Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Taky to může být domací výroba. Už jsem pár zařízeních viděl (měřáky apod.) a opravdu to byla domácí výroba, i když to vypadalo jako od nějaké firmy.

Ale to tvé opravdu nevím.

Odesláno

Skříňka je od Tesly, ale v životě jsem ho neviděl. A to už koukám do elektroniky nějakých 33 let. Asi to bude k práci dost nanic, protože tenkrát se dělala synchronizace dost nešikovně.

Hlavně mu chybí to co je hlavní na nynějších osciloskopech: cejchovaný vertikál (možnost měřit napětí v centimetrech na obrazovce) a cejchovaný horizontál (měření časových úseků, kmitočtu, v centimetrech na obrazovce).

Lze sehnat ruské osciloskopy, kolem 2000 Kč.

Tenhle nechat jako veterán.

Jestli je to tovární výroba, zjistíš když ho otevřeš - tovární byly provedeny velmi pečlivě.

Odesláno

Tovární výrobek to bude určitě už podle toho zpracování a popisek, je to takovej veterán. Podobnou skříňku a čelní panel jsem našel u dvou osciloskopů Tesla, takže to vypadá na nějakej ještě starší druh. Zkusim se ještě podívat, já to na práci ani nepotřebuju, spíš ze zvědavosti jsem si stim hrál a hledal návod.:D:D:D:D:D

Odesláno

Taky mě zajímají historické přístroje, ale spíš rádia a zesilovače, které se dají zrenovovat a příležitostně používat.

Takové skříňky jako tahle měla řada přístrojů, asi ze 60. let. Nejstarší osciloskop, který jsem viděl funkční, byl T565 Křižík.

Odesláno

rusky osciloskop CI-92 jsem si koupil pred peti lety jako vyrazeny za 50,- bez sitove snury a sondy :D jinak plne funkcni. Prestavba na soucasne sondy (BNC) a snura me stala dalsich 100,- a sonda 500,- :D

kupoval jsem ho tenkrat hlavne proto, ze je kraaaasne malinkaty a vejde se mi i na stul :)

nekde jsem mel i fotku, ale...

drzim palce, at se zadari opravit a zrekonstruovat, mam rad takovehle hracky

Odesláno

Je to paráda když se to podaří rozchodit a hlavně když je to pomalu jednou tak starý jak já ( teda odhadem ). Na to k čemu se to dá ještě použít je to až vedlejší, třeba už jenom pro okrasu a že to vydrželo tolik let makat.:D:D:D:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...