Ceeper Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 Ahojte, v autě mi odešla do věčných lovišť nádobka s aktivním uhlím a jelikož nová není uplně levná, servisák mi jí odpojil s tím, že autu to nijak nevadí a vše bude fungovat jak má dál. Zdá se, že má recht, žádná kontrolka nesvítí a vše je ok... Teď mě ale čeká technická a mě zajímá, jestli odpojené aktivní uhlí nějak nemůže ovlivnit emise? S motorem a spalovacím systémem to pokud vím mnoho společného nemá, takže co myslíte? Budou emise ok? Citovat
inoxing Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 Záleží na roku. Nadobku muzes hodit po psovi, ale musi zustat zapojeny solenoid, ktery prepousteni ridi. Stary rocniky meli solenoid na nadobce a novejsi uz meli solenoid na sani motoru. Citovat
Ceeper Odesláno 18. březen 2020 Autor Odesláno 18. březen 2020 Netuším o čem to mluvíš, ale rv je 2003 Servisák říkal, že nádobku komplet odpojil a že možná bude chvílema svítit kontrolka motoru, že auto něco pozná, ale škodit mu to nebude. Kontrolka chvílema svítila, chvílema byla zhasnutá. Teď má období, kdy je v klidu. Možná je to oteplením, každopádně auto se chová naprosto korektně. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 Já si myslím, že to na emise nemá absolutně vliv. Na to máme egr, fap a další blbosti. Citovat
inoxing Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 (upraveno) Mluvím o tom, že neprojdeš na emisích kvůli chybám v jednotce motoru, který se vyčítají před měřením. A EVAP je kontrolovaná funkce. 2003 měla ještě solenoid součástí nádobky, takže když to celý vyhodíš i se solenoidem, tak se chyby nezbavíš. Na emise ve výfuku to vliv nemá skoro žádný. Upraveno 18. březen 2020 uživatelem inoxing 307rg ohodnotil 1 Citovat
Ceeper Odesláno 18. březen 2020 Autor Odesláno 18. březen 2020 Ale pokud by to mělo házet chyby, viděl bych signalizaci na palubovce, ne? Citovat
inoxing Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 Odpojenej solenoid je trvalá závada a je to vidět hned minimálně ve výpisu chyb. Ten solenoid stačí jenom zapojit, ikdyž neplní žádnou funkci nebo tam dát opovídající zátěž. Jednotka ovládá solenoid a umí si zkontrolovat, jestli je odpojená zátěž (cívka solenoidu). Citovat
Ferry Odesláno 18. březen 2020 Odesláno 18. březen 2020 Presne jak pise inoxing. Proc nesehnat nadobku na vrakaci? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.