Kýna Odesláno 23. listopad 2019 Odesláno 23. listopad 2019 Dobrý den, u levých elektricky posuvných dveří mi přestalo fungovat otevírání klikou. Jdou otevřít dálkově klíčem, jdou od řidiče, zavírání taky ok, ale při zatáhnutí za kliku nic, nereagují. Máte někdo prosím zkušenost, co by mohlo být za problém? Děkuji kolos38 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. listopad 2019 Odesláno 23. listopad 2019 když sundas tapec dveri tak zjistis ze ti vypadlo tahlo z kliky Citovat
Kýna Odesláno 23. listopad 2019 Autor Odesláno 23. listopad 2019 (upraveno) Díky moc, zkusíme. Upraveno 23. listopad 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. listopad 2019 Odesláno 23. listopad 2019 Má to stejně. Sundal jsem tapec a zjistil jsem že se tam ty táhla rozpadly takže jsem tapec zase nasadil a naučil jsem se tím žít. btl.a ohodnotil 1 Citovat
btl.a Odesláno 24. listopad 2019 Odesláno 24. listopad 2019 U mě to samé, rozpadlo se to tak se otevírá jen dálkou Za čtyři roky si člověk i zvykne Citovat
cari Odesláno 26. listopad 2019 Odesláno 26. listopad 2019 jj vzit sptipacky a precvaknou tazny drat a je vystarano. Ja to mel ulomene a ve Srmrku mne prodali cely mechanismus za 500 a vse je OK. Takze stipacky sem zatim odlozil Citovat
jarokare Odesláno 26. listopad 2019 Odesláno 26. listopad 2019 před 31 minutami, cari napsal: vzit sptipacky a precvaknou tazny drat a je vystarano. Opravdu rada nad zlato , to jako tímhle způsobem vyřešíš to , že nejdou dveře otevřít klikou z venku ? Tím akorát ten mechanismus zničíš úplně a neotevřeš je ani dálkou ... Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. listopad 2019 Odesláno 26. listopad 2019 hele ale ja psal že má vypadle tahlo , da se dát zpět a pojistit to drcpáskou Citovat
cari Odesláno 26. listopad 2019 Odesláno 26. listopad 2019 (upraveno) viz dale : " Ja to mel ulomene a ve Srmrku mne prodali cely mechanismus za 500 a vse je OK. Takze stipacky sem zatim odlozil " to Pe.Tr - jj beru na vedomi - to je ta lepsi verze, ja si to myslel taky ale nakonec byl zlonemy "kohoutek" a musel se vymenit cely mechanismus. Je to jen postrech dalsi mozne zavady proc nejdou dvere mechanicky otevrit za venkovni kliku (ale na ele to jde) P.S dvere se otevirali i zevnirt nechanickou klikou Upraveno 26. listopad 2019 uživatelem cari Citovat
Kýna Odesláno 26. listopad 2019 Autor Odesláno 26. listopad 2019 Díky všem za postřehy, zkusíme na to l víkendu mrknout. Stříhat nic nebudu to by mi přestalo fungovat otevírání komplet Klika je fakt "mrtvá" jde fakt lehce, žádnej tlak jako na druhých, tak snad je jen spadlé táhlo a budou zase ready případně to hodím k mechanikovi ať poradí Citovat
Vojtěch_C8 Odesláno 22. červenec 2025 Odesláno 22. červenec 2025 Ahoj, už asi měsíc řeším stejný problém, kdy el. dveře nejdou otevřít zvenčí a klika neklade vůbec žádný odpor. Ostatními způsoby otevřít jde. Měl jsem odvrtaný zámek, nikde nic ulomeného jsem nenašel, tak jsem alespoň promazal bílou páku mezi klikou a mechanismem zámku (zdála se zatuhlá a vracela se špatně), poté snad 10x vyzkoušeno klikou otevřít zvenčí a chodilo to krásně. Vše jsem namontoval zpět a druhý den dveře opět nešly otevřít. Nakonec jsem vyměnil celý mechanismus zámku za jiný a výsledek je pořád stejný!! Už mě to opravdu *neumím psát slušně*, najde se tu prosím někdo, komu se tenhle problém podařilo vyřešit? Citovat
vlkklx Odesláno 7. srpen 2025 Odesláno 7. srpen 2025 Je tam tažný drát s takovým jako velmi hrubým závitem,ten se zacvakne do jakehosi "u" plíšku přes který to otvírá zámek kliky.Nastavuje se tím vůle kliky,podle toho jak vysoko na závit to cvakneš.Stává se že to popojede nebo úplně vyskočí.Typicky v zimě když zámek vevnitř zamrzne.Mohlo to přeskočit i kvuli tomu že to bylo zatuhlý. Citovat
Beny807 Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 Stejný problém už několik let otevírám dálkou. Prasklé táhlo. Citovat
Vojtěch_C8 Odesláno 6. září 2025 Odesláno 6. září 2025 Tak jsem na to konečně kápnul! Táhlo prasklé není, ani špatný mechanismus na které táhlo navazuje. Příčinou je prasklá tlačná pružina za timto plastovym vehementem. Musi dolu klika a po odvrtani jednoho nytu i jeji protikus zevnitr dveri. Pote dalo celkem praci sundat vehement (z vyroby nalisovany a 2x aretovany), kdy jsem se konecne dostal k samotne pruzince, ktera zajistuje vraceni vehementu do zpetne polohy. Puvodni pruzinku jsem zahodil a nahradil jí tažnou. Případně záleží jak je původní pružina prasklá a vhodně jí naohýbat, což mi ale nepřišlo jako spolehlivé řešení. Tak snad nekomu pomuze do budoucna Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.