george Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 zdravím, tak se mi začala projevovat nějaká bejkovina se startováním na 405. Prostě startuju bez problémů, pak někde zastavím chci nastarovat a ani to ne?ukne.Zkoušel jsem to i přes startovací kabely a nic. Měřil jsem to a při startování nejde vůbec proud na startér.když zkratuju ty dva kontakty na startéru tak to naskočí bez problémů (ale vylejzejte pořád do motoru startovat), pak čistě náhodně to zase začne startovat normálně přes klíček a takhle to vydrží tak 14 dní a pak se vše opakuje. zkoušel jsem hledat v historii, ale nic podobnýho jsem nenašel,tak to zkouším dík:papa Citovat
bob405 Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Přeji hezký večer, S podobnou závadou jsem se setkal loni. Konkrétně starter VALEO stejné příznaky jako popisuješ zvláš? při nízkých teplotách. Problém bude buď v opotřebovaných uhlících což jde na autě nebo v okolí elektromagnetu, který ovládá posun vidličky pastorku a současně spíná silový okruh elektromotoru starteru. Zkusil bych starter vymontovat sejmout hliníkovou přírubu, pod ní tři šrouby,které drží cívku elektromagnetu, vytáhnou elelktromagnet (pozor na vydličku a její čep) vše vyčistit lehce namáznout jádro elektromagnetu (pozor na pružinu). Zkontrolovat ele. kontakty vše složit. typuji uhlíky Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Pokud nejde vůbec proud na startér, a jde nastartovat přímám propojením kontaktu na startéru, tak to asi dost těžko mohou být uhlíky - to by to nenastartovalo ani tak. Pokud jde pod kapotou nastartovat vždy, a klíčkem jen občas, závada je ve spínací skřínce (u těhle aut nic neobvyklého). P.S. pokud jsi z Prahy a chceš zkusit jinou spínačku, příp. jen samotnou el. část, stačí se ozvat, mám jí v šuplíku... Citovat
george Odesláno 7. duben 2006 Autor Odesláno 7. duben 2006 Taky jsem právě myslel něco na startéru, ?ukal jsem do něj různě jak jouda.Ale právě když to napřímo nastartuje vždycky... Jestli by to šlo zkusit z tou spínací skřínkou tak bych se kdyžtak ozval.Dík. Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Mail nebo U2U [upravil dne 4/10/06 oddie] Citovat
bob405 Odesláno 7. duben 2006 Odesláno 7. duben 2006 Závada ve spínací skříňce lze poněrně snadno vyloučit - pokud v okamžiku neschopnosti startovat odpojíš ze starteru ten slabší ovládací vodič (očko nebo konektor podle provedení) a připojíš ovládání starteru náhradním vodičem na + pol baterie - v případě opakované a bezproblémové možnosti startu je skutečně v podezření spínací skříňka jinak závada ve starteru. (konstrukčně masivnější je BOSCH používaný v některých modelech) Citovat
.mycTD Odesláno 8. duben 2006 Odesláno 8. duben 2006 presne tohle me delal watrburg -zkratem kdykoliv, spinackou obcas. Chyba byla ve starteru. Citovat
george Odesláno 10. duben 2006 Autor Odesláno 10. duben 2006 Omlouvám se,já jsem nebyl na internetu přes víkend. Já jsem ještě tak nějak zkoumal a vzpomněl jsem si že tam mám vypnutý nepoužívaný starý alarm. Když jsem ho klíčkem zapnul a vypnul tak jsem nastartortoval asi 4x pak to zase zdechlo a už to nepomohlo.Ale mám na ten alarm velký podezření.Bohužel k němu vůbec nemám žádnej popis. Ještě jsem se chtěl zeptat, v případě vadné spínací skřínky, bylo by slyšet sepnutí relé po otočení klíčkem? Citovat
majklc Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Zdravím, mám teď obdobný problém na 806ce (2.0l benzín). Startér finguje, jen když je studenej motor. Když je motor teplej tak na 95% nenastartuju, jen to svakne. Včera jsem vymontoval startér a celej ho vyčistil a namazal. Dnes opět po ujetí 20 kilometrů jsem už to nenatočil. Po cca dvou hodinách nasednu otočím klíčkem a chytne napoprvý. Nevíte čím by to mohlo být? Citovat
Marek P. Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 na 205 Gti jsem měl stejný problém a stačilo jen očistit konektor na cívce starteru, co vede ze spínací skříňky a bylo po problému. Citovat
Agharkan Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Mam presne ten isty problem so 405. dal som spravit cely starter vsetki konektory su ciste. a stale to len cvakne a nic, uz neviem co mam robit pred casom som menil aj spinacku, ale nic sa nezmenilo. Citovat
lubaxu3 Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Čau kluci, jsou to jen ty slavné uhlíky, vyměň a máš po starostech. Citovat
piži Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 kromně uhlíku se podívej na ložiska ve startéru - pokud se startér zahřeje má tendenci se příčit. A co se týká toho tvojeho alarmu tak se podívej na kabely od spínačky - podle mně je někdo přestříhnul a napojil přes alarm jako imobilizér. Jo a zapomatuj si že žádná rychlospojka nenahradí pájený spoj !!!! Citovat
Tuldous Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: Agharkan Mam presne ten isty problem so 405. dal som spravit cely starter vsetki konektory su ciste. a stale to len cvakne a nic, uz neviem co mam robit pred casom som menil aj spinacku, ale nic sa nezmenilo. Tak objednej a vyměň el. cívku na startéru..... může cvakat ale nemusí spojit kontakty a nesepne běh startéru Citovat
Tuldous Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: piži kromně uhlíku se podívej na ložiska ve startéru - pokud se startér zahřeje má tendenci se příčit. A co se týká toho tvojeho alarmu tak se podívej na kabely od spínačky - podle mně je někdo přestříhnul a napojil přes alarm jako imobilizér. Jo a zapomatuj si že žádná rychlospojka nenahradí pájený spoj !!!! tohle mě trápilo skoro 2 měsíce..... po rozdělání a výměně ložisek, obou, bylo po starostech.... Inu Valeo ve startérech nutí člověk a popřemýšlet.... Citovat
Tuldous Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: lubaxu3 Čau kluci, jsou to jen ty slavné uhlíky, vyměň a máš po starostech. nemusí m bejt.. Panečku ten startér má tolik možností jak s tebou vy...bat, ža sám pak neví .... Nejlepší je kombinace dvou, tří vad... to je pak mazec na bednu.... Citovat
majklc Odesláno 12. květen 2006 Odesláno 12. květen 2006 Tak to vypadá, že problém se startérem jsem vyřešil (nestaroval, když byl zahřátý motor). Rozebral jsem vyhazovák a ubrousil trochu \"váleček\". Asi se po ohřátí trochu roztáh a vyhazovák nesepnul kontakty. Pokud by jste měli podobný problém, napiště na majkl_c@seznam.cz a popíšu vám to podrobněji. Citovat
Agharkan Odesláno 13. květen 2006 Odesláno 13. květen 2006 Mal som ten isty problém. Umna to bola spínačka tak som ju vybral a mal som povolené tie dve šrúbky čo pritláčajú kontakty tak som tam striekol trochu kontoxu a dotiahol šrúbky a už to chodí ako hodinky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.