Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Vlastním peugeota 308 1,6 16v vti. Originál olej je 5w30, jenže má už něco nalítáno, tak bych chtěl změnit na 5w40. Bude to stejný výrobce,syntetika,atd. Jen vyzkozita pro teplejší podmínky.Vým že se bude tvořit silnější povlak,vymezení vůlí atd.Jen mě hlavně zajímá,jestli mám motor při záměně vypláchnout.Díky

Odesláno
před 16 minutami, pavlos858 napsal:

Vým že se bude tvořit silnější povlak,vymezení vůlí atd.

A na tohle jsi přišel jak :myslim

Odesláno (upraveno)

Píše to každý výrobce.5w40 první určuje čerpatelnost/ vizkozitu vnizkých teplotách a druhé určuje vizkozitu při 100°c.Čim vyšší toto číslo,tvoří se větší vrstva maziva.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek
Odesláno

Přesně jak píše @Hafity HTHS je jedna z velmi důležitých veličin u mot.oleje. Stejně jako TBN, NOACK (odparnost) ACEA atd. atd.

před 1 hodinou, pavlos858 napsal:

Vlastním peugeota 308 1,6 16v vti. Originál olej je 5w30, jenže má už něco nalítáno, tak bych chtěl změnit na 5w40. Bude to stejný výrobce,syntetika,atd. Jen vyzkozita pro teplejší podmínky.Vým že se bude tvořit silnější povlak,vymezení vůlí atd.Jen mě hlavně zajímá,jestli mám motor při záměně vypláchnout.Díky

Zvolil bych 5W30/40 ACEA A3 a měnil po opravdu max.15 tis.km

Proplach motoru (pokud to nejezdilo na prodloužený interval) bych zvolil šetrnějším způsobem a to klidně jednu výměnu zkrátit na 3000km a potom klasika, měnit po 10 - 15 tis.km dle způsobu jízd.

Odesláno

Sem registrovaný u autokelly a když sem měl Megana tak sem kupoval vše od starline a byl sem v celku spokojený a na tento olej mam 48% slevu,tak asi proto.Jinak mě to je v celku jedno,co byste doporučil vy? 

Odesláno

Nikomu nic nevnucuju, ale když není znám výrobce, kdo pro Starline olej vyrábí, natož dohledat TL k danému oleji - děkuji, nechci.

Jen pro zajímavost. Na kolik přijde 5l 5W40?

Já v tomto věřím ověřeným značkám: Motul, Yacco, Ravenol, Mobil1 atd. atd.

Odesláno

Technický list k oleji Starline Diamond 5W40 nesehnatelný. Nedůvěra k těmto olejům o to větší a proto bych se rozhodně obrátil jinam.

Odesláno

Ad Starline...co mi prislo do meila, na můj dotaz ohledně TL olejů Starline...no coment 🤣

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...