Mojas Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 (upraveno) Zdravím, není tu někdo prosím z Pardubic a okolí co dělá diagnostiku ?/ eventuelně Praha/ / Peugeot 5008 2.0 Hdi, 110 kw, r.v. 2012/ Vyskočila mi hláška závada motoru, nejdříve sporadicky sem tam, teď už svítí pořád, auto netáhne jak má, když předjíždím, podřadím nejede to jak má..našel jsem tady vlákno co by to mohlo být, zkontrolovat trubky turba, ventil, egr atd, ale než se do toho pustím, chtěl bych ještě diagnostiku, dvorní mechanik mi to napíchl a prý mu hlášku ukazuje ventil na přední straně motoru, který je zaslepený..... děkuji, pěkný večer. Upraveno 4. leden 2020 uživatelem Mojas Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Pravděpodobně myslíš EGR ventil který je zaslepený. Je to softwarově ošetřeno? Pokud ne, tak může být problém právě v tom. Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 ne ne, egr je vzadu na motoru, ve předu jsou dva černé ventily, mezi motorem a chladičem, taková rozdvojka, jako kdyby, do jednoho jde vzduch, ted z hlavy nevím odkud kam, druhý je prý zaslepen, do obou vede elektrika.. Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Aha, tak myslíš elektro ventily, které pouštějí podtlak do klapky EGR a dále do klapky obtoku intercooleru. Tak to by určitě mohlo dělat tento problém. Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 je to taková rozdvojka a diagnostika jim ukazuje na tu levou přírubu, která je nefunkční a zaslepená.. Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Jo, tak to je úplně jinak. Žádné elektroventily, to jsou snímače. Podle toho to vypadá, že je špatně navolen typ motoru na diagnostice. Jakou dia to dělali? Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 to vůbec netuším...poslali mně na profidiagnostiku do peugeotu Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 (upraveno) mám tomu rozumět tak, že zadali špatný kod motoru a nediagnostikovalo to dobře? nebo by mohla být i chyba v těch snímačích? mohla by se třeba zadírat ta klapka v pravé přírubě? Upraveno 4. leden 2020 uživatelem Mojas Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 ještě.. v létě mi v Praze čistili filtr pev. částic a dělali diagnostiku, to mi ještě sem tam ta kontrolka zhasla... Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Tak máš dvě možnosti, buď ti to tvůj dvorní mechanik napíchne na dia, udělá pořádný výpis závad, popř. změří dynamické parametry za jízdy a podle toho už by se mělo něco zjistit, nebo přijedeš ke mě, uděláme dia a uvidí se co dál. Citovat
Mirekdoda Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Mojas: jsi si jistý, že ten otvor je spolehlivě zaslepen? Na fotkách je vidět motor potřísněný kapičkami oleje. Může to znamenat, že máš někudy únik stlačeného vzduchu za turbem a s tím vzduchem jde i trochu oleje. Pokud motor nedostává dostatek vzduchu, bude líný a může i vyvíjet spoustu sazí. Citovat
ChouLu Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Origo diag mohu nabídnout v PRaze, kdyby jsi měl cestu kdyžtak napiš do zpráv Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 před 7 minutami, Mirekdoda napsal: Mojas: jsi si jistý, že ten otvor je spolehlivě zaslepen? Na fotkách je vidět motor potřísněný kapičkami oleje. Může to znamenat, že máš někudy únik stlačeného vzduchu za turbem a s tím vzduchem jde i trochu oleje. Pokud motor nedostává dostatek vzduchu, bude líný a může i vyvíjet spoustu sazí. je, ja to fotil před hoďkou a v pce a pršelo.. to jsou kapky vody Citovat
Mirekdoda Odesláno 4. leden 2020 Odesláno 4. leden 2020 Mojas: aha, tak to jo, ten déšť potvrzuji. Nicméně se chci i nadále držet myšlenky, že uniká stlačený vzduch za turbem a nejde všechen do motoru. Nebo turbo netlačí. Citovat
Mojas Odesláno 4. leden 2020 Autor Odesláno 4. leden 2020 (upraveno) taky mi to tak připadá... Upraveno 5. leden 2020 uživatelem brixtr necituj předchozí příspěvek viz pravidla Citovat
Dinorex Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Byl problém vyřešen, řeším podobný problém. Na diagnostice mi řekli pouze směšovač vzduchu, víc nevím... Na autě se rozsvítí kontrolka motoru a auto jede v nouzaku... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.