salik Odesláno 5. leden 2020 Odesláno 5. leden 2020 Nevíte prosím někdo, kde by se dalo sehnat smysluplné schema přívodu paliva do 1.6 HDi s "balónkem"? Mám s ním problém. Padala mi nafta a skoro každý start znamenal zdlouhavé nasávání. Vyměnil jsem celého pavouka trubek včetně balónku a byl klid. Jenom jsem si všiml, že je balónek pořád splasklý (hned po výměně). Teď v zimě se ale vrátilo padání nafty, sice mnohem pomalejší, než před výměnou, ale padá. Dnes jsem kvůli tomu nevyjel, protože v kombinací nízké teploty a nutnosti nasát naftu došla šťáva v baterce. Čím by mohlo být způsobeno, že je balónek na nasávání pořád splasklý? S výměnou trubek jsem také vyměnil filtr nafty a od té doby mám najeto cca 3000 km. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2020 Odesláno 5. leden 2020 v balonku je ventilek, ten bude zaseklý, zalepený koukni na všechny fotky v odkazu https://postovnezdarma.cz/gumove-rucni-cerpadlo?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=DNT+-+CZ+[cnt]+den+nedele1+-+17-23+PC+[s-414]&utm_content=58017+rucni+cerpadlo+-+05012020+-+[kom]+M+[s-414]&utm_term=-Gumove+rucni+cerpadlo-www.novinky.cz Citovat
salik Odesláno 5. leden 2020 Autor Odesláno 5. leden 2020 Princip toho balonku znám, ale splasklý je od začátku, co byl nový. Ale první napumpování proběhlo v pohodě. Teď v zimě se zhoršilo startování. Než jsem přestal mučit baterku, zkoušel jsem s ním i napumpovat naftu ručně, ale nepovedlo se. Balonek je skoro prázdný. Pocitově v něm není ani vzduch, ani nafta. Dá se změnit jenom směr, kterým je zploštělý. Za jízdy žádné problémy nepozoruji, ani mi nevybíhají chyby o nízkém tlaku paliva. Proto bych nejraději viděl celé schema nízkotlakého rozvodu nafty. Jde palivo z nádrže do vysokotlakého čerpadla i přes balonek nebo slouží jenom k naplnění filtru? Nemůže být ucpané něco před tím balonkem? Při ceně těch pár plastových trubek se mi nechce jít cestou výměny naslepo. Citovat
salik Odesláno 5. leden 2020 Autor Odesláno 5. leden 2020 To doufám. Poslední nádrž je Verva. Ale problém s placatým balonkem byl už v létě, ale to jsem měl ještě i jiné starosti a protože to nedělalo problémy, odložil jsem řešení na "někdy"... Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2020 Odesláno 5. leden 2020 určitě bych nekupoval originální palivové potrubí včetně balonku, pežot za to chce zlodějskou cenu, jestli koupíš palivovou hadici na metry, vyjde tě to na pár korun Citovat
salik Odesláno 5. leden 2020 Autor Odesláno 5. leden 2020 Nakonec jsem schema našel a podle toho může být stále problém s palivovým filtrem. Raději jsem objednal nový. Ve středu by měl být k vyzvednutí a uvidím, co se bude dít dál. Potom dám vědět. fuk muk a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
salik Odesláno 27. leden 2020 Autor Odesláno 27. leden 2020 Nakonec dopadlo všechno jinak. Výměna filtru nepomohla. O víkendu zase nafta pryč. Při pumpování jsem najednou měl mokrou ruku - balonek se utrhl od hadice, v tom nejširším místě. Provizorně to spravily stahovací pásky (ještě, že jich mám vždy v autě několik ).Sypu si popel na hlavu. Tohle je moje vina. Přišlo mi, že je těch pár plastových trubek šíleně předražených, tak jsem skočil po levnější nabídce. Už ani nevím odkud, ale byly to vyhozené peníze. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
vaginata Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat,jaký má název položka číslo 15,10 v tom schématu, sháním zrovna tuto součástku, děkuji za odpověď. Citovat
Ferry Odesláno 12. červenec 2022 Odesláno 12. červenec 2022 (upraveno) Samostatně se to neprodává ,jen jako součást celých těch palivových trubek. Mělo by to být tohle, ale raději zkontrolovat podle VIN kódu, zda sedí origo číslo. https://ceskedily.cz/palivova-hadicka-gates-mfl1078 Zrovna dnes jsem to řešil u 206 a skládal ze dvou těhle hadicových pavouků jeden. Sestavoval jsem to s pomocí horkovzdušky a stahoval tu trubku po nahřátí drátem, aby spoj dobře těsnil, tak snad nafta padat nebude. Jinak teda jeden tenhle dil mi dneska zbyl navic a mam navic i jednoho celyho origo pavouka, z motoru, co mel najeto 20tis km, daval jsem ho do focusu, kde je jinej palivovej filtr a vedeni trubek, takze jsem to musel vymenit za puvodni fordi trubky bez balonku. Muzu kdyztak neco z toho strelit, pokud by byl zajem Upraveno 12. červenec 2022 uživatelem Ferry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.