Pavlína Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 a když to bude zkrat baterek v klíčku , protože někdy klíček vypnul to červené světýlko na palubce v pravo a někdy ne, při nahřátí hned, tak mám postupovat jak? Citovat
P607Olda Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Zkrat baterek je potřeba najít a odstranit. Funkce, při dobrých baterkách, nemá být závislá na teplotě. Nemáš tam náhodou černé folie na oknech? Přemýšlím proč ti to \"slabě\" funguje - jako by to mělo nějakou překážku. Citovat
Pavlína Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 ne nemám černé folie. Ale myslím si zase když si čtu tady všude že ten klíček bude funkční jen nekomunikuje s tou řídící jednotkou. A už mi taky někdo na jiném foru napsal , že na vrakáči mám najít novou řídící jendotku i s klíčky. Taky mi někdo odepsal že každý servis podle knížky a VInu má být schopný odblokovat řídící jednotku. Tak pořád přemýšlím to nikdo tu chybu neumí najít a označit? Někdo mi tu napsal napiš co tomu je nerozumíš tomu ,ale mě připadá , že ani v tom servisu neví co tomu je . Dají novou a ta by měla fungovat , ale neví proč ta stará nefuguje Citovat
P607Olda Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Tady ty informace se různí, každý píše o jiném systému. Pavlíno, víš o tom že infračervené dálkové ovládání zámků vůbec nesouvisí s imobilizérem ani s řídící jednotkou? Aspoň jsem o tom ještě neslyšel - pokud máte někdo jiné informace, napište. [upravil dne 3.4.06 P607Olda] [upravil dne 3.4.06 P607Olda] Citovat
Pavlína Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 já už raději mlčím ,ale je Vám jasné že minení jasné kde je chyba? Citovat
Pavlína Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 já nepotřebuji ani centrál já chci jen jezdit když už mám autíčko, protože mě to moc baví. Ale ono stojí na parkovišti a nic. Citovat
Ferry Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Olda ma pravdu, pokud se jedna o system s infracervenym dalkovym ovladanim - tedy klicek se musi mirit presne na takovy cerny \"vystupek\" uvnitr auta na strope hned vedle stresni svitilny u vnitrniho zpetneho zrcatka, tak nema zadnou souvislost s imobilizerem, pouze odmyka centralni zamykani, pokud je radiovy system, kdy zmacknutim tlacitka na klicku, ktery nemusi \"videt\" na auto - tedy muzu zmacknout tlacitko treba v kapse a auto se odemkne, tak pak je spojen s imobilizerem a spolu s odemcenim dveri i odblokuje imobilizer Odblkovani imobilizeru se da provest jeste vzdy pres klavesnici pod volantem, zde je zadat ctyrmistny kod, ktery se nesmi zapomenout, pokud se zapomene, je to spatny a v autorizovanym servisu nepomuzou jinak nez vymenou ridici jednotky motoru, ve ktere je ten kod ulozen, parkrat se tu na foru uz sice objevilo, ze se ten kod v ridici jednotce nekomu podaril prolomit, ale zadne presnejsi informace k tomu nebyly, je mozne ze to nekdo umi, ale ten se nejspis bude zivit kradezemi aut na zakazku a kontakt na takoveho cloveka asi nebude jednoduche sehnat, kdo by se tim take chlubil ze Takze abysme si to ujasnili, napis nam Pavlino presny postup, jak jsi vzdycky auto odemykala a jak jsi startovala, tzn. napriklad takto : Prisla jsem k autu, namirila klicek do okna, auto se odemklo nasedla jsem, otocila klickem v zapalovani, na klavesnici pod volantem zadala kod a nastartovala, nebo pokud jsi to delala jinak, napis prosim presne jak, jinak se asi nehnem z mista, jak tak koukam na dosavadni diskuzi Citovat
