Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, není tu někdo prosím z Pardubic a okolí co dělá diagnostiku ?/ eventuelně Praha/ / Peugeot 5008 2.0 Hdi,  110 kw, r.v. 2012/ Vyskočila mi hláška závada motoru, nejdříve sporadicky sem tam, teď už svítí pořád, auto netáhne jak má, když předjíždím, podřadím  nejede to jak má..našel jsem tady vlákno co by to mohlo být, zkontrolovat trubky turba, ventil, egr atd, ale než se do toho pustím, chtěl bych ještě diagnostiku, dvorní mechanik mi to napíchl a prý mu hlášku ukazuje ventil na přední straně motoru, který je zaslepený.....🙃 děkuji, pěkný večer.

Upraveno uživatelem Mojas
Odesláno

ne ne, egr je vzadu na motoru, ve předu jsou dva černé ventily, mezi motorem a chladičem, taková rozdvojka, jako kdyby, do jednoho jde vzduch, ted z hlavy nevím odkud kam, druhý je prý zaslepen, do obou vede elektrika..

Odesláno

Aha, tak myslíš elektro ventily, které pouštějí podtlak do klapky EGR a dále do klapky obtoku intercooleru. Tak to by určitě mohlo dělat tento problém. 

Odesláno

Jo, tak to je úplně jinak. Žádné elektroventily, to jsou snímače. Podle toho to vypadá, že je špatně navolen typ motoru na diagnostice. Jakou dia to dělali?

Odesláno (upraveno)

mám tomu rozumět tak, že zadali špatný kod motoru a nediagnostikovalo to dobře? nebo by mohla být i chyba v těch snímačích? mohla by se třeba zadírat ta klapka v pravé přírubě?

Upraveno uživatelem Mojas
Odesláno

Tak máš dvě možnosti, buď ti to tvůj dvorní mechanik napíchne na dia, udělá pořádný výpis závad, popř. změří dynamické parametry za jízdy a podle toho už by se mělo něco zjistit, nebo přijedeš ke mě, uděláme dia a uvidí se co dál.

Odesláno

Mojas:

jsi si jistý, že ten otvor je spolehlivě zaslepen? Na fotkách je vidět motor potřísněný kapičkami oleje. Může to znamenat, že máš někudy únik stlačeného vzduchu za turbem a s tím vzduchem jde i trochu oleje. Pokud motor nedostává dostatek vzduchu, bude líný a může i vyvíjet spoustu sazí.

Odesláno
před 7 minutami, Mirekdoda napsal:

Mojas:

jsi si jistý, že ten otvor je spolehlivě zaslepen? Na fotkách je vidět motor potřísněný kapičkami oleje. Může to znamenat, že máš někudy únik stlačeného vzduchu za turbem a s tím vzduchem jde i trochu oleje. Pokud motor nedostává dostatek vzduchu, bude líný a může i vyvíjet spoustu sazí.

je, ja to fotil před hoďkou a v pce a pršelo.. to jsou kapky vody

Odesláno

Mojas:

aha, tak to jo, ten déšť potvrzuji. Nicméně se chci i nadále držet myšlenky, že uniká stlačený vzduch za turbem a nejde všechen do motoru. Nebo turbo netlačí.

• O 2 roky později...
Odesláno

Byl problém vyřešen, řeším podobný problém. Na diagnostice mi řekli pouze směšovač vzduchu, víc nevím... Na autě se rozsvítí kontrolka motoru a auto jede v nouzaku...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...