Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

chtěl bych se zeptat jaké jsou dodací lhůty v 2021 resp zda nekdo objednaval letos 3008 SUV 1,2 benzin automt prevodovka allure pack modra celebes + vyhr sedacky + induk dob+grip control  nebo podobnou konf jak dlouho čekal nebo kdy má plánované dodání  děkuji

Upraveno uživatelem jarda62
Odesláno

Je to týden co jsem to řešil u 3008 GT 1,6 benzín 133kW - ověřeno u Domansky, Kopecký, AV Car, Unicom a Lenner - standardní lhuty 3-4 měsíce nyní nelze dodržet. Automaticky přičti cca 2 měsíce. Kvuli vyhořelé továrně na chipy a nedávné zácpě v Suezu a nezáleží na motorizaci (s vyjimkou 2.0 diesel, tam je situace nejhorší prý).A prý není vyjímkou, že se auto předává po 8 mesících, nebo dokonce po roce.

Výroba v květnu a červnu je prý beznadějně už zaplněna, takže i kdyby byly díly, šel by normálně do výroby až v červenci... ale to prý nyní nehrozí a na dotazy, jestli bude auto alespoň před koncem prázdnin rovnou odpovídají, že nikoliv, že až na podzim, když to dobře půjde 😞

Takže jsem nakonec šel do skladovky (což byl v téhle motorizaci ale problém, v republice pouze dvě)a zítra si pro ni jedu 🙂

Ale těch 1.2 je hodně, jen možná ne přesně v té tvé požadované konfiguraci.

Třeba Grip control jsem vzdal jako první - daji k tomu totiž místo letních gum celoroční a to jsem nechtěl (já navíc do GT nechtěl, aby mi dali kola s šedým výbrusem, namísto s černým, které mám narozdíl od Allure v GT - až takhle rigidně přiblbý to je - je to popsané v doplňkové výbavě a ověřoval jsem to u několika z těch prodejců)

S indukcí je prý teď taky problém - já ji tam zrovna mám, ale než kvuli tomu čekat o další dva měsíce - indukční nabíjení se dá dokoupit za pár stovek dneska a položit do té přihradky...

Vzdal jsem se kvuli tomu i výhřevu sedaček a visioparku2

Jinak v Příbrami mají krásný GT v dieselu v červený metalíze 🙂

BTW. Jinak podobný problém má i Hyundai, tam mi v pátek oznámili ve Stodulkách, že pokud bych objednal, že lhuty se prodloužily o 1-3 měsíce ze standardních 4 - a to pro změnu kvuli nějakým těsnícím kroužkům do aut. převodovky

Odesláno

dík za info moc jsi mne teda nepotešil mrknu taky asi po skladovkách  ať ti hezky šlape tvoje nove autičko a mnoho km bez nehod a problémů

Odesláno

Dneska jsem objednával 3008 GT 1.6 PT. Termín nebyl nikdo schopen říct. Naštěstí budoucí majitelka nespěchá, takže uvidíme, kdy bude vyrobená. Snad to bude méně než rok. 😄

Odesláno (upraveno)

tak to paní budouci majitelce docela ,,závidím,, ,že na nový vůz nespěchá , pro mne už normální čekačka 3-4 měsíce  by byla zrdcující 😊 , takže se už poohlížím po skladovkách a paní držím palce ať se její čekání moc neprodlužuje a má vůz co nejdříve a ne až za rok 🙈

Upraveno uživatelem jarda62
Odesláno (upraveno)

Ano, potvrzovali mi, že objednávku u domanskyho z 20.prosince 2020 předávali klientovi cca před 14 dny (Peugeot 3008 1,6 benzin GT - tu verzi. co jsem shánel). Ty problémy jsou ted až...😥

A musim říct, že jsem hodně nedůvěřivej člověk, ale když mě posílali pro tu skladovku už i ke konkurenci a nemlžili (taky by mě mohli chlácholit, že to bude do tří měsíců...) a dokonce mi tu moji vyhledali v systému, že je k dispozici v autosalonu, který teprve otevírá a nebyla ještě ani inzerovaná, tak jsem uvěřil...