Pavlína Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 přišla jsem k autu a namířila na něj, zmáčkla cuplík na klíčku, cvaklo odemykání, sedla do auta, dala klíček do zapalování, otočila a jela. V září nešlo odemknout, tak jsem odemykala ve dveřích ručce, sedla do auta zmačka cuplík a nastartovala. Vyměnily se baterie v klíčku. Nešlo z venku odemykat, když jsem si sedla na klíčku cuplík zmačkla na poprvé přestala svítil na palubce v pravo červená tečka. Oprava klíčku v servisu nepomohla.Centální zamykání nešlo, později jsem na klíček mačkala 10 krát, pak někdo řekl nahřívat, s nahříváním to šlo uvnitř na poprvé, a už to nejde vůbec. Protože jsem v sobotu držela klíček ten cuplík asi 2 minuty a začala pípat klávesnice dole v levo tak jsem ji polupala a je to. v servisu řekli: nevíte PIN vyměníme celou řídící jednotku. Ptám se? Když budu vědět PIN tak není co řešit? Citovat
zaxon Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 V peugeotu se dá imobilizer zrušit natrvalo.Stojí to asi 1500.V řídíci jednotce provedou jen malou úpravu. Citovat
Fx Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Zaxon: Obávám se ale, lže v tomhle případě to nebude tak snadné. Klávesnice údajně zrušit jde, a to následovně: Zadáš správný kód, naskočí zelená dioda, a klávesnici odpojíš (myšleno je odpojení kabelu). Z toho, co Pavlína zatím napsala, mi je (snad) jasné tohle: Má starý model, klávesnici, dálku s infra Tím pádem bych vyloučil i tzv. servisní režim, protože ten u klávesnice spočívá v tom, že se dočasně (do zadání původního kódu) zadává kód jiný. Není to ale tak, že by to kód nechtělo vůbec. Imobilizér u 406 s infra a klávesnicí by se v případě odpojení klávesnice neměl deaktivovat na klíčku. Z toho jsem tedy jelen... Pavlína má klávesnici podle toho, že pípala, připojenou, přesto to po ní zpočátku nechtělo kód a šlo to deaktivovat tlačítkem centrálu. Mimochodem, co znamená \"polupala\"? EDIT: Ještě jeden dotaz: Ve chvíli, kdy startuješ, se ozývá táhlý pískot? Dave406 Kdysi přeložil část manuálu věnující se imobilizéru: Zařízení proti krádeži umožňuje zablokování nastartování pomocí vlastního čtyřmístného kódu. NASTARTOVÁNÍ MOTORU Zapnutý provoz (klíč v pozici M) Svítí-li zelená kontrolka: nastartování je možné. Svítíli červená kontrolka: je zapnutý imobilizér. Aby jste mohli nastartovat musíte vložit vlastní čtyřmístný kód: červená kontrolka zhasne a rozsvítí se zelená. V případě špatného zadání pokus opakujte. Každé stisknutí klávesy doprovází pípnutí. Když zadáte špatný kód (nebo při zadávání nového kódu) , operace je anulována a signalizována dvouvteřinovým pípáním. Při zapnutém provozu , během zkoušky nastartovat motor se zapnutým imobilizérem se spustí bzučák, který vydává táhlý tón během pokusu nastartovat. V případě trojnásobného špatného zadání čtyřmístného kódu, klávesnice se na30 minut vypne. První zadání kódu 1 - Otočte klíčkem. 2 - Vložte kód 1111. 3 - Stiskněte klávesu C. 4 - Vložte kód složený ze čtyř čísel. 5 - Stiskněte klávesu C dokud není kód potvrzen. Operace je potvrzena čtverým rozsvícením zelené kontrolky a čtverým pípnutím. Změna čísla kódu. K nastavení použijte ruční režim. 