Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@martg áno, je to nepraktickejšie mať box v strede, ale robím v oblasti strojarskeho priemyslu, tak vecí majú byť presné a nejako musia vyzerať :) 

@Akoc meriam 194,5 a doma parkujem pri obrubníku vysokom 25 cm, takže nakladanie nie je problém. Keď nemám obrubník, tak šliapnem na prah dverí (nosím kvôli tomu poriadne hrubú deku v aute), ale chcelo by to iné riešenie, to priznávam. Inštalácia boxu je samozrejme možná len so schodíkmi.

@ozzy56 súhlasím, na ten priestor sa nedá sťažovať, ale mne osobne vadí v kufri aj box, v ktorom nosím tašky (20x35cm), takže si neviem predstaviť mať niečo ako schodík v aute.

Odesláno

Priznám sa, táto vlákno ma nakoplo a idem si tiež kúpiť skladacie hliníkové 2+2 schodíky, ktoré budem voziť v kufri, keď bude nahodený strešný box. 2008 SUV je tiež o čosi vyššia než bývala 207 a stáť na prahoch nerobí autu a ani nohám dobre.

Odesláno

dám tady pro info tu stoličku, co sem vozil v berlingu, mám 180 cm a dosáhl jsem s ní lehce na střechu , vozil jsem ji nohama nahoru, takže se do ní dala třeba taška a vlastně vůbec nezavazela, nosnost 150 kg, výška 25 cm 😉

DSCN3417.JPG

• O 1 rok později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Hm, tie vyzeraju ako rebrandovane thule wingbar evo. Cize 150 bude oke. Tak ci tak teraz som vysiel vonku k autu a zistil problem.

Toyota asi spravila nejaky minifacelift alebo nieco podobne... A zacala na auta montovat uplne iny typ relingu, bez tej diery pod sebou :D 
To som zvedavy co na to bude pasovat. 

IMG_20230906_114709.jpg

Upraveno uživatelem abgx1
Odesláno

Na to jsou akorat jine patky, pro stejny tyce, minimalne u Thule to neni problem sestavit. Popr. pokud mas druhe auto s klasickymi, tak ti staci jedny tyce a prohazovat 2 sady patek.

• O 1 rok později...
Odesláno

máte někdo zkušenosti s příčníky na integrované podélníky - viz obrázek výše abgx1.

našel jsem jen thule s přesahem nebo bez, Hakry s přesahem a nějaké Turtly bez přesahu. Osobně se mi líbili "nenápadné"  Yakima Whisbar S56, ale ty na ty integrované podélníky nedám.

Thule stojí téměř dvojnásobek oproti Hakru, netuším, jestli to má smysl. A rovněž nevím, jestli s přesahem nebo bez. U Fabie jsem si o ten přesah před x lety roztrhával bundy :), zde to tedy nehrozí, ale zase bych se třeba nerad bouchal do hlavy :)

nejspíše je budu vozit celoročně - budu střídat kola nebo rakev nebo obojí, tak bych rád něco s nízkým odporem a bez hvízdání... 

Odesláno (upraveno)

@abgx1 Díky za info, to jsem přesně nechtěl slyšet :(. Takže zbývají jen Thule 7206 Wingbar Edge nebo Thule 7106 WingBar EVO. Ideálně černé, což je další litr navíc.

Upřímně nechápu výhodu těch integrovaných podélníků - drží se tam bordel a je třeba jiné patky a stojí to majlant. A dle všeho všichni drží stejnou cenu.

Upraveno uživatelem Cheetah1
Odesláno

Ja som kúpil Thule pre tie integrované pozdĺžniky, konkrétne tieto (mierne presahujú):

Thule WingBar Evo 127 cm roof bar 2-pack aluminium | 711300

Thule Evo Flush Rail foot for vehicles 4-pack black | 710600

Zatiaľ veľa skúseností nemám, ale žiadne nepríjemné zvuky som nezaregistroval, proste s boxom Thule na dovolenku pri diaľničných rýchlostiach iba trocha viacej bežného aerodynamického hluku. 

A po meste bez boxu (aj mestských úsekov diaľnice) žiaden rozdiel 🙂

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Nakonec jsem rovněž pořídil Thule Evo Flush Rail 7106+7113+kit v černé barvě - ladí s těmi integrovanými podélníky. Otestoval jsem je na dálnici, nic nepíská, spokojenost.

Teď ještě budu řešit box na střechu, asi nakonec půjdu do Thule motion XL nebo XXL. Náhodou nemáte někdo jednu z těchto variant? Ideálně s fotkou :)

Upraveno uživatelem Cheetah1

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...