Freedy Odesláno 1. březen 2006 Odesláno 1. březen 2006 děláte někdo již dýl do elektroniky? poradíte co je tohle za osciloskop? nemůžu ho nikde na netu najít, měl by to bejt určitě Tesla ale je to jenom odhad, dostal jsem ho darem a vypadá funkční, tak by mě zajímalo jak se ovládá návod nemám. :myslim:myslim http://freedy.webzdarma.cz/P1100026.JPG Citovat
Marcel505 Odesláno 1. březen 2006 Odesláno 1. březen 2006 Taky to může být domací výroba. Už jsem pár zařízeních viděl (měřáky apod.) a opravdu to byla domácí výroba, i když to vypadalo jako od nějaké firmy. Ale to tvé opravdu nevím. Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2006 Odesláno 2. březen 2006 Skříňka je od Tesly, ale v životě jsem ho neviděl. A to už koukám do elektroniky nějakých 33 let. Asi to bude k práci dost nanic, protože tenkrát se dělala synchronizace dost nešikovně. Hlavně mu chybí to co je hlavní na nynějších osciloskopech: cejchovaný vertikál (možnost měřit napětí v centimetrech na obrazovce) a cejchovaný horizontál (měření časových úseků, kmitočtu, v centimetrech na obrazovce). Lze sehnat ruské osciloskopy, kolem 2000 Kč. Tenhle nechat jako veterán. Jestli je to tovární výroba, zjistíš když ho otevřeš - tovární byly provedeny velmi pečlivě. Citovat
Freedy Odesláno 2. březen 2006 Autor Odesláno 2. březen 2006 Tovární výrobek to bude určitě už podle toho zpracování a popisek, je to takovej veterán. Podobnou skříňku a čelní panel jsem našel u dvou osciloskopů Tesla, takže to vypadá na nějakej ještě starší druh. Zkusim se ještě podívat, já to na práci ani nepotřebuju, spíš ze zvědavosti jsem si stim hrál a hledal návod.:D:D:D:D Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2006 Odesláno 2. březen 2006 Taky mě zajímají historické přístroje, ale spíš rádia a zesilovače, které se dají zrenovovat a příležitostně používat. Takové skříňky jako tahle měla řada přístrojů, asi ze 60. let. Nejstarší osciloskop, který jsem viděl funkční, byl T565 Křižík. Citovat
Pinďa Odesláno 2. březen 2006 Odesláno 2. březen 2006 Značka \" TESLA \" , neznamená to skratku \" TECHNICKY SLABÉ \"?????? [upravil dne 2/3/06 Pinďa] Citovat
Vvitty Odesláno 3. březen 2006 Odesláno 3. březen 2006 rusky osciloskop CI-92 jsem si koupil pred peti lety jako vyrazeny za 50,- bez sitove snury a sondy jinak plne funkcni. Prestavba na soucasne sondy (BNC) a snura me stala dalsich 100,- a sonda 500,- kupoval jsem ho tenkrat hlavne proto, ze je kraaaasne malinkaty a vejde se mi i na stul nekde jsem mel i fotku, ale... drzim palce, at se zadari opravit a zrekonstruovat, mam rad takovehle hracky Citovat
Freedy Odesláno 4. březen 2006 Autor Odesláno 4. březen 2006 A přeci je funkční :super jako zamlada :D:D:D..... pašák. http://freedy.webzdarma.cz/P3040033.JPG Citovat
Péťa Odesláno 4. březen 2006 Odesláno 4. březen 2006 Super! Praktické využití je sice téměř nulové, ale je to úspěch... Citovat
Vvitty Odesláno 4. březen 2006 Odesláno 4. březen 2006 Freedy: gratulujuuu !!! Peta: nahodou, prakticke vyuziti je prece ta spousta radosti z funkcniho zarizeni, ne? Citovat
Freedy Odesláno 4. březen 2006 Autor Odesláno 4. březen 2006 Je to paráda když se to podaří rozchodit a hlavně když je to pomalu jednou tak starý jak já ( teda odhadem ). Na to k čemu se to dá ještě použít je to až vedlejší, třeba už jenom pro okrasu a že to vydrželo tolik let makat.:D:D:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.