ElektronikCZ Odesláno 4. únor 2020 Odesláno 4. únor 2020 Ať hledám jak hledám, nikde jsem pořádně nenašel žádnou sadu táhel abych mohl zrepasovat řazení. Všechny co jsem zatím našel byly na nějaké jiné modely. Na mém autě je ten typ kde jde od řadičky jednotáhlo až k převodovce, kde je pak taková páka na kloubu s koulí viz foto. Moje otázka je, zda nevíte kde ty díly sehnat ? Mám namontovanou řadičku se zkráceným chodem (přepákovaná, žádné řezání origo řadičky ) což výrazně chod zlepšilo, ale pořád je to takové gumové a nepřesné. Citovat
ElektronikCZ Odesláno 4. únor 2020 Autor Odesláno 4. únor 2020 Nebránil bych se ani variantě to přestavět na dvoutáhlo, jestli to je možné nebo to někdo zkoušel Citovat
MilanF1 Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 Jaké auto jsi měl předtím, Francouz není VW... Třeba je to vlastnost a ne chyba. Já mám 474 000 km a na řazení si nestěžuji... asi možná proto, že nemám furt ruku na radici pace... Citovat
Hafity Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 před 18 hodinami, ElektronikCZ napsal: Nebránil bych se ani variantě to přestavět na dvoutáhlo, jestli to je možné nebo to někdo zkoušel To bys musel vyměnit i převodovku.... Nebo koupit za hodně levno vysypanou dvoutáhlovou a překopat to.... To je ale rozborka převodovky, což je asi ekonomickej nesmysl.... Tohle jsem kdysi absolvoval když byla nouze o jednotáhla a částečně ze zvědavosti.... Navíc si uvědom, že tam budeš mít víc různých kloubečků a tím pádem víc možností "udělat" vůli.... Citovat
ElektronikCZ Odesláno 5. únor 2020 Autor Odesláno 5. únor 2020 Víc kloubečků je mi jasný, ale ty se dají koupit nové z eshopu, takže bych na tom byl pořád lépe. Převodovku musím vyměnit tak či tak, i když je pravda že jednu náhradní už mám a ta je zrovna jednotáhlo taky. Rozborce převodovky bych se možná taky nebránil, protože mám v plánu do nějaké dát pár převodů z 1.1 pro svižnější odpich, ale to je spíše experiment z nudy. před 9 hodinami, MilanF1 napsal: Jaké auto jsi měl předtím, Francouz není VW... Třeba je to vlastnost a ne chyba. Já mám 474 000 km a na řazení si nestěžuji... asi možná proto, že nemám furt ruku na radici pace... VW mi ani nezmiňuj, toho jsem zapřísáhlý odpůrce Je pravda že mám ještě BMW E46, Peugeot 406 a pár dalších aut, ale porovnávám to s naší druhou 306kou, která má najeto cca o sto tisíc víc, a přitom je tam řazení krásně přesný a zapadá pěkně každý převod. Ale je to myslím dvoutáhlo, 1.9 diesel. Tahle konkrétní 1.4 si prošla pár rukama, a hádám že šetřena asi nebyla. Já osobně taky nenechávám ruku na páce, chci mít vždy plnou kontrolu a zpětnou vazbu z volantu. Citovat
ElektronikCZ Odesláno 5. únor 2020 Autor Odesláno 5. únor 2020 (upraveno) Ještě bych dodal že ta vůle je převážně ze strany na stranu, na jednu stranu kousek jakoby neklade odpor, můžu natočit pokud by to někoho zajímalo. Taky jsem to začal řešit z toho důvodu že ten kloub s kuličkou na převodovce jsem měnil za jiný nevymačkaný z bouraného citroenu zx co máme na zahradě, což přesnost chodu o něco zlepšilo, ale zase to uchycení je tam trošku zbastlené, a poslední dobou se mi stává že vyklouzne do boku a pak nejde zařadit 1 a zpátečka. Upraveno 5. únor 2020 uživatelem ElektronikCZ Citovat
ElektronikCZ Odesláno 12. únor 2020 Autor Odesláno 12. únor 2020 No, tak to vypadá že stále nic Citovat
inoxing Odesláno 12. únor 2020 Odesláno 12. únor 2020 No co chceš na to říct, musíš se podívat sám, kde je vůle. Francouzský převodovky jsou prostě takový šlompácký a vyvaklaný už od výroby. Hafity ohodnotil 1 Citovat
ElektronikCZ Odesláno 12. únor 2020 Autor Odesláno 12. únor 2020 No doufal jsem že by někdo mohl vědět, kde ty díly táhla sehnat nové Popřípadě, co teda obnáší to předělání na dvojtáhlo, je tu někde vlákno s návodem ? Je tam citelný nějaký rozdíl? Citovat
inoxing Odesláno 12. únor 2020 Odesláno 12. únor 2020 Já si myslím, že když dáš do kupy to svoje původní, tak to bude ok. O návodu nevím, ale předělávat to na lanovody je asi zbytečné. Citovat
ElektronikCZ Odesláno 12. únor 2020 Autor Odesláno 12. únor 2020 Asi máš pravdu. Tak jak budu měnit spojku a poloosy rovnou vyměním převodovku za tu novou a mrknu jestli by se daly ty vůle na táhlech poladit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.