Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím 

jsem to nový a Peugeota mám celkem krátce 
Bohužel něco tam cvaklo/nebo křuplo během zařazení 1ničky a domů jsem se dovlekl přes spojku max 40 Km/h.

Symptomy : jde zařadit , motor OK , při zařazení kvaltu (jakéhokoli ) motor chcípne
                      auto lze rozjet přes spojku a tak max. po rovině  do 40km/h
                      zpátečka v pořádku - couve normálně 

údaje o vozu
 Peugeot 807 HDi , 100kW, r.v. 2007 , najeto asi 270.000 km ,kód motoru RHR, převodovka 6ti kvalt,  výbava holobyt 

před pokažením šla blbě řadit 5ka a sem tam se ozývaly pazvuky což jsem přičítal spojkovému ložisku

Prosím o radu /zkušenost / návrh 

Díky 

Odesláno
před 10 hodinami, POL II napsal:

auto lze rozjet přes spojku a tak max. po rovině  do 40km/h

Na jaký rychlostní stupeň? Nad 40km/h to dělá co? Při sešlápnutém spojkovém pedálu a zařazené jedničce jsi zkoušel startovat?

Odesláno
PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA 6
PŘEVODOVKA (TECHNICKÉ ÚDAJE) MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA ML6 CL
PŘEVODOVÝ POMĚR CP 15 X 67
SOUKOLÍ POHONU RYCHLOMĚRU BEZ C T
STYL KOLA KOLO PLECHOVÉ 16 PALCŮ
TYP PŘEVODOVKY (HOMOLOGACE) TYP PŘEVODOVKY ML6CL
PNEUMATIKA (ROZMĚRY, TYP) PNEUMATIKA 215/60 R16 99H ZESÍLENÁ
KOLA S PNEUMATIKAMI RÁFEK 7 PALCŮ
KOLO (TYP) MONTÁŽ PLECH RÁFKU
UKAZATEL POKLESU TLAKU V PNEUMATIKÁCH BEZ INDIKÁTORU DEFEKTU PNEUMATIK
TYP PŘEVODOVKY ML6C

307.JPG

Odesláno

Takže UP-date 🙂
auto na dílně - almara půjde ven. Auto se pohybuje jen přes spojku dopředu (velmi vlažně) - zpátečka vůbec a řadit jde velmi špatně . Jakmile něco zařadím (cokoli) - a pouštim spojku tak to začne chcípat. Do dílny to šlo na tyči. 
Mám nabídky na celý kousky nebo po kouskách. 
Ještě dotaz, má smysl řešit zároveň ramena + silentbloky ? Když to bude rozdělaný... 

Díky moc Radim 1008 🙂 

Odesláno
před 4 hodinami, POL II napsal:

Jakmile něco zařadím (cokoli) - a pouštim spojku tak to začne chcípat.

Tohle vypadá, jak kdyby byly zařazený dva kvalty najednou.... Už jsem se s tím setkal.... Samozřejmě to nenastane jen tak, předchází tomu určité události....

Odesláno
před 3 minutami, radim.1008 napsal:

Jak se to povede?

Různě.... Jen jeden příklad: po zařazení pětky praskne "něco" (vidlička, konec řadící tyče, "něco" co drží vidličku na tyči) a zůstane pětka zařazená, i když s řadící pákou zařadím jinou rychlost....

Ale má to háček.... Už si to přesně nepamatuju, ale myslím, že když se to stane, tak nejde pohnout autem.... Ani s vyšlápnutou spojkou....

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Tu převodovku mám, kdyby jsi ji potřeboval.
je to z tohodle Citroena: 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Nové info : 
auto na špalkách , obě ramena na ponku (spodní čepy K.O.) tlumiče taktéž. Rejdový čepy + kosti tak 50 %. Budu brát asi všecko nový. Kastle je i za plastovým nadkolím netknutá.   Převodovka zatím v autě ale odmašlená - jen sundat. Zatim neni čas 😞 bo se sbírá víno. 
Jeden dotaz pro ty znalé - je nutno sundat i nápravnici nebo to protáhnu ? 

Díky moc za odpovedi. 

Odesláno

více místa samozřejmě je, když nápravnici sundáš, to je jasné, ale někdo kousek nápravnice (který většinou vadí při vytahování převodovky) uřeže flexou a pak, po nahození převodovky ten kousek navaří zpět--je to taková dá se říct fušeřina, ale ušetří hodně času, protože šrouby držící nápravnici jsou obvykle zarezlé a je nebezpečí jejich zalomení

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...