Cesta Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 Zdravím Vás všechny Klepe mi stabilizátor a nejsou to kosti. Je to na těch gumových uloženích přidělaných na nápravnici, kde zespodu jsou přidělány silenbloky ramen. Ptal jsem se v Peugeotu na možnost výměny těch gum, ale bylo mi řečeno, že se prodává jen celek se stabilizátorem. Cena bratru komplet 8.400,- bez práce, číslo OEM 5081G3 a průměr 22,5 mm. Tak se chci zeptat, zda někdo takovouto situaci neřešil jinak, například výměnou jen těch gumiček. Dle mého laického rozumu by to mělo jít a dají se nějaké gumky koupit, např. Fortune line FZ91955, LCC TG778 nebo Tedgum 00148865? Připojuji obrázek co jsem našel. Prosím o informace, zda to někdo takto řešil či ne. Citovat
Hanz410 Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 Klidně bych si tu gumu vymenil sám. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 807 neznám přesně, ale u všech aut se mění jen ty 2 gumy (uložení stabilizátoru), asi jsi v pežotu mluvil s hlupákem Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 u všech ne , některé mají to uložení navulkanizované na stabilizátorech. ale ani u Merglu nemáme stabik za osmičku V peugeotu hlupák být nemusí , v oem dílech se to prostě nenabízí . Zajímavé ale že na tom stabiku to navulkanizované není a klidně tam může použít to co si našel v druhošce. jen dodrž směr kam přijde rozříznutá strana. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 (upraveno) nejvíce zajímavé na tom je, že autorizák to neví , samozřejmě pro něj je výhodnější nahodit díl za 8400 plus práce, než dát dvě gumy za pár korun...,myslím to tak, že kdo jiný než právě autoriz. servis by měl zákazníkovi nabídnout i levnější opravu na staré popelnici, pokud je možná a proveditelná Upraveno 15. květen 2020 uživatelem ozzy56 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. květen 2020 Odesláno 15. květen 2020 autorizak nema povinnost nabizet druho vyrobu , resp nikdo moc nebude znat a orientovat se v tom ze kdyz to neexistuje jako origo ,ze to muze bejt i v druhosce. zachvilku by zakaznik cekal ze kdyz je dalka za 5000,- jestli neumime i tu z Aliexpressu..... a to neni vymysleny pribeh. Citovat
filoyof012000 Odesláno 18. květen 2020 Odesláno 18. květen 2020 Jsem to kdysi řešil při větší repasi přední nápravy... třeba autorozvody nabízí na 807 uložení stejné jako na 806, které je rozříznuté a dá se na stabik nasadit. To co tam je origo je ale IMHO v celku a při sundavání by se to muselo asi říznout... Jestli to jde nebo ne nevím, dodal jsem hromadu dílů a u tohohle uložení nakonec servis konstatoval, že původní je OK a že za tohle stejně snadno vyměnit nejde, protože to není stejný a tak se to nedělalo, gumy jsem vrátil... stály ale pár kaček. Co si pamatuju, tak origo to podle service boxu když byl ještě dostupný zadarmo skutečně bylo jen jako celek včetně tyče za nějaký nesmysl... Honza Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.