czFelix Odesláno 14. červen 2020 Odesláno 14. červen 2020 Zdravím, na diagnostice mi píše závadu: F031 Neprobíhá komunikace s počítačem aditivovaní nafty. Může mi někdo prosím napsat kde ten počítač je? 407 SW 1.6 HDI 2007 Děkuji mockrát Citovat
czFelix Odesláno 14. červen 2020 Autor Odesláno 14. červen 2020 (upraveno) Diagnostika Diagbox Lexia pro Citroen a Peugeot Upraveno 14. červen 2020 uživatelem czFelix Citovat
brutall Odesláno 20. červen 2020 Odesláno 20. červen 2020 Ahoj, co chceš vědět? Kde ten počítač je fyzicky, nebo jak se s ním spojíš přes diag? Dávkování aditiva probíhá přes BSI. Citovat
czFelix Odesláno 20. červen 2020 Autor Odesláno 20. červen 2020 (upraveno) Potřeboval bych vědět, kde fyzicky je, nebo co by to mohlo byt za problém. Diag hlásí ze neprobíhá komunikace. Upraveno 20. červen 2020 uživatelem czFelix Citovat
czFelix Odesláno 20. červen 2020 Autor Odesláno 20. červen 2020 (upraveno) je to ono? Jedna se o řidiči jednotku FAP. Někde na foru jsem našel příspěvek ale nevím zda to vůbec mam v autě. Auto mam teprve 4 měsíce a nemam moc zkušenosti. Upraveno 20. červen 2020 uživatelem czFelix Citovat
ChouLu Odesláno 20. červen 2020 Odesláno 20. červen 2020 Ano je to ona měla by bejt pod sedačkou řidiče.. Ale spíše bych se v jednotce motoru přesvědčil dle live parametrů (především dif. tlak) zda tam vůbec FAP je.. Citovat
czFelix Odesláno 21. červen 2020 Autor Odesláno 21. červen 2020 (upraveno) Pod sedadlem řidiče nic není. Koukal jsem i pod palubku a také nic. Nevím si rady Podle výpisu výbavy FAP tam je. I podle live parametru vybava.pdf Upraveno 1. červenec 2020 uživatelem czFelix Citovat
baffy Odesláno 21. červen 2020 Odesláno 21. červen 2020 Tam máš nový filter? 8g aditíva vo filtri ,hmm. Daj screen s naštartovaným motorom ,takto sa diferenciálny tlak nedá zistiť. Volnobeh respektíve 2000ot/. Citovat
czFelix Odesláno 21. červen 2020 Autor Odesláno 21. červen 2020 Auto mam teprve 4 měsíce tak nevím. Kupoval jsem ho v bazaru a tam nic o něm nevěděli. první 2 fotky volnoběh, další 2 2500 ot. Citovat
jarokare Odesláno 1. červenec 2020 Odesláno 1. červenec 2020 (upraveno) Zkoušel si udělat celkovej test , abys věděl , jestli tam ten počítač aditiva vůbec je ? Některý jednotky motoru si řídily aditivaci samy , tak abys nehledal něco , co tam není . Nebo , jak tu bylo psáno výše , aby nebyl problém ve FAPOFF A hlavně si nenapsal , co ti to dělá ... Upraveno 1. červenec 2020 uživatelem jarokare Citovat
czFelix Odesláno 1. červenec 2020 Autor Odesláno 1. červenec 2020 Při celkovém testu počítač aditivace je jako NEPŘÍTOMEN, ale BSI mi chybu - F031 Neprobíhá komunikace s počítačem aditivovaní nafty. Když se podívám na FAP tak je napsáno: ZÁVADA SYSTÉMU ADITIVACE - ADITIVOVANÍ NENÍ MOŽNÉ. Množství aditiva je i po regeneraci pořad stejné. Zkoušel jsem test čerpadla , jednou funguje, po druhé zase ne. Fotky jsem přidal. Citovat
czFelix Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Tak záhada vyřešena. V nastaveni konfiguraci vozidla byl typ filtru pevných částic nastaven na PŘÍTOMEN S POČÍTAČEM ADITIVACE. Změnil jsem na FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC PŘÍTOMEN S ČERPADLEM ADITIVOVANÍ PŘIPOJENÍM PO VODIČÍCH a chyba zmizela. Nevím zda je to správně, jsou tam možnosti: PŘÍTOMEN S CELKEM POČÍTAČ/ČERPADLO LIN FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC PŘÍTOMEN S ČERPADLEM ADITIVOVANÍ PŘIPOJENÍM PO VODIČÍCH PŘÍTOMEN S POČÍTAČEM ADITIVACE NEPŘÍTOMEN co je správně ??? Děkuji Citovat
baffy Odesláno 11. srpen 2020 Odesláno 11. srpen 2020 (upraveno) Povedal by som že to budeš mať takto nakonfigurované správne. Mal som ročník 2008 a tam už aditiváciu rieši rj motora ,čiže je to bez počítača aditivácie a čerpadlo po drátoch. Vyskúšal by som spustiť nútenú regeneráciu za jazdy ,aby som si bol istý ,že jej nič nebráni v tom aby úspešne prebehla Upraveno 11. srpen 2020 uživatelem baffy Citovat
Zdeník Odesláno 7. únor 2023 Odesláno 7. únor 2023 (upraveno) zdravim, funguje uz aditivacia normalne? mam podobny problem, regeneracia vraj prebieha kazdych 500km, co je dost casto, avsak z nadrzky aditiva neubuda, a tiez pise ze aditivovanie nie je mozne. Skusim teda aj ja vojst do konfiguracie a pozriet ako to tam mam nastavene. Upraveno 7. únor 2023 uživatelem Zdeník Citovat
xVacly Odesláno 9. duben 2023 Odesláno 9. duben 2023 V 21. 6. 2020 at 15:46, czFelix napsal: Pod sedadlem řidiče nic není. Koukal jsem i pod palubku a také nic. Nevím si rady Podle výpisu výbavy FAP tam je. I podle live parametru vybava.pdf 162.26 kB · 10 stažení Ahoj, prosím ťa ako si našiel výbavu a vytlačil ju? A ten počítač si našiel pod sedadlom? Citovat
Péťa Odesláno 9. duben 2023 Odesláno 9. duben 2023 @xVacly Výbavu si můžeš nechat zjistit zde (po zadání VIN): pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.