Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čau, dnes jsem po zimě zkoušel rozhýbat šíbr a zjistil jsem, že pohne jen kousek a pak tam jakoby přeskakujou zuby z motorku, který posouvá a otvírá okno. Chci se zeptat, jestli to někdo už opravoval a jak na to? Včem je asi problém??? Díky předem.:myslim

Odesláno

No minulé jaro jsem to rozhejbal celkem slušně, jak se s tím celou zimu nehejbe, tak to zatuhne, ale použil jsem WD40 a šlo to. Ale letos jsem to zkoušel stejně a okýnko se kouslo a začaly přeskakovat zuby na motorku. Jen nevím jak na to?

Odesláno

pokud přeskakujou zuby tak jsou včudu lanovody :( nové stojej tuším 6.000,- nebo se to řeší sehnáním na vrakovišti jiného šíbru za cca 1.500,-

já to dělal letos, kopil šíbr od odieho a vyměnil ho, navíc jsem tam nacpal ten z novějšího modelu, co už to má lépe vyřešené a nehnije to tolik jako starší model

Odesláno

No to čumim, to je celkem pálka. A z novyho modelu jde šíbr do starýho? Hm, tak fajn, zaměřím se po vrakáčích na shánění šíbru z novýho modelu.

• O 1 rok později...
Odesláno

Nastříkej to Silkalem, ten odpuzuje vodu, takže i když to úplně netěsní, tak to neteče. Řešit něco víc u 405 asi nemá cenu. Resp., ještě prošťouchej odtokové otvory v rozích, jestli to náhodou neteče kvůli tomu.

• O 4 týdny později...
Odesláno

zdravim, me se nedavno stalo to samy, akorat ne na sibru, ale na jednom z prednich oken, duvod je jednoduchej : kdyz to rozdelas, tak zjistis, ze tam je elektromotorek, z nej kouka ven tycka se zavitem (osicka), a do ni zapada UMELOHMOTNY zubaty kolecko (to je v takovy plechovy pulkulaty krabicce - ta se da rozsroubovat), na tom ozubenym kolecku je lanko,ktery je z tohohle celyho genialniho ustoji vyvedeny 2x - jeden konec taha okno nahoru, druhej dolu ... pres bovdeny samozrejme, ZUBY NA TOM UMELOHMOTNYM kolecku mas ale asi v prdeli a tak to prokluzuje/preskakuje ... ja to vidim tak, ze sezenu nekde stary stahovani oken a vypreparuju z toho to kolecko, motorek, lanka, bovdeny - tohle vsechno je OK. Mezi nama tohle reseni je totalni prasarna a je to typyckej priklad, kterej ukazuje, jak se setri na nespravnejch mistech. Kdyz to porovnam treba ze stahovanim oken u Fordu Sierra, tak tam jsou vsude KOVOVY ZUBY, nejsou tam zadny lanka, nybrz takovy tahla, vsechno v kovu, zadnej plast - naprosto nesmrtelny .... hribe ;)

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Zajtra idem asi rozoberať. Mám ten istý problém so strechou. Potom dám vedieť.

Odesláno

mel sem stejnej probem ve dverich, je tam motorek, ten ma zeleznej pastorek s sikmym ozubenim jde ne prevod na zubaty umelohmotny kolecko o prumeru asi 8-10cm, na kterym je navinuty lanko, probem je v tom, ze je umelohmotny a proto se po case zuby proste vojedou a pak preskakujou - je to celkem kraval ... jednine vymenit to kolecko, ja sem tenkrat vymenil komplet cely stahovani, protoze nevim, jak se meni jenom to kolecko - musely by se z toho vymotat ty lanka, pak zas namotat .... komplet stahovani okna se da sehnat od rozumnejch lidi za 500,-, takze sibr bude za podobny prachy, jestlido toho chces cpat novy za 6 tis., tak to ses dobrodruh ... ;)

hribe ;)

Odesláno

Tak som tú strechu rozobral, ale iba ovládanie, ktoré je nad hlavou. Zistil som, že keď zuby preskakujú, tak v mojom prípade bolo treba zakrútiť jednu skrutku a dalšie podoťahovať. Dá sa to celé celkom pekne nastaviť, len treba kopec nervov a času. Len nechápem načo je tam tá tyčka, na tej prevodovke. Myslel som, že je na prepnutie do manuálneho ovládania, no keď strechu elektricky zatváram, tak sa páčka sama prepne a potom to elektricky už ani nezavriem ani neotvorím. Myslíte, že ju treba trošku nahnúť? Zdá sa mi ,že je to poctivá oceľ.....:myslim

Odesláno
Původně zaslal: hribe

mel sem stejnej probem ve dverich, je tam motorek, ten ma zeleznej pastorek s sikmym ozubenim jde ne prevod na zubaty umelohmotny kolecko o prumeru asi 8-10cm, na kterym je navinuty lanko, probem je v tom, ze je umelohmotny a proto se po case zuby proste vojedou a pak preskakujou - je to celkem kraval ... jednine vymenit to kolecko, ja sem tenkrat vymenil komplet cely stahovani, protoze nevim, jak se meni jenom to kolecko - musely by se z toho vymotat ty lanka, pak zas namotat .... komplet stahovani okna se da sehnat od rozumnejch lidi za 500,-, takze sibr bude za podobny prachy, jestlido toho chces cpat novy za 6 tis., tak to ses dobrodruh ... ;)

hribe ;)

no jak vymotáš lanka tak si dáš,dostat to do původního stavu je docela problém,zato vyměnit celej mechanismus je pohoda,

můžu potvrdit že stojí 500kč sem ho kupoval na vrakáči. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...