Huhlanek Odesláno 1. duben 2006 Odesláno 1. duben 2006 Čau, dnes jsem po zimě zkoušel rozhýbat šíbr a zjistil jsem, že pohne jen kousek a pak tam jakoby přeskakujou zuby z motorku, který posouvá a otvírá okno. Chci se zeptat, jestli to někdo už opravoval a jak na to? Včem je asi problém??? Díky předem. Citovat
Dave405 Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 mam stejny problem... jen mi nepreskakujou zuby Citovat
Huhlanek Odesláno 2. duben 2006 Autor Odesláno 2. duben 2006 No minulé jaro jsem to rozhejbal celkem slušně, jak se s tím celou zimu nehejbe, tak to zatuhne, ale použil jsem WD40 a šlo to. Ale letos jsem to zkoušel stejně a okýnko se kouslo a začaly přeskakovat zuby na motorku. Jen nevím jak na to? Citovat
mk405 Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 pokud přeskakujou zuby tak jsou včudu lanovody nové stojej tuším 6.000,- nebo se to řeší sehnáním na vrakovišti jiného šíbru za cca 1.500,- já to dělal letos, kopil šíbr od odieho a vyměnil ho, navíc jsem tam nacpal ten z novějšího modelu, co už to má lépe vyřešené a nehnije to tolik jako starší model Citovat
Huhlanek Odesláno 3. duben 2006 Autor Odesláno 3. duben 2006 No to čumim, to je celkem pálka. A z novyho modelu jde šíbr do starýho? Hm, tak fajn, zaměřím se po vrakáčích na shánění šíbru z novýho modelu. Citovat
mk405 Odesláno 3. duben 2006 Odesláno 3. duben 2006 jo šíbr sedí, jen se musí doupravit tapec (trošku zaříznout) a ten plast mezi clonama, nebo lépe sehnat taky z nového modelu Citovat
Vlastas Odesláno 25. červen 2007 Odesláno 25. červen 2007 Prosím poradí mi někdo s netěsností šíbru? Textilní těsnění je vymačkanéo a teče mi do auta světýlkem? Díky za radu:myslim Citovat
oddie Odesláno 25. červen 2007 Odesláno 25. červen 2007 Nastříkej to Silkalem, ten odpuzuje vodu, takže i když to úplně netěsní, tak to neteče. Řešit něco víc u 405 asi nemá cenu. Resp., ještě prošťouchej odtokové otvory v rozích, jestli to náhodou neteče kvůli tomu. Citovat
Vlastas Odesláno 25. červen 2007 Odesláno 25. červen 2007 Hned to jdu koupit Oddi, prosím poradíš mi na můj ještě jeden problém a to je kroucení předních kotouč". Díky Citovat
hribe Odesláno 17. červenec 2007 Odesláno 17. červenec 2007 zdravim, me se nedavno stalo to samy, akorat ne na sibru, ale na jednom z prednich oken, duvod je jednoduchej : kdyz to rozdelas, tak zjistis, ze tam je elektromotorek, z nej kouka ven tycka se zavitem (osicka), a do ni zapada UMELOHMOTNY zubaty kolecko (to je v takovy plechovy pulkulaty krabicce - ta se da rozsroubovat), na tom ozubenym kolecku je lanko,ktery je z tohohle celyho genialniho ustoji vyvedeny 2x - jeden konec taha okno nahoru, druhej dolu ... pres bovdeny samozrejme, ZUBY NA TOM UMELOHMOTNYM kolecku mas ale asi v prdeli a tak to prokluzuje/preskakuje ... ja to vidim tak, ze sezenu nekde stary stahovani oken a vypreparuju z toho to kolecko, motorek, lanka, bovdeny - tohle vsechno je OK. Mezi nama tohle reseni je totalni prasarna a je to typyckej priklad, kterej ukazuje, jak se setri na nespravnejch mistech. Kdyz to porovnam treba ze stahovanim oken u Fordu Sierra, tak tam jsou vsude KOVOVY ZUBY, nejsou tam zadny lanka, nybrz takovy tahla, vsechno v kovu, zadnej plast - naprosto nesmrtelny .... hribe Citovat
Guest niko2 Odesláno 19. květen 2008 Odesláno 19. květen 2008 Zajtra idem asi rozoberať. Mám ten istý problém so strechou. Potom dám vedieť. Citovat
hribe Odesláno 22. květen 2008 Odesláno 22. květen 2008 mel sem stejnej probem ve dverich, je tam motorek, ten ma zeleznej pastorek s sikmym ozubenim jde ne prevod na zubaty umelohmotny kolecko o prumeru asi 8-10cm, na kterym je navinuty lanko, probem je v tom, ze je umelohmotny a proto se po case zuby proste vojedou a pak preskakujou - je to celkem kraval ... jednine vymenit to kolecko, ja sem tenkrat vymenil komplet cely stahovani, protoze nevim, jak se meni jenom to kolecko - musely by se z toho vymotat ty lanka, pak zas namotat .... komplet stahovani okna se da sehnat od rozumnejch lidi za 500,-, takze sibr bude za podobny prachy, jestlido toho chces cpat novy za 6 tis., tak to ses dobrodruh ... hribe Citovat
Guest niko2 Odesláno 22. květen 2008 Odesláno 22. květen 2008 Tak som tú strechu rozobral, ale iba ovládanie, ktoré je nad hlavou. Zistil som, že keď zuby preskakujú, tak v mojom prípade bolo treba zakrútiť jednu skrutku a dalšie podoťahovať. Dá sa to celé celkom pekne nastaviť, len treba kopec nervov a času. Len nechápem načo je tam tá tyčka, na tej prevodovke. Myslel som, že je na prepnutie do manuálneho ovládania, no keď strechu elektricky zatváram, tak sa páčka sama prepne a potom to elektricky už ani nezavriem ani neotvorím. Myslíte, že ju treba trošku nahnúť? Zdá sa mi ,že je to poctivá oceľ..... Citovat
Washut Odesláno 23. květen 2008 Odesláno 23. květen 2008 Původně zaslal: hribe mel sem stejnej probem ve dverich, je tam motorek, ten ma zeleznej pastorek s sikmym ozubenim jde ne prevod na zubaty umelohmotny kolecko o prumeru asi 8-10cm, na kterym je navinuty lanko, probem je v tom, ze je umelohmotny a proto se po case zuby proste vojedou a pak preskakujou - je to celkem kraval ... jednine vymenit to kolecko, ja sem tenkrat vymenil komplet cely stahovani, protoze nevim, jak se meni jenom to kolecko - musely by se z toho vymotat ty lanka, pak zas namotat .... komplet stahovani okna se da sehnat od rozumnejch lidi za 500,-, takze sibr bude za podobny prachy, jestlido toho chces cpat novy za 6 tis., tak to ses dobrodruh ... hribe no jak vymotáš lanka tak si dáš,dostat to do původního stavu je docela problém,zato vyměnit celej mechanismus je pohoda, můžu potvrdit že stojí 500kč sem ho kupoval na vrakáči. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.