara octavia 1,9 TDi :D , ta byla v servisu kazdy mesic na vymenu oleje a filtru :D. Kdybys s tou vranou jezdil vic, tak by se tolik nesrala :D

pochybuju, ze oni sami, telefon zvednou :(

Odesláno

@ScratchMě se vůbec nesere, ale 110tis kilometrů za rok by se na ní asi podepsalo :D 

No a to je to co mě na tom *neumím psát slušně*. Berou za to docela neslušný peníze ale za ty prachy jen někde splaší data a pak s nimi odmítají pracovat. Přitom Cebie tak fungovat umí...
Teď na to není čas, ale vzdát to nechci. Budu je tak dlouho srát až s tím snad něco udělají..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...