Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

v autě mi odešla do věčných lovišť nádobka s aktivním uhlím a jelikož nová není uplně levná, servisák mi jí odpojil s tím, že autu to nijak nevadí a vše bude fungovat jak má dál.

Zdá se, že má recht, žádná kontrolka nesvítí a vše je ok... Teď mě ale čeká technická a mě zajímá, jestli odpojené aktivní uhlí nějak nemůže ovlivnit emise?

S motorem a spalovacím systémem to pokud vím mnoho společného nemá, takže co myslíte? Budou emise ok?

Odesláno

Záleží na roku. Nadobku muzes hodit po psovi, ale musi zustat zapojeny solenoid, ktery prepousteni ridi. Stary rocniky meli solenoid na nadobce a novejsi uz meli solenoid na sani motoru.

Odesláno

Netuším o čem to mluvíš, ale rv je 2003

Servisák říkal, že nádobku komplet odpojil a že možná bude chvílema svítit kontrolka motoru, že auto něco pozná, ale škodit mu to nebude.

Kontrolka chvílema svítila, chvílema byla zhasnutá. Teď má období, kdy je v klidu. Možná je to oteplením, každopádně auto se chová naprosto korektně.

Odesláno (upraveno)

Mluvím o tom, že neprojdeš na emisích kvůli chybám v jednotce motoru, který se vyčítají před měřením. A EVAP je kontrolovaná funkce. 2003 měla ještě solenoid součástí nádobky, takže když to celý vyhodíš i se solenoidem, tak se chyby nezbavíš. Na emise ve výfuku to vliv nemá skoro žádný.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Odpojenej solenoid je trvalá závada a je to vidět hned minimálně ve výpisu chyb. Ten solenoid stačí jenom zapojit, ikdyž neplní žádnou funkci nebo tam dát opovídající zátěž. Jednotka ovládá solenoid a umí si zkontrolovat, jestli je odpojená zátěž (cívka solenoidu).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...