Přejít na obsah

Kresik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Vše od uživatele Kresik

  1. Normálně jste mě s těma krátkejma intervalama vyděsili V servisu mi řekli 20tis nebo rok. Výměna mi vyšla při 20 tis akorát na jeden rok. Ale po ujetí cca 500 km po servisce mi to nedalo , tak jsem se koukl na měrku oleje a je to uplně černá s*ačka. Objednal jsem si filtr i olej a nechám si ho znova vyměnit u známého v auto dílně. Zvažuju i proplach motoru. Je to rozumný to nechat propláchnout ?
  2. Kresik

    AD BLUE

    My mame nadrz ad na 7000 km
  3. Kresik

    Rifter - Benzín nebo nafta

    Webasto nemáme, to už byl velký příplatek. Mám tam ale třeba Start Stop, a o ten teda vůbec nestojím Snad někdo najde způsob, jak ho vyřadit a zachovat záruku.
  4. Kresik

    Rifter - Benzín nebo nafta

    Já šel původně pro benzína, i když nájezd mám kolem 25 000 ročně, projel jsem se s ním a hned jsem ho zavrhnul. Ten motor je na to auto slabý. Do kopce se mu nechtělo, hlučný byl stejně jako diesel. Projel jsem se s 130 Hdi a to jede o velký kus lépe. Takže máme doma ropáka Záleží ale kdo jak jezdí, pokud člověk najezdí 10tis ročně a jezdí jako beránek, pak mu i ten benzín bude stačit a 5-6 let by mohl vydržet. Pokud ale máte větší nájezd, nebo jezdíte často naložení, my skoro furt ve 4 a s kočárkem v zádech. tak není o čem moc přemýšlet a sáhnout po naftě. A myslím si, že co do spolehlivosti budou ty motory podobně, 5 let to vydrží a pak se to začne sypat. Jsou přecpaný kravinama, a k*rvítkama, takže 20 let a 400tis jako moje stařičké picasso 2.0Hdi (stále v původním stavu, na motoru se zatím nic nevysypalo) to nepřežije Hezkej den
  5. Kresik

    Dodací lhůta Rifter

    My měli auto objednané Květen 2020, dodané Listopad 2020. Ihned dodané s vadným předním oknem (poškrábané), teď bych se měl objednat na výměnu okna. ( Nechtěl jsem v zimě kvůli kamínkům na silnici)
  6. Tak pro Rifter zatím žádné funkční řešení. Ta věc je zarputilá. Odpojení konektoru na pásy stačí, nic nepípá , nesvítí. Alespoň u Rifteru
  7. Kresik

    AD BLUE

    Mě v servise řekli, netankovat u stojanu z pistole, že tam je kvalita AD blue všelijaká, že si mám koupit kanystr za 150kč 10litrů celej tam naklopit a mam klid na dalších 5-7 tis kilometrů. Koupil jsem, nalil jsem, a za minutu jsem jel a vše v pohodě. Zbýval dojezd 500km před dolitím. Nic jsem nezamykal, s ničím nešašil.
  8. Kresik

    BlueHdi 130kW 6man. Otáčky

    Když přede mnou jede jedničková oktávka co jede za 4L/100 tak jakmile to jde a můžu předjet, tak tam mám i 4000tis aby viděl, od čeho je plynový pedál. Ale řekl bych , že od 3000 to už nic nedělá a zbytečně to točím.
  9. Kresik

    Spotřeba Rifter

    6.6 l/100 Nafty , najeto 9500km, dálnici to vidělo jen krátce a jen jednou v životě Většinou přesuny mezi vesnicema a město.
  10. Kresik

    Servisní interval Rifter

    Mě v Peugeotu řekli, že si auto samo hlídá kvalitu oleje a řekne si, když je na výměnu, že km interval to nemá. Nebo jednou do roka. Jen doufám, že si auto nevzpomene v půlce cesty na dovolenou . Teď mám 9000 km a zatím nic
  11. Mě se aktivuje po každém startu. Bohužel u nás jsou mizerné silnice a peru se s autem o volant i když jedu jen rovně. Většinou jezdím po silnicích nizkých tříd, tam ani čáry nejsou. Nebo jen jejich zbytky, podle mě je špatně auto vyhodnocuje. A další blbost, nevím jak často to komu dělá, ale občas se mi infotaiment vypne za jízdy a naskočí všechno francouzsky.
  12. Ahoj. Dá se tahle s prominutím sr*čka trvale deaktivovat? Nejednou mi to vytrhává volant z ruky ve špatný moment, např. při objíždění cyklistů. A jsou to nebezpečné momenty, hlavně pro ty cyklisty, když mi auto cukne k nim. Nebaví mě před každou jízdou vypínat čudlem asistent a k tomu ještě v rádiu vypínat strat stop. Díky Petr
×
×
  • Vytvořit...