Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pořizoval jsem vloni a hledal dlouho. Co já vím tak na 807 a spol  na dveře neexistuje. Ty o nějakém víš?

Odesláno (upraveno)

Právě že hledám nějakou variantu, jediné co jsme viděl tak na Renault Espace kde to bylo nahože připevněné v těch lištách co jsou střešní nosiče.

Tsak proto scháním nějaké info.

Michal

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Nechci malovat čerta na zeď, ale .... nezapomeň že je to o hubu a kdyby to ulítlo a není to homologovaný na tvý auto, jde všechna škoda za tebou.

Střechu jsem vyzkoušel - to je na žebřík,  a to mám dva metry.

Nakonec vozím na kouli a jsem spokojenej. Nebylo to levný, ale je to pohodlný, rychlý a dostanu se do kufru.

Odesláno (upraveno)

jj  to mi je jasné dost jezdím do italie a rakouska a uplně to nechci pokoušet, pokud neseženu něco orig což nevím tak radši taky držák na kouli.  Střecha pro mejch 164cm nereálné, rakev je  v pohodě ale tohle už byc tam nedal.

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek viz pravidla
Odesláno
před 1 minutou, mickkom napsal:

jj  to mi je jasné dost jezdím do italie a rakouska 

Přesně. Tam to ani nemusí ulítnout. Tam si atest ohlídají při běžný kontrole.

Tak až dojdeš k tomu, že nic není a půjdeš do koule, dej vědět, nejakou tu zkušenost co a proč brát a nebrat už mám.

Odesláno (upraveno)

No každopádně na kouli budu kupovat, nepotřebuju řešit nějaké problém s rakouskejma policajtama.

Pošleš fotku co máš ty?

Dík

Míchal

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

Na tři kola a já uplně nebudu řešit kolik peněz to bude stát protože spolupracuji s firmou která prodává tyto příslušenstvý hlavně thule, takže to asi nebude stát nic😀

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Já tedy hledal poměr cena/výkon  a nakonec jsem vzal HAKR Trip 2 TOP + rozšíření na třetí kolo.

Důvody: česká firma, sklopný (hodně), všechno zamykací, upnutí pákou,  ozubený pásky na uchycení kol s "ráčnou", možnost vozit jen 2 kola, resp. přidat třetí bez změny délky nosiče - montuje se nad rampu se světlama a SPZ.

Ovšem pokud neřešíš cenu .... asi Thule? Je to vlastně totéž, jen se nic nevysouvá do stran.

Atero ... no nevím nevím .... prý se to dost kroutí a zpracování nic moc. Ale osobní zkušenost nemám.

nosic-kol-na-tazne-zarizeni-trip-2-top.jpg

hakr-trip-adapter-kit-1-kolo-pro-nosice-kol-na-tazne-zarizeni-hakr.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak jestli můžu taky přihodím. 

Kola vozím hodně, takže mě po pár vejletech přestalo bavit to dávat na střechu. Dokud jsem jezdil s C5 , tak to šlo, spustil jsem ji dolů na hydraulice a naprosto luxusní přístup. Ale dávat to nahoru na ten autobus...

Jezdím na závody, tak jsem koukal kdo jakej nosič používá, zjistišťoval plusy a mínusy, něco i mezi známejma, taky jsem nakoukl do časopisu D-test. A vyšla mě nejlíp Atera. Myslím že v D-testu byla před Thule o kousek ( ale to už si nejsem jistej ). Cenově je Atera a Thule trochu jinde než ostatní značky, ale jak se říká,nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci 🙂 Ateru jsem koupil na Sbazaru loni v zimě, párkrát použitou, za výrazně nižší cenu než za novou.

A jsem spokojen. Z počátku jsem jezdil dost opatrně a pořád to kontroloval, ale jak jsem se ujistil že to fakt drží, tak jsem se otrkal a jezdím jak kdybych ten nosič vzadu neměl.

Je to Atera Strada, na tři kola.

Rovnou jsem si nechal udělat na úřadě i třetí RZ, ať to nemusím furt přehazovat.

WP_20190625_13_13_26_Pro.jpg

Upraveno uživatelem MP
Odesláno (upraveno)

Chtěl jsem vzít Ateru, ale vadili mě 2 věci:

1)Dostupnost náhradních dílů byla před 3roky tragická, teď už by to neměl být problém, na Thule jde koupit vše bez problémů

2)ramena ,která drží rám kola se nedají sundat jako u Thule, musí se posunovat po rámu=pokud vozím jiná kola pořád přemýšlet jak a kam posunout,Thule sundám a je to...

Naopak Atera je lehčí a má lepší patky klíny pod koly... každý má něco,Thule je těžší a má masivnější hliníkové profily....

Do ničeho jiného bych nešel než Thule a Atera.....

Pokud vozís kola 2xrok vem ten nejlevnější z Autokelly Carface, poslouží dobře...

IMG_20170817_083330.jpg

IMG_20190720_143157.jpg

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 2 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno
V 21. 2. 2020 at 12:14, mickkom napsal:

Dííík za fotečky přesně takový držák budu pořizovat, je to vlastně jediná varianta když neberu držák na střechu. Tam nedosáhnu.

Nepřevážím kola tak často - tak 2x ročně, tak si se střechou poradím. Dají se nějak použít ty drážky v origo střešních nosičích? Pokud bych šel do nějakého nosiče kol pro T-drážku, není mi jasný, jak to tam dostanu. Máte někdo nějaký tip na střešní držák kola pro origo příčníky?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...