fijalka Odesláno 11. březen 2006 Odesláno 11. březen 2006 Kmos sa xce dat na taxikrcenie a xce Octavku do 200 litrou ja mu tvrdim ze P406 1.9 hladky TD r96-98 v SK sa da kupit za 150 litrou Vykecajte mi to ja HDi moc neoblubujem hlavne stersie typi sere sa to jak das hladki diesel sa da doma zrobit za par supek hdi tod otazka pre hamleta ta elektrika ma tam dost sere a potom aj dieli na octavku nejsu najlacnejsi a jak je to z vydrzou motora u oktavki -TDi 66kw nemam paru, jedine co ho zjima je ze oktavka zere pod 6l txik do roka najazdi z kludom 100 000 km co ma sancu vydrzat 300 000 km P406 alebo oktavka ma tu dakto dlhsie skusenosti z oktavkou aj peginou na porovnanie ??? secki nazori su vhod klad i zapor potrebujem dalko usmernit 50kw SDI oktovka je out leniva krava p406 je lahsia ten 68 kw motor s nou ma ci nema prblemi ??? rosipe sa to po 250 000 jazdi po meste ??? atd. Vyber sa obmedzil na motori do 70 KW koli pojistke VYJADRITE SA dikes. Citovat
Tommy306 Odesláno 11. březen 2006 Odesláno 11. březen 2006 no newim, co který auto vydrží, ale hodně bude záležet na tom, jak se o to auto taky bude starat...bez údržby mu žádný auto 100k km nevydrží...ale čistě z praktickýho hlediska ochcávka má praktičtější kufr (pokud ovšem namáš na mysli kombajny) a sežene na ni řek bych levněji a rychleji náhr. díly (a že jich u taxíka asi bude za potřebí), na druhou stranu v Pegině mu bude mnohem příjemněji a je to rozhodně pohodlnější auto do města... Citovat
Rebik Odesláno 12. březen 2006 Odesláno 12. březen 2006 Jako zákazník P406, jako taxikář jedině Octavia, motory jsou nesrovnatelně kvalitnější a vydrží mnohem víc. Citovat
Medvěd Odesláno 12. březen 2006 Odesláno 12. březen 2006 Má pravdu, předsedo!!!!!!!! TDI od VW bez problému vydrží i 500 tkm (vím o čem mluvím, s VW Transporterem jsem najel cca 430 tkm a na motoru to nebylo nijak znát - jediný problém byl váha vzduchu, a ta se na Koktávku dá splašit kolem 3000 Kč) 406 s TD nepojede, páč je to stejnej motor, jako se dával do 405ky a 406ka je o cca 300 kg těžší (takže pokud někdo měl problém s praskajícími hlavami na 405ce, na 406ce se toto nebezpečí ještě zvyšuje). Citovat
Ajdamek Odesláno 12. březen 2006 Odesláno 12. březen 2006 Už kvůli zákazníkům bych koupil 406, má vzadu o dost víc místa. Za 200t koupí Hdi a má vystaráno. Citovat
fijalka Odesláno 12. březen 2006 Autor Odesláno 12. březen 2006 Lacnesie dieli mozno v CZ v unas urcite nemcurske srobi nejsu lacine 406 HDi 97-99 tak neako s robili bez FAP ale to je 2.0l 81 kw ak sa nemililm nevleze to do pistki max 70Kw koktavka ma 3 motori 50Kw SDI, 64Kw TDi obicajne turbo, a 74 Kw TDi tan je asi turbo z riadenimi loptkami. A jak su na tom cerpadla a triski kelo to vydrzi to dost casta tema v servise a napravi zadna je na 406 dak divna dakomu to neako moc sadne Citovat
Holly Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Tak se mi v poslední době stává, že když čtu příspěvek ve slovenštině, vůbec nevím, o co v něm jde. Slovenštinu pamatuji z televize i ze školy a přečetl jsem v ní i pár knížek, ale mám pocit, že se za ten čas nějak hodně změnila. A nebo jí tu někdo pěkně kurví. Proto Vás, lidi ze Slovače, prosím, nemohli byste na ty, pro které není slovenština rodným jazykem, brát trochu ohledy a psát pořádně? Citovat
fijalka Odesláno 13. březen 2006 Autor Odesláno 13. březen 2006 Tak som si porovnal ceny niektorich ND: Zhavice 406 66Kw = 368 Sk alebo 497 Sk Octavka 66Kw = 441 Sk + predohrev vody 368 Sk Sojka komplet 406 = 7577 Sk Octavka = 7560 SK alebo 6636 SK podla roku Brzdove dosticki + kotuce 406 15\" kola = 1522 Sk / 3239 Sk predne Brzdove dosticki + kotuce 406 15\" kola = 1500 Sk / 2588 Sk zadne Oktavka = 1968 Sk / 3444 Sk predne Oktavka = 1225 Sk / 2700 Sk zadne Lacnejsia je to z bubnovimi brzdami v zadu Tlmice olejove predny / zadny 406 = 2750 Sk / 2432 Sk Oktavka = 2392 Sk / 1914 Sk iba plynove Rozvodový řemen - sada 406 = 6000 Sk Rozvodový řemen - sada Oktvka = 7000-9000 Sk to ma dake komplikovane ! 2 kola naviac Citovat