Upraveno uživatelem vigk66
Odesláno
před 19 hodinami, jarda62 napsal:

dík za info moc jsi mne teda nepotešil mrknu taky asi po skladovkách  ať ti hezky šlape tvoje nove autičko a mnoho km bez nehod a problémů

Moc děkuju, už má za sebou 54 km a první noc u mě v garáži a do dvou do rána jsem si hrál s nastavováním apple carplay atd.. 😂 Aisin řadí úplně fantasticky 🤩

Odesláno
V 23. 4. 2021 at 17:47, jarda62 napsal:

tak to paní budouci majitelce docela ,,závidím,, ,že na nový vůz nespěchá , pro mne už normální čekačka 3-4 měsíce  by byla zrdcující 😊 , takže se už poohlížím po skladovkách a paní držím palce ať se její čekání moc neprodlužuje a má vůz co nejdříve a ne až za rok 🙈

Mám to stejně. Já jsem kupoval zatím 3 nová auta a vždycky skladovku. Je fakt, že jsem ve všech třech případech ušetřil opravdu hodně peněz, ale hlavně jsem nemusel čekat. Povozit se, namlsat se, objednat a čekat půl roku - to bych se asi zbláznil. A hlavně bych za ten půl rok vymyslel dalších 5 ještě lepších variant a furt bych dumal, co teď s tím:D

Jsem povahou (ne znamením) "střelec" - nemám problém si na "kořist" počkat, ale když už zamířím, tak pálím a pak to musí lítat:D Až si říkám, kam to ještě povede - s první 308 jsem jel na předváděčku v +/- podobné konfiguraci a stejným motorem, se kterým jsem to koupil. Druhou 308 jsem řídil jednou asi rok předtím, než jsem auto kupoval a motorizaci jsem vyzkoušel jen tu slabší 81kW - jízdou v předváděcí 2008. No a 3008 jsem sice řídil, ale jen s 1.5HDi a s 1.6 Puretech jsem jel poprvé až po předání svého auta:D

Odesláno

Budoucí majitelka chce 1.6 PT a těch je málo v nabídce skladovek. A když už výbava GT, tak se tam přidal Focal. S takovou výbavou auta už vůbec nejsou. 

Opravdu nespěchá, ta cena už je vysoká, tudíž ten obrovský výdaj klidně až v roce 2022. 

Jelikož dealera trochu znám, podařilo se mi objednat vůz do výroby, který bude jako předváděcí. Takže tam šlo udělat i relativně dobrou cenu. A v přesné konfiguraci dle požadavků (u skladovek vždy člověk dělá ústupky). 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ohledně dodací lhůty novinky nemám, ale z ceníku 3008 zmizel motor 1.6 PT 180, stejně tak není ani u 508. 

Ať žije ekologie EU, za chvíli budou auta opravdu bez motoru....

Odesláno (upraveno)
V 3. 6. 2021 at 12:58, MilanF1 napsal:

Ohledně dodací lhůty novinky nemám, ale z ceníku 3008 zmizel motor 1.6 PT 180, stejně tak není ani u 508. 

Ať žije ekologie EU, za chvíli budou auta opravdu bez motoru....

Budou šlapací jako měli Flintstoneovi 😀

Upraveno uživatelem Mikis
Guest Petr 3008
Odesláno
V 3. 6. 2021 at 12:58, MilanF1 napsal:

z ceníku 3008 zmizel motor 1.6 PT 180

zrovna jsem se na to díval a koukal jsem jak blázen. Za chvíli fakt zbydou jen baterky a dráty 🙄

Odesláno

Jen se podívej na 508. Tam je nafta 1.5 a zbytek jen hybridy. 

V německu mají ještě 1.2 PT... 

Teďka vyšel test na auto.cz na 508 s 225 koniky... čistě benzín... takže článek absolutně k ničemu, když ten motor v nabídku už dávno není a ani ta slabší 180 kovová verze. Je to smutné. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...