zaso Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 @martg áno, je to nepraktickejšie mať box v strede, ale robím v oblasti strojarskeho priemyslu, tak vecí majú byť presné a nejako musia vyzerať @Akoc meriam 194,5 a doma parkujem pri obrubníku vysokom 25 cm, takže nakladanie nie je problém. Keď nemám obrubník, tak šliapnem na prah dverí (nosím kvôli tomu poriadne hrubú deku v aute), ale chcelo by to iné riešenie, to priznávam. Inštalácia boxu je samozrejme možná len so schodíkmi. @ozzy56 súhlasím, na ten priestor sa nedá sťažovať, ale mne osobne vadí v kufri aj box, v ktorom nosím tašky (20x35cm), takže si neviem predstaviť mať niečo ako schodík v aute. martg a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Priznám sa, táto vlákno ma nakoplo a idem si tiež kúpiť skladacie hliníkové 2+2 schodíky, ktoré budem voziť v kufri, keď bude nahodený strešný box. 2008 SUV je tiež o čosi vyššia než bývala 207 a stáť na prahoch nerobí autu a ani nohám dobre. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 dám tady pro info tu stoličku, co sem vozil v berlingu, mám 180 cm a dosáhl jsem s ní lehce na střechu , vozil jsem ji nohama nahoru, takže se do ní dala třeba taška a vlastně vůbec nezavazela, nosnost 150 kg, výška 25 cm BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Igorrifter Odesláno 30. červen 2023 Odesláno 30. červen 2023 Hapro ZENITH 6.6 Brilliant Black BubakGS a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
abgx1 Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 Aku mate dlzku tych nosicov? Rozhodujem sa na toyotu proace city medzi 150cm a 135cm... 150cm by mi pasovalo aj na ine auta. Citovat
BubakGS Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 Ja mam na Riftera originály nosiče a ty jsou dlouhé 156 cm..... Citovat
abgx1 Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 (upraveno) Hm, tie vyzeraju ako rebrandovane thule wingbar evo. Cize 150 bude oke. Tak ci tak teraz som vysiel vonku k autu a zistil problem. Toyota asi spravila nejaky minifacelift alebo nieco podobne... A zacala na auta montovat uplne iny typ relingu, bez tej diery pod sebou To som zvedavy co na to bude pasovat. Upraveno 6. září 2023 uživatelem abgx1 Citovat
sitler Odesláno 6. září 2023 Odesláno 6. září 2023 Na to jsou akorat jine patky, pro stejny tyce, minimalne u Thule to neni problem sestavit. Popr. pokud mas druhe auto s klasickymi, tak ti staci jedny tyce a prohazovat 2 sady patek. Citovat
Cheetah1 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 máte někdo zkušenosti s příčníky na integrované podélníky - viz obrázek výše abgx1. našel jsem jen thule s přesahem nebo bez, Hakry s přesahem a nějaké Turtly bez přesahu. Osobně se mi líbili "nenápadné" Yakima Whisbar S56, ale ty na ty integrované podélníky nedám. Thule stojí téměř dvojnásobek oproti Hakru, netuším, jestli to má smysl. A rovněž nevím, jestli s přesahem nebo bez. U Fabie jsem si o ten přesah před x lety roztrhával bundy :), zde to tedy nehrozí, ale zase bych se třeba nerad bouchal do hlavy nejspíše je budu vozit celoročně - budu střídat kola nebo rakev nebo obojí, tak bych rád něco s nízkým odporem a bez hvízdání... Citovat
abgx1 Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 Ja som kupil hakr a celkom to lutujem. Piskaju aj ked som ich 3x cele rozobral a poskladal a podlepoval... Thule nepiskali nikdy. Citovat
Cheetah1 Odesláno 16. srpen 2025 Odesláno 16. srpen 2025 (upraveno) @abgx1 Díky za info, to jsem přesně nechtěl slyšet :(. Takže zbývají jen Thule 7206 Wingbar Edge nebo Thule 7106 WingBar EVO. Ideálně černé, což je další litr navíc. Upřímně nechápu výhodu těch integrovaných podélníků - drží se tam bordel a je třeba jiné patky a stojí to majlant. A dle všeho všichni drží stejnou cenu. Upraveno 16. srpen 2025 uživatelem Cheetah1 Citovat
XjCook Odesláno 16. srpen 2025 Odesláno 16. srpen 2025 Ja som kúpil Thule pre tie integrované pozdĺžniky, konkrétne tieto (mierne presahujú): Thule WingBar Evo 127 cm roof bar 2-pack aluminium | 711300 Thule Evo Flush Rail foot for vehicles 4-pack black | 710600 Zatiaľ veľa skúseností nemám, ale žiadne nepríjemné zvuky som nezaregistroval, proste s boxom Thule na dovolenku pri diaľničných rýchlostiach iba trocha viacej bežného aerodynamického hluku. A po meste bez boxu (aj mestských úsekov diaľnice) žiaden rozdiel pavelu96 a duuri ohodnotil 2 Citovat
Cheetah1 Odesláno 4. listopad 2025 Odesláno 4. listopad 2025 (upraveno) Nakonec jsem rovněž pořídil Thule Evo Flush Rail 7106+7113+kit v černé barvě - ladí s těmi integrovanými podélníky. Otestoval jsem je na dálnici, nic nepíská, spokojenost. Teď ještě budu řešit box na střechu, asi nakonec půjdu do Thule motion XL nebo XXL. Náhodou nemáte někdo jednu z těchto variant? Ideálně s fotkou Upraveno 10. listopad 2025 uživatelem Cheetah1 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.