Marton Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Původně zaslal: Holly Tak se mi v poslední době stává, že když čtu příspěvek ve slovenštině, vůbec nevím, o co v něm jde. Slovenštinu pamatuji z televize i ze školy a přečetl jsem v ní i pár knížek, ale mám pocit, že se za ten čas nějak hodně změnila. A nebo jí tu někdo pěkně kurví. Proto Vás, lidi ze Slovače, prosím, nemohli byste na ty, pro které není slovenština rodným jazykem, brát trochu ohledy a psát pořádně? Mas pravdu! Fijalkove texty citam aj ja velmi tazko a necudujem sa ze kolegovci v CZ s tym maju problem. Este mozno otazka ako sa vam to cita bez diakritiky? je to OK ? Lacnesie dieli mozno v CZ v unas urcite nemcurske srobi nejsu lacine 406 HDi 97-99 tak neako s robili bez FAP ale to je 2.0l 81 kw ak sa nemililm nevleze to do pistki max 70Kw koktavka ma 3 motori 50Kw SDI, 64Kw TDi obicajne turbo, a 74 Kw TDi tan je asi turbo z riadenimi loptkami. Lacnesie diely mozno v CZ, u nas urcite nemcurske sroby nie su lacne. 406 HDi 97-99, tak nejako sa robili bez FAP, ale to je 2.0l 81 kW. Ak sa nemylim, nevleze sa to do poistky max 70kW. Koktavka ma 3 motory 50kW SDI, 64kW TDi obycajne turbo, a 74 kW TDi tam je asi turbo z riadenymi lopatkami. [upravil dne 13.3.06 Marton] Citovat
Medvěd Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Původně zaslal: Holly Tak se mi v poslední době stává, že když čtu příspěvek ve slovenštině, vůbec nevím, o co v něm jde. Slovenštinu pamatuji z televize i ze školy a přečetl jsem v ní i pár knížek, ale mám pocit, že se za ten čas nějak hodně změnila. A nebo jí tu někdo pěkně kurví. Proto Vás, lidi ze Slovače, prosím, nemohli byste na ty, pro které není slovenština rodným jazykem, brát trochu ohledy a psát pořádně? I já mám podobné problémy (zhusta i u jedinců - čechů, kteří se pokouší psát česky). Bohužel je to důsledek vývoje, kdy jednoduchá a primitivní zábava typu televize a videa vytlačila ze žebříčku oblíbenosti knihu. Tím se postupně zužuje rozsah slovní zásoby a nastupuje novodobá NEGRAMOTNOST (na tomto fóru povětšinou nepřispívají pubescenti, ale i tak je velice smutné číst příspěvky některých vyhlášených individualit, pro které je problém uhodnout, jaké i/y v tom kterém slově napsat a jejihž věty ve své podstatě tvoří docela slušný rébus s mnohdy ještě překvapivější tajenkou). Takže bych prosil, pokusme se zamyslet, zda je nutné náš krásný a barevný jazyk v každém třetím příspěvku ničit a zkusme se alespoň občas myšlenkově vrátit na první stupeň ZŠ, kde jsme se základy češtiny učili. Netvrdím, že zrovna mé příspěvky jsou unikátní a bezchybné (překlepů mám též dost a dost), ale to, co si tu můžu občas přečíst ve mě probouzí až cenzorské sklony. Ještě bych Vám mohl v příspěvcích vyznačovat chyby touto krásnou barvou, aspoň by fórum nebylo tak šedé. Děkuji za pochopení [upravil dne 13-3-06 Medvěd] Citovat
aka Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Původně zaslal: Medvěd Takže bych prosil, pokusme se zamyslet, zda je nutné náš krásný a barevný jazyk v každém třetím příspěvku ničit a zkusme se alespoň občas myšlenkově vrátit na první stupeň ZŠ, kde jsme se základy češtiny učili. Netvrdím, že zrovna mé příspěvky jsou unikátní a bezchybné (překlepů mám též dost a dost), ale to, co si tu můžu občas přečíst ve mě probouzí až cenzorské sklony. Ještě bych Vám mohl v příspěvcích vyznačovat chyby touto krásnou barvou, aspoň by fórum nebylo tak šedé. Děkuji za pochopení [upravil dne 13-3-06 Medvěd] a co takhle jen uvalit embargo na nektera slova? treba takove vydet je me oblibene....:bojim Citovat
Hadra Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 ...já to taky četl dvakrát,abych to pochopil. Ono ani nejde tak o I a Y ,to tady plete hodně lidí a kolikrát když čtu \" slíbyl \" tak mně bere, ale hlavně jde podle mně o čárky, rozdělování vět, atd.. Každopádně nikdo není dokonalej, kdekdo je dislektik atd. Např. můj švára je dislektik a mám pocit, že i disgrafik a to je kolikrát nářez..... Citovat
slavomir.martos Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Ty brdo tak fijalka to hadam nebolo ani napisane po slovensky, alebo to bola slovencina s nejakym brutalnym ugrofinsko-rusinsko-polskym dialektom Citovat