1 - Otočte klíčkem 2 - Vložte funkční startovací kód 3 - Stiskněte klávesu C 4 - Vložte nový čtyřmístný kód 5 - Stiskněte klávesu C pro potvrzení nového kódu. Operace je potvrzena čtverým rozsvícením zelené kontrolky a čtverým pípnutím. Procedura zabezpečení Oba kódy (prvotní nebo nově zadaný kód) zůstanou aktuální do doby použití jednoho z nich. V případě, že operace není potvrzena vypněte klíč, znovu jej zapněte a operaci zopakujte. Pokud se současně rozsvítí červená i zelená kontrolka ukazují špatnou manipulaci nebo chybu v systému. Počkejte přibližně jednu minutu, vypněte klíč a znovu jej zapněte. Pokud chyby nezmizí vyhledejte PEUGEOT servis. Zapnutí servisního režimu K nastavení zařízení použijte ruční režim. Tento režim je použitelný v případě zapůjčení vozidla, nebo předání do opravny. Režim umožňuje odblokovat imobilizér jiným kódem než, který máte uložený. Otočte klíčkem - vložte vlastní kód a následovně stiskněte klávesu S. - vložte servisní kód, odlišný od vlastního kódu a opět stiskněte klávesu S. Operace je potvrzena šesterým bliknutím zelené kontrolky a šesterým pípnutím. Servisní kód se automaticky anuluje po vložení vlastního kódu. Po převzetí vozu stačí vložit vlastní kód, aby byl vypnut servisní režim a nemusela být použita procedura změny kódu. Blokování Blokování se spíná automaticky po vytažení klíče: - imobilizér se zapíná třicet vteřin po zamčení dveří dálkovým ovladačem nebo po otevření dveří u řidiče. - v jiném případě nejpozději do deseti minut po vytažení klíče. Odblokování Odblokování na dálku je možné pouze ovladačem s vysokou frekvencí. Identifikace Po dvaceti vteřinách je blokování signalizováno: - červenou kontrolkou na palubní desce, - červenou kontrolkou na klávesnici. Kontrolky se svítí současně deset vteřin po zapnutí blokády. Poté začnou blikat až do odblokování. V případě předání vozu do opravny doporučujeme zapnout servisní kód (viz. zapnutí servisního režimu), aby jste nemuseli prozrazovat vlastní kód. Vlastní kód zůstává uložen v paměti a může být změněn pouze tím kdo ho zná. V případě poškození vozu nebo odpojení akumulátoru kód zůstává uložen v paměti. Klávesnici čištěte pouze lihem. Ztráta vlastního kódu může přinést spoustu potíží a výdajů na zprovoznění. Oprava Současné rozsvícení červené i zelené kontrolky signalizuje špatnou manipulaci nebo chybu systému: - počkejte asi jednu minutu, - vytáhněte klíč, - otočte klíčem, - zkuste znovu vložit vlastní kód. V případě když závady nezmizí vyhledejte PEUGEOT servis, aby byl sytém prohlídnut. Z toho celého mám tedy dojem, že nemá infra, ale rádiovou dálku, a tím pádem by měla platit Seppova rada za předpokladu, že rádiová dálka funguje, jak má. [upravil dne 3.4.06 Fx] Citovat
zaxon Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Je fajn že jsi tu popsal nastavení kódu.Kdo nemá original příručku od Peugeota,tak si kód nezmění.Ten návod není ani v knize Jak nato pro Peugeot 406,kde odkazuje právě na originál.Nyní k mé radě.Od doby kdy jsem koupil mou 406 mi svítí na klavesníci obě led.Přesto funguje.Jediná věc ktera nejde,je změnit kód.Proto jsem s tím byl v Peugeotu.Ten technik mi řek,že mi zruší imobilizer za 1500,nebo mi to opraví za 2500.Údajně vadná kabeláž.Měl pravdu,zjistil jsem že je ulomený jeden drátek.Ten imobiliser jde asi zrušit jen tehdy když je zadán správný kód . Citovat
Fx Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 Zaxon: A ty máš dálku na infra, nebo rádiovou? Citovat
Bret Odesláno 4. duben 2006 Odesláno 4. duben 2006 Původně zaslal: Pavlína přišla jsem k autu a namířila na něj, zmáčkla cuplík na klíčku, cvaklo odemykání, sedla do auta, dala klíček do zapalování, otočila a jela. V září nešlo odemknout, tak jsem odemykala ve dveřích ručce, sedla do auta zmačka cuplík a nastartovala. Vyměnily se baterie v klíčku. Nešlo z venku odemykat, když jsem si sedla na klíčku cuplík zmačkla na poprvé přestala svítil na palubce v pravo červená tečka. Oprava klíčku v servisu nepomohla.Centální zamykání nešlo, později jsem na klíček mačkala 10 krát, pak někdo řekl nahřívat, s nahříváním to šlo uvnitř na poprvé, a už to nejde vůbec. Protože jsem v sobotu držela klíček ten cuplík asi 2 minuty a začala pípat klávesnice dole v levo tak jsem ji polupala a je to. v servisu řekli: nevíte PIN vyměníme celou řídící jednotku. Ptám se? Když budu vědět PIN tak není co řešit? Když dáš klíček do zapalování a otočíš do polohy pro startování , co ti svítí na klávesnici - červená, zelená nebo obě? Citovat
