Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, na diagnostice mi píše závadu:

F031 Neprobíhá komunikace s počítačem aditivovaní nafty.

Může mi někdo prosím napsat kde ten počítač je?

407 SW 1.6 HDI 2007

Děkuji mockrát

Odesláno (upraveno)

Potřeboval bych vědět, kde fyzicky je, nebo co by to mohlo byt za problém. Diag hlásí ze neprobíhá komunikace. 

Upraveno uživatelem czFelix
Odesláno (upraveno)

je to ono? Jedna se o řidiči jednotku FAP. Někde na foru jsem našel příspěvek ale nevím zda to vůbec mam v autě. Auto mam teprve 4 měsíce a nemam moc zkušenosti.

url.jpeg

Odesláno

Ano je to ona :) měla by bejt pod sedačkou řidiče.. 

Ale spíše bych se v jednotce motoru přesvědčil dle live parametrů (především dif. tlak) zda tam vůbec FAP je.. 

Odesláno (upraveno)

Pod sedadlem řidiče nic není. Koukal jsem i pod palubku a také nic. Nevím si rady

Podle výpisu výbavy FAP tam je. I podle live parametru

vybava.pdf

Odesláno

Tam máš nový filter? 8g aditíva vo filtri ,hmm. Daj screen s naštartovaným motorom ,takto sa diferenciálny tlak nedá zistiť. Volnobeh respektíve 2000ot/.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zkoušel si udělat celkovej test , abys věděl , jestli tam ten počítač aditiva vůbec je ? Některý jednotky motoru si řídily aditivaci samy , tak abys nehledal něco , co tam není . Nebo , jak tu bylo psáno výše , aby nebyl problém ve FAPOFF

A hlavně si nenapsal , co ti to dělá ...

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno

Při celkovém testu počítač aditivace je jako NEPŘÍTOMEN, ale BSI mi chybu - F031 Neprobíhá komunikace s počítačem aditivovaní nafty.

Když se podívám na FAP tak je napsáno: ZÁVADA SYSTÉMU ADITIVACE - ADITIVOVANÍ NENÍ MOŽNÉ. Množství aditiva je i po regeneraci pořad stejné. Zkoušel jsem test čerpadla , jednou funguje, po druhé zase ne.

Fotky jsem přidal.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak záhada vyřešena. V nastaveni konfiguraci vozidla byl typ filtru pevných částic nastaven na PŘÍTOMEN S POČÍTAČEM ADITIVACE. 

Změnil jsem na FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC PŘÍTOMEN S ČERPADLEM ADITIVOVANÍ PŘIPOJENÍM PO VODIČÍCH a chyba zmizela. 
Nevím zda je to správně, jsou tam možnosti:

PŘÍTOMEN S CELKEM POČÍTAČ/ČERPADLO LIN
FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC PŘÍTOMEN S ČERPADLEM ADITIVOVANÍ PŘIPOJENÍM PO VODIČÍCH
PŘÍTOMEN S POČÍTAČEM ADITIVACE
NEPŘÍTOMEN

co je správně ???

Děkuji

Odesláno (upraveno)

Povedal by som že to budeš mať takto nakonfigurované správne. Mal som ročník 2008 a tam už aditiváciu rieši rj motora ,čiže je to bez počítača aditivácie a čerpadlo po drátoch.

Vyskúšal by som spustiť nútenú regeneráciu za jazdy ,aby som si bol istý ,že jej nič nebráni v tom aby úspešne prebehla

Upraveno uživatelem baffy
  • O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

zdravim, funguje uz aditivacia normalne?

mam podobny problem, regeneracia vraj prebieha kazdych 500km, co je dost casto, avsak z nadrzky aditiva neubuda, a tiez pise ze aditivovanie nie je mozne.

Skusim teda aj ja vojst do konfiguracie a pozriet ako to tam mam nastavene.

Upraveno uživatelem Zdeník
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...