Péťa Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Mě se zase otevírá kudla v kapse, když vidím \"zapoměl\" Jinak pokud je možnost výběru, hlasuji pro Octavii. Zákazník v ní ujede jen pár km a tak mu to pohodlí tolik chybět nebude. Citovat
fijalka Odesláno 14. březen 2006 Autor Odesláno 14. březen 2006 Aj sakra z technickej záležitosti sa stala gramatická vojna ! Z pravdou ven. Zo slovenčiny som mal samé gule (to je slengovo pätka) ZDŠ aj SOU som prešiel - z básničkami a životopis spisovatelou, pravopis fakt je velká dilema pre mna. Z toho vyšiel priemer 3-4 tak som dáko doštudoval. Ale zas z matematiky samé jednički technológia 1-2 no skratka technický tip som. Nie sme všetci dokonali s tím treba žit alebo aspoň respektovat iných Ono ICQ, Skype, a nastvovnie Windoze v DOS mode alebo FreeBSD, to nechá v človeku pozostatky asi najviac ma pokazilo ICQ tam sa píše takou potlaninou, asi to poznáte. Ale naspä? k téme, takže vyhrala KOKTAVKA aj keď tomu moc neverím že v meste bude papka? pod 6 L ta 66 Kw verzia som z toho smutný keď že som Pežoták od hlavy až po päty. UF TO BOLA FUSKA PISAT TO VO WORDW Y OPRAVOU GRAMATIKY Citovat
voštík Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 I technicke typy se muzou s cestinou/slovencinou poprat na lepsi urovni. Ale co uz, holt nekdo je na holky a nekdo na vdolky. Ja jsem na oboji Citovat
chechet Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Původně zaslal: fijalka Aj sakra z technickej záležitosti sa stala gramatická vojna ! Z pravdou ven. Zo slovenčiny som mal samé gule (to je slengovo pätka) ZDŠ aj SOU som prešiel - z básničkami a životopis spisovatelou, pravopis fakt je velká dilema pre mna. Z toho vyšiel priemer 3-4 tak som dáko doštudoval. Ale zas z matematiky samé jednički technológia 1-2 no skratka technický tip som. Nie sme všetci dokonali s tím treba žit alebo aspoň respektovat iných Ono ICQ, Skype, a nastvovnie Windoze v DOS mode alebo FreeBSD, to nechá v človeku pozostatky asi najviac ma pokazilo ICQ tam sa píše takou potlaninou, asi to poznáte. Ale naspä? k téme, takže vyhrala KOKTAVKA aj keď tomu moc neverím že v meste bude papka? pod 6 L ta 66 Kw verzia som z toho smutný keď že som Pežoták od hlavy až po päty. UF TO BOLA FUSKA PISAT TO VO WORDW Y OPRAVOU GRAMATIKY clovece, ono by kolikrat stacilo si svuj vyplod po sobe precist... Citovat
Holly Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Původně zaslal: fijalka Aj sakra z technickej záležitosti sa stala gramatická vojna ! Z pravdou ven. Zo slovenčiny som mal samé gule (to je slengovo pätka) ZDŠ aj SOU som prešiel - z básničkami a životopis spisovatelou, pravopis fakt je velká dilema pre mna. Z toho vyšiel priemer 3-4 tak som dáko doštudoval. Ale zas z matematiky samé jednički technológia 1-2 no skratka technický tip som. Nie sme všetci dokonali s tím treba žit alebo aspoň respektovat iných Ono ICQ, Skype, a nastvovnie Windoze v DOS mode alebo FreeBSD, to nechá v človeku pozostatky asi najviac ma pokazilo ICQ tam sa píše takou potlaninou, asi to poznáte. Ale naspä? k téme, takže vyhrala KOKTAVKA aj keď tomu moc neverím že v meste bude papka? pod 6 L ta 66 Kw verzia som z toho smutný keď že som Pežoták od hlavy až po päty. UF TO BOLA FUSKA PISAT TO VO WORDW Y OPRAVOU GRAMATIKY Takhle je to v pohodě, tomuhle rozumím. Mě ani tak moc nevadí i/y, ale někdy prostě nedokážu rozluštit, jak to pisatel myslel. Prostě podmět, přísudek, spojky a předložky. Správné i/y si doplním sám, ale za jiné domýšlet nedokážu. Takže příště, a? to má hlavu a patu, protože když narazím na příspěvek, u kterého nerozumím první větě, tak ho prostě přeskočím a kašlu na něj. Jednoduše nemám náladu, čas a hlavně trpělivost na luštění rébusů a přesmyček. Citovat
aka Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Původně zaslal: voštík I technicke typy se muzou s cestinou/slovencinou poprat na lepsi urovni. Ale co uz, holt nekdo je na holky a nekdo na vdolky. Ja jsem na oboji jj, rikal vzdycky jeden profesor: jeden ma rad holky, jinej vdolky. no, a ja mam slabost pro biomembrany....takze co biomembrany vostiku?:D Citovat
voštík Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 no pokud tema bimembranama mas namysli ty salamy a klobasy ...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.