Pavlína Odesláno 4. duben 2006 Autor Odesláno 4. duben 2006 už mi nesvítí ani klíček když jsem dala klíček do polohy pootočila rosvítí se palubka a v pravo červená tečka, nejde nastartovat a vlevo dole když jsem vytáhla klávesnici pípá červená. polupat znamená že jsem pomačkala na klávesnici všechny tlačítka, neměla jsem co ztatit jen se třeba trefit do PINu. Citovat
Fx Odesláno 4. duben 2006 Odesláno 4. duben 2006 Celý problém podle mě tkví v klíčku, pokud se tedy jedná o rádiový systém (jako že by podle popisu chování mělo). Pakliže odemkneš auto klíčkem a ne tlačítkem na něm (což ti podle všeho nejde), musíš znát kód. po třech špatných čtyřčíslích by se měla klávesnice imobilizéru na půl hodiny zablokovat, takže není možné zadávat kód. Protože kód neznáš, je podle mě jediné a nejjednodušší řešení zkontrolovat klíček, zda je v pořádku, dát nové baterky a následně ho \"naučit\" poznat se s autem podle Seppova popisu. Pak by ti všechno mělo fungovat. Citovat
Sepp Odesláno 4. duben 2006 Odesláno 4. duben 2006 BTW: jen mala poznamecka k manulalu - na svych strankach mam ke stazeni manual k 406 novy model - ikdyz ted jsem zjistil, ze i novy model byl ve dvou verzich co se treba toho klicku tyka - ale pro Pavlinu je v nem presne ten jeji \"jednotlacitkovy\" - ja uz u sve nove verze mam \"dvoutlacitkovy\" - a klavesnice se uz tam nedavala... Jinak ten manual ke stare 406tce /od Davida/ mam taky - jen ted nevim kde je v PC ulozeny - ale jednu verzi mam vytistenou tak ji nekomu na Dzbane muzu venovat - staci se ozvat Citovat
Bret Odesláno 4. duben 2006 Odesláno 4. duben 2006 Původně zaslal: Pavlína už mi nesvítí ani klíček když jsem dala klíček do polohy pootočila rosvítí se palubka a v pravo červená tečka, nejde nastartovat a vlevo dole když jsem vytáhla klávesnici pípá červená. polupat znamená že jsem pomačkala na klávesnici všechny tlačítka, neměla jsem co ztatit jen se třeba trefit do PINu. Máš to nějaké divné.Já mám sice TD ale postup mám takový. Když přijdu k autu a odemknu ho (je jedno jestli klíčem nebo dálkou - mám vyskofrekvenční dálku s jedním tlačítkem bez \"superblokády\" v tomto případě dálka pouze!!! otvírá auto a nemá vliv na imobilizér, r.v. 97) bliká mi červená kontrolka na pravé straně a bliká červená kontrolka na klávesnici. Po otočení klíčku do polohy žhavení (svítí kontrolky ma palubovce) přestaneou kontroly imobilizéru blikat a svítí trvale červeně. Po zadání čtyřmístného kódu na klávesnici(každé zmáčknutí zapípá) se rozsvítí zelená kontrolka a můžu startovat. Stala se mi jednou taková věc: při opravě v motoru jsem omylem škrtnul o plus na startéru a a ono to lehce zajiskřilo. Po opravě, když jsem chtěl nastartovat mi po zadání kodu svítila zelená i červená kontrolka na klávesnici a po pokusu nastartovat obě pohasínaly. Motor samozřejmě nenaskočil. Klavesnice přistartování také nepípala. Příčina: vyskočený nárazový spínač:D. Po jeho zapojení opět vše v pohodě Fuj to jsem se rozkecal:mad: Citovat
Pavlína Odesláno 4. duben 2006 Autor Odesláno 4. duben 2006 takto mi to také funguje jen s tím rozdílem že jsem nikdy nezadávala pin. A rovnou po rosvícení zelené kontrolky v pravo mohla startovat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.