Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

premyslim o te nove 5008. Nicmene nikdy sem Peugeot nemel a tak bych moc poprosil o nejake zkusenosti.

Hlavne ten motor, prevodovka (automat) a tak. Jak vam to slape a co vas trapi.

Jel sem s ni zkusebku a jede to pekne, ale rad bych nejake info od nekoho kdo na tom motoru uz ma treba 150t.

predem moc diky 

Petr

Odesláno

Ahoj, mám 5008 1.2 v 8st.automatu od 6.2019 mám najeto 55000km. S motorem jsem spokojený, dostatečně silný, neřeším že mám 1.2 prostě dupnu na plyn,automat si podřadi a vyrazím. Spotřeba se drží od 6.8 do 7.5 tankuji pouze plné nádrže. Jezdím já, manželka, dítě, kočárek,pes, takže docela obsazené auto. Jinak s autem jsem spokojený až na pár záručních vad bez problémů,je velmi tiché. Ale rada na závěr, dobře promysli absenci 4x4, já jezdil 10let s 4x4 a teď v zimě mi velice chybí,grip control je na nic...

Odesláno

@Vlada_dvS tým, že grip control je nanič, ja osobne nemôžem súhlasiť, zatiaľ aspoň čo sa týka snehu. Piesok a blato som ešte nemal možnosť vyskúšať. Mám síce 2008-ku s manuálom, ale minulý víkend mi grip jednoznačne pomohol sa vyviesť do kopca po ubitom, až zľadovateľom snehu. V normal režime sa jedno z kolies začalo pretáčať a už som sa nepohol. Musel som cúvnuť a v režime sneh som bez väčších problémov kopec vyšiel. Bolo cítiť, že ak jedno z kolies podkĺzlo, trakcia sa okamžite presunula na druhé koleso. Súčasťou grip control, aspoň u 2008-ky, je aj asistent zjazdu zo strmého kopca (hill assist descent control). A to je ozaj dobrá vec. Pri schádzaní z toho kopca, auto prešlo celý svah bez jediného podkĺznutia. Predo mnou sa viaceré auta šmýkali, niektorí z obavy z nekontrolovateľného pohybu radšej zastali na kraji cesty v hlbšom snehu. 

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 21. 1. 2021 at 8:17, Vlada_dv napsal:

Ahoj, mám 5008 1.2 v 8st.automatu od 6.2019 mám najeto 55000km. S motorem jsem spokojený, dostatečně silný, neřeším že mám 1.2 prostě dupnu na plyn,automat si podřadi a vyrazím. Spotřeba se drží od 6.8 do 7.5 tankuji pouze plné nádrže. Jezdím já, manželka, dítě, kočárek,pes, takže docela obsazené auto. Jinak s autem jsem spokojený až na pár záručních vad bez problémů,je velmi tiché. Ale rada na závěr, dobře promysli absenci 4x4, já jezdil 10let s 4x4 a teď v zimě mi velice chybí,grip control je na nic...

S názorem že Grip control je na nic nemůžu souhlasit. Byl jsem na testování dvou stejných vozu s gripem a bez na autodromu je o tom video na YouTube rozdíl obrovsky. Další srovnání je na YouTube od Rasto Chvála. 

Odesláno

Dneska jsem projel vozítko, které nemá žádné asist. systémy - ABS, ESP..., prostě jen mechanika, a vůbec nic z toho mi z toho nechybělo. Uzavřené parkoviště, sníh, led, uježděné plochy , pěkně jsem si to užil. Někomu GC pomůže a vím , kde bych ho já asi v zimě využil.

Odesláno (upraveno)

Jezdím dvoukolky už mnoho km, a 4x4 mi zatím nechybělo. Jezdím služebně i v zimě, i horské úseky. ASR mi pomůže vyjet i na kopec k domu, ale vyjel jsem vždy i bez něj.

K původnímu tematu:

8-stupňový automat prakticky nemá chyby, řadí bezvadně, občas i pádla pomohou (z kopce řadit vyšší, aby motor zbytečně nebrzdil).

No dvě drobné chyby má:

- když je zima, tak aby se zahřál, tak "prokluzuje", otáčky drží kolem 2000. Trvá to asi minutu a spotřeba je přitom přes 10 l. O tom se samozřejmě nepíše.

- hlavně oproti minulé 5008 s robotem: při jízdě z mírného kopce sama podřazuje a tím brzdí. Ideální byla minulá 5008 s robotem: nechala rozjíždět auto z kopce, a teprve po dotyku na brzdu pochopila, že už jedeme rychleji, než chci a podřadila. U 5008 SUV musím hodit Manuál a někdy Tempomat – na stejných úsecích, kde minulá jela tak akorát. Jinými slovy, z kopce, i když chci aby se mírně rozjela (anebo aspoň aby jela stejně), dám 5, tak ona postupně podřadí na 4 a pak až na 3 a brzdí a brzdí.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

asi nejde srovnávat různá auta a motory, ale mám taky EAT8 a z kopce podřazuje pouze když do to přibrzdím, nebo když udržuje tempomat. Jinak bez plynu nechá i rozjet (záleží na kopci) Podřadí pouze když se přiblíží k určitým otáčkám v závislosti na rychlosti. A ten prokluz na zahřátí jde vyřešit chvilkovým stáním na místě. Než očistím auto, nastoupí spolujezdci cca 3 až 5 minut a prokluz je velmi krátký až žádný. Když vyjedu hned, tak klouže klidně i 5 km

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...