Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nejde klimatizace?


afilip

Recommended Posts

Dobrý den,

Před 14ti dny jsem koupil 5let starou 5008 s automatickou klimatizací. Zatím se mi nějak tu klimatizaci nepovedlo vyzkoušet. Nastavím obě strany na Lo, ale s výduchů jde stále teplý vzduch. Jak poznám, kde je závada? Dá se nějak poznat, jestli vůbec sepne kompresor??

Děkuji za rady, Aleš Filip

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj , u kompresorů s proměnným zdvihem , kde není klasická elektromagnetická spojka se to dá zjistit maximálně podle teploty trubek klimy - jedna by měla chladit a druhá bude teplá . Pokud má kompresor klasickou spojku , tak je při sepnutí slyšet cvaknutí . 

S největší pravděpodobností utekla náplň (v dnešní době není výjimkou 3letý auto s děravým chladičem :() , v servisu ti zjistí množství chladiva v systému a v případě úniku i kudy uniká . Pak je ještě možnost elektrické závady a pak pomůže diagnostika ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 5 měsíců později...

Potřeboval bych radu, i když to nakonec dopadne servisem, ale nevím jestli dát auto do "garáže", nebo do Peugeotu. Aktuálně mi nejde klimatizace, najednou z ničeho nic nechladí, mírně topí, před tím jel ventilátor dost různě podle času od nastartování a vnitřní a vnější teploty. Nyní jen pomalu točí a to i když dám regulátor autoklimy na obou stranách na LO ( vše v režimu auto). Trubky klimy jsou teplé a mám pocit, že spojka necvakne. Při zapnutí odmlžení čelního skla to přepne a fouká hodně, ale ne asi ne přes klimu. Neřešil někdo podobný problém? Měl jsem už 2x výparník, vždy to foukalo jako blázen ale nechaldilo, poprvé byl prožranej, podruhé ho prorazil pták, to je asi 5 měsíců od výměny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když máš 5 měsíců starý výměník, tak buď uteklo nějakou netěsností chladivo nebo odešel kompresor. Měnil jsem ho letos taky. Přesně jak píšeš. Nesepnul, auto sálo teplý vzduch zvenku. Tím se zdálo, že topilo. Odešla spojka, kterou nelze vyměnit. Takže nový kompresor. Až ti budou sdělovat cenu, tak si sedni. ;) V autorizáku to bylo za 32tis., v servisu mi dali vybrat a nakonec jsem vybral Delphi za 7 a nějaké drobné. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...