Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte ,skúsim v tomto vlakne. Dnes som chcel zistiť hladinu oleja ale nedalo sa mi to odmerať.mierka sa vrti v tom kanálik/trubiek a olej až nad dôrazom. Neviete čo s tým resp nemáte niekto skúsenosť.1,2 /81kw benzin

IMG_20200502_134733.jpg

Odesláno

v Ostravě jsem skončil s Tichým, je to banda cypů, naposledy sem servisoval v Hodoňovicích (směr Frýdlant n/O), Hrušku mi kolegové nedoporučovali

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Aka specifikacia oleja sa dava do BlueHDI 1,5 96kW, neviem to v navode naobsluhu vobec najst a na internete su v ponuke po zadani typu auta k vyberu  bud SAE - 5W-30, alebo SAE 0W-30.

dakujem za odpoved

• O 1 rok později...
Odesláno

Normálně jste mě s těma krátkejma intervalama vyděsili 😄

V servisu mi řekli 20tis nebo rok. Výměna mi vyšla při 20 tis akorát na jeden rok. Ale po ujetí cca 500 km po servisce mi to nedalo , tak jsem se koukl na měrku oleje a je to uplně černá s*ačka. Objednal jsem si filtr i olej a nechám si ho znova vyměnit u známého v auto dílně. Zvažuju i proplach motoru. Je to rozumný to nechat propláchnout ?

Odesláno

ahoj, možná jsi měl ten olej zkontrolovat při přebírání auta ze servisu :myslim, ale pokud jsi měnil olej poprvé při 20 tisících, je to už asi jedno, protože každá strojní součást se nejvíce ,,odírá'' když je nová, pak v provozu se mazané součásti k sobě ,,přizpůsobí'' a zajedou..., takže nejvíce kovového otěru vzniká u fungl nového auta, proto je dobré vyměnit olej v motoru i po 3--5 tisících KM, i když v servisu to budou pokládat za blbost, ale platí, že auto je tvoje, nee servisu..., je pravda, že většina dnešních majitelů nových aut na to kašle, bo si za 3-5 let koupí další nové auto :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...