Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stresni nosic


caraxx

Recommended Posts

Ahoj, netuším co myslíš normálním nosičem, ale potřebuješ pod příčníky uchycení pro pevné fixační body. Např. příčníky Thule WingBar + montážní kit Thule 3155. Osobně mám příčníky Menabo s montážním kitem Menabo FIX730FP Professional, protože je tento systém za cca třetinovou cenu, než Thule WingBar, který je určitě lepší, než to Menabo, ale na moje použití, kdy to potřebuju dvakrát do roka na cestu do Dolomit na lyže, se mi opravdu kolem sedmi tisíc dávat nechtělo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Já jsem na střechu pořídil Thule s příčníky Slide Bar (vysouvací). Podle konfigurátoru tam mají přijít příčníky dl. 144 cm. V jednom e-shopu mi to vymlouvali, že tam delší být nemůžou, přesto jsem si objednal dl. 162 cm a vypadá to jako na fotce - takže cajk. Jo a mám střešní okna, takže i s těmi si to Thule rozumí...

Thule Slidebar 162.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ja zakoupil taky nakonec Thule po lozeni po ruznych forech a srovnavani cen a kvality. Uvazoval jsem jeste o Hakr nebo Menabo, ale nakonec Thule, protoze v mem pripade se s nima uz (a o rakvi ani nemluvim) do garaze nevejdu a tak jsem nechtel neco, s cim se budu trapit v zime, kdyz je budu v mrazu a ve snehu potrebovat nahodit/sundat. Co se tyka montaze, tak je to celkem rychlost, radost. Jenom jsem si trochu vytunil (mozna, ze to nikdo jiny neresi, je to preci jenom dodavka 🙂 ) upinani na pripravky na strese - ty jsem si na jejich plochach polepil prusvitnou paskou. Na 4 packy s matkou, ktera se na pripravky na strese nastrci (a do ni se zasroubuje imbus a zafixuje patku pricniku ke strese), tak na ty jsem zavaril samosmrstovaci buzirku a na telo 4 imbusu, od hlavy az k skoro k zavitu, jsem dal buzirku taky. Takhle jsem blbnul proto, ze pri prvnim nasazeni packy na pripravek to vzalo ostrou hranou lak ... takze takhle jsem zamezil poskrabani a odreni doufam. 

Pak jsem jeste trochu doufal, ze mozna az tam hodim zimaky na plechach R16, tak se do public garaze z pricnikama vlezu (na letnich R17 tam byla vata 1cm - a to jsem psychicky nedaval projet!). Ale chyba lavky. Kupodivu jsou jeste vyssi o 6.6 mm podle kalkulacky.

Jinak tady ma chlapec okomentovany postup instalace https://peugeottraveller.wordpress.com/2017/07/29/roof-bars-on-the-peugeot-traveller/

Je tam videt packa, ktera se ze strany navlikne na pripravek na strese a v pacce je zvrchu takova perovka, ktera me prave skrabla lak - mozna ji stacilo trochu vyohnout a bylo by to v cajku....

image.png.6f679a74f25618b1bf97922f5f9fe6a3.png

Tady jeste link na Menabo pricniky https://www.autodily-na-skodu.cz/Tyc-hlinikova-BP135AL-135-cm-MENABO-Professional-d93005.htm + patky se k nim musi zakoupit.

 

 

image.png

image.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny, proc ne nakonec. Ale jak jsem psal. Lozil jsem dlouho po tematech pricniku a nekde jsem registroval, ze zpracovani je na nizzi urovni a ze se tam pri opakovanem nasazovani jakasi soucast zacala zvejkat... Nikdy jsem je ale fyzicky nemel (Hakry), takze osobne nemuzu porovnat rozdil. Thule jsem mel na 5008 a bez problemu celou dobu. Hakr je za 3500,- a Thule jsem vzal za 5800,- Je to o 2300,-  vic. Ja to bral z pohledu celkove ceny auta a ze je to k nemu naporad. Zhruba stejne jako Hakr vychazi podle me Menabo. To by mely byt pricniky pro profi vyuziti, maji tusim i vetsi moznost v zatizeni. Jenze nejsou to "kridla" jako u Thule nebo Hakru a tak jsem se bal, aby na dalnici nedelaly binec za jizdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...