Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau lidi, potřeboval bych poradit se zadními světly. Nesvítí mi brzdová světla (asi). Lišta v 5tých dveřích ano. Nikde jsem nedohledal, jak jsou vlastně světla vzadu uspořádaná. Když to vezmu odshora: obrysovka, směrovka, zpátečka, brzda(?) Jesli je brzda až dole nesvítí ani jedna. Prosím o radu. Díky.

(jedná se o 807 r.v.2006)

Odesláno

Čau lidi, pominu-li zbytečné hejty, díky za pomoc. Příruka v češtině pomůže, mám jenom germánskoua j zvládám max ruštinu. Nejsem starej. Jenom dříve narozenej😆Tak ještě jednou dík👍

Odesláno (upraveno)

Ten manuál je taky blbě.

Zvrchu:

- obrysovka/brzdovka

- blinkr

- zpátečka

- mlhovka

kwEBeBB.jpeg

Upraveno uživatelem MP
Odesláno

Jen hint z mojí zkušenosti, teď jsem to na svým autě řešil před technickou. 

1. i když ta žárovka nemá patici symetrickou (ty výstupky zámků nejsou ve stejný výšce), jde tam narvat obráceně. Zjistil jsem, že mi na jedný straně svítilo brzdový vlákno na obrysovce a brzda nesvítila. 

2. na patici žárovky se ty dva výstupky zespoda, co na ně doláhají plíšky v objímce žárovky dokážou nějak oklepat/odrbat (jsou v nich pak viditělný rýhy) a ztrácí kontakt, vlákno pak nesvítí, i když není přepálený a při zkoušení na baterce funguje. Pak se to chová divně, když to jen visí na drátech, tak to svítí, ale kdžy to člověk sestaví dokupy a vrátí světlo, tak to nesvítí, když se do toho klepne, tak to svítit začne, ale ví čert na jak dlouho. Nakonec po nějakým experimentování a nadávání jsem tam dal úplně novou žárovku a ta svítí OK. 

Jen na doplnění, žárovky se mění tak, že světla se sundají. Sundavají se tak, že se vydloubne zevnitř v kufru na boku krytka se žebrama. Světlo je na dvou šroubech, který mají ve sloupku dlouhý plastový matice, kterýma se dá točit rukou. Spodní jde dobř, horní je hůř přístupná, protože je výš než hrana toho krytu v kufru a není tam moc místa na ruku a navíc tam překáží pás třetí řady sedaček a nějaký kabely. 

Jo, na 807 je brzdovka/obrysovka úplně nahoře, červený lampy dole jsou mlhovky. 

Honza

Odesláno

Čau lidi, ano, zapomněl😨 jsem na mlhovku a proto ta chyba v mém pojmenování světel. Jinak výměna na poho, fanda svítí jak vánoční stromeček😀 Ještě jednou díky za pomoc a manuál v češtině zvláště👍

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahojte, neviete mi poradiť ako sa správne volá tento diel (prípadne kód dielu) a či sa dá  samostatne zohnať. 

Menil som vypálenú žiarovku a jeden kus mi padol niekam do útrob auta. :(

Vďaka

plastova matka zadne svetlo 807.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...