Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, přemýšlím, že upgradnu svoji 306-ku o číslo vejš, chtěl bych Break (SW by bylo fajn, ale o tolik víc za skleněnou střechu nedám).

Problém je, že fakt už chci klimu a udivuje mě, že do Breaku se dá koupit jen MANUÁLNÍ. Moc to nechápu, a proto se chci zeptat majitelů - opravdu je to jen točítko jak chladný vzduch má jít z průduchů, nezávisle na tom, zda je v autě teplo nebo zima?

Odesláno

Stlačíš tlačítko A/C, Začnte ís? kompresor ale len ak máš spustený ventilátor. V podstate ti ide aj chladný vzduch. Ak ho nechceš taký chladný, tak normálne otočíš koliesko vykurovania a nastavíš si teplotu vzduchu akú chceš. Tá automatika na teplotu a množstvo vzduchu si vlastne ty. :super

Odesláno

... nebo? při tak velké prosklené ploše i bez toho střešního okna to v létě jakž-takž uchladíš na přijatelnou teplotu, jenže poté, co se na chvilku zatáhne nebo vjedeš do lesa, začneš omrzat.

Výsledkem je pak neustálá nudle u nosu - ne-li něco horšího...

Doporučuji si tedy připlatit za tu 307SW, neb kromě střešního okna a automatické DUÁLNÍ klimatizace (kdo občas jezdí s manželkou ví, jak důležité je v kteroukoliv roční dobu, aby měl každý své kolečko:-) má taky mnohem variabilnější interiér a v případě potřeby lze využít její standardní 7místnou homologaci - o spoustě dalších velmi užitečných (deš?ový senzor a senzor světel) i zcela zbytečných (litá 16\" kola) blbostí ani nemluvě.

Doporučuji mrknout na www.automodul.com a zadat si tam NEZÁVAZNOU poptávku na 307SW.

Momentálně tam sice mají ve standardní nabídce:

66kW Break X-Line 1.6HDi s manuální klimou za 511.900,- Kč (479.900,- při využití PSA Leasingu),

a

80 kW 307SW Pack 1.6HDi za 634.900,- Kč (589.000,- Kč při využití PSA Leasingu),

ale z vlastní zkušenosti vím, že jakmile ucítí kšeft, budou za Tebe hlídat všechny \"akční nabídky\" a sami aktivně tlačit prodejce k dodatečným slevám, dokud nebude \"ruka v rukávě\".

Já jsem tak přes ně koupil letos v lednu 307SW Pack 1.6HDi 80kW i s CD-měničem za 505 000,- Kč (jelikož jsem to kupoval na firmu přes PSA Leasing - jinak by to stálo \"za hotové\" 545 000,- Kč), což už mi stálo za to, abych si pro to auto dojel do Jihlavy, neb partner Automodulu v Praze mi to tehdy nabízel bez CD-měniče o tuším cca 15.000,- dráž.

Takže když budeš trpělivý a počkáš, až opadne jarní vlna zajmu o nová auta...

[upravil dne 8.4.06 LubošK]

Odesláno

...ale jen tak ze sentimentu jsem se díval na Automodul.com po autech, která se letos v lednu nakonec dostala spolu s naší 307SW Pack 1.6HDi do užšího výběru, a našel jsem tam

FORD Mondeo Ghia+ 2,0 TDCi kombi 96kW za 619.000,- Kč; tj. se slevou 26% (= -215 000,- Kč).

Oproti 307 SW 1.6HDi to sice nemá to nádherné střešní okno a klimatizace je sice plně automatická, avšak nikoliv duální, ale zato to má navíc ESP a pár dalších bebechů (vyhřívané přední sklo) a navíc je to pohodlný velký kočár, v němž je na zadních sedadlech místa habaděj a navíc po jejich sklopení vznikne obrovská ložná plocha dlouhá téměř 2 m, takže se v tom v případě nouze pohodlně vyspí i normálně rostlý člověk.

Jelikož je to výrazně nižší, než P307, neměl by přitom ten 2.0TDCi i přes vyšší objem a výkon žrát v průměru zase až tak o moc více, než 1.6HDi (i když je škoda, že to Mondeo nedělají s touhle motorizací), a pokud máš možnost odpočtu DPH, je možné to předělat na N1 a ušetřit ještě více...

[upravil dne 8.4.06 LubošK]

Odesláno

Čau,taky mám v pažoutovi automatickou klimu,když jsem ho před rokem kupoval tak byla k mání za příplatek 7000 Kč.oproti manuální.Pokuď Ti můžu poradit,tak si jí tam nech dát.Není nic lepšího než zmáčknout AUTO PROGRAM navolit čísel úroveň (já mám celý rok naloleno 21 nebo 22) a pak se o nic nestaráš čidlo v kabině snímá okolní teplotu a řídí klimu na tebou přednastavenou hodnotu.Z toho plyne, že když v parném létě vjedeš do tunelu klima se ztlumí a po víjezdu se vrátí do normálu atd.Je to fakt paráda:super:super:papa

Odesláno

Když už klimu, tak jedině automat. Tak velký rozdíl v celkové ceně to už není. Taky jsem řešil toto dilema, klimu jestli vůbec jo, nebo ne, automat, nebo manuál. Teď jsem rád, že je tam automat. Přesně jak píše El.

:super:super:super

Odesláno

Někde jinde tady v diskusi jsem psal o tom, jak jsme na Krétě drandili v Nissanu Micra. Mělo to všechno - i takový ten automat, že když jsme se k tomu přiblížili, stačilo vzít za kliku a bylo odemčeno.

Jenže to mělo jednu chybu. \"Manuální\" klimatizaci. Takže jsme se nakonec z té dovolené v \"teplých krajích\" vrátili pěkně nachcípaní.

Když to tedy přepočtu na \"ušlý zisk\", pak jsou jen dvě možnosti.

Auto bez klimatizace pro krátké pojížďky.

Auto s AUTOMATICKOU klimatizací pro kohokoliv, kdo v tom sedává déle než na cestě do kostela a zpět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...