Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak dojmy a dojmy :D , metro neni hnusny, jen je proste mensi, a plne funkcni (porad lepsi nez vyhozeny miliardy za prazske metro, to ma slouzit, ne byt krasne). Libi se mi ty zabrany proti blbcum co skacou pod soupravy.....

Spis me dost sokovalo, jak jsou otevreny nuzky mezi obyvatelstvem. Na zemi v metru vyslovene bydli rodinka s kojencem v nouzi, doslova 10m od vstupu do galerie LaFayettte, kde si muzete koupit tricko za 750 EUR. Neco je na tom svete spatne........

Pokusili se nas okrast cernosi (ja blbec jim zastavil) a doslo malem az na pesti, u sacre coeur..... jinak bych rekl pohoda. je tam vic zebraku a vic pasti na cizince typu vypln nam dotaznik a pak je tam kolonka kolik daruji euro na hluchoneme.... tak jsem jim to vyplnil a pak ukazal kreditku, to jste meli videt jak byly nasrany :D:D :D :D. Jinak ceny u pamatek dost zajimavy, treba plechovka piva 9EUR :D . Zazili jsme krest i svatbu, podivali se na hrobky kralu, stihli zapad slunce na eiffelce, a po vsi te romantice, kdyz uz jsem se dobelhal do sprchy a myslel na pekny vecer s sampanskym 🍾🍾🍾 a 🍗🍗🍗, mi adela vzala spustenim umyvadloveho kohoutku studenou vodu, takze ze sprchy mi okamzite tekla vrouci voda a kam myslite? Jo, primo na koule 😡😡😡😡😡, takze zbytek vecera mi davala studene obkladky :D :D 🧽🧽🧽🧯🧯

IMG_6759.JPG

IMG_6776.JPG

IMG_6846.JPG

IMG_6987.JPG

IMG_7068.JPG

IMG_7078.JPG

IMG_7114.JPG

IMG_7145.JPG

IMG_6991.JPG

IMG_7060.JPG

Odesláno

Hm tak v Paříži si holt nezasukas, no :) Ale jinak dobrý, ne? To co píšeš o nuzkach, pokusu o přepadení apod mě upřímně nepřekvapuje už jsem to tu naznačoval - a to sem v Paříži mnoho let nebyl. A ani mě to neláká. Viděl sem ji, viděl to důležité, stačilo. Je mnoho jiných zajímavých míst. 

Odesláno (upraveno)

Já se přiznám, a to relativně dost cestuju, ale jinak, takže něco podobného jako s těma koulema se mi stát běžně nemůže, že do Paříže nechci, vlastně teď už ani do Francie ne, mám projetou jižní a pak cestou do Portugalska napříč celou od východu na západ, pak také severní kolem Dunkerque cestou do Londýna, ale Paříž mě neláká. Ne kvůli městu, ale kvůli Francouzům. Nemám je rád, i když ve svojí ožralosti dělají docela dobrá auta. Jsou takoví jako nepřátelští, nebo ne nepřátelští, spíše inertní, dělají jako byste tam nebyli. Nejlépe to shrnul po návštěvě můj syn, bylo mu asi 6 let, když jsme se po třech týdnech vrátili od Marseille řekl: To je zajímavý, byli jsme ve Francii, ale žádného Francouze jsem tam nepotkal.

V Londýně je úplně jiná atmosféra, lidi jsou tam příjemní, všímaví, stačí když na eskalátorech do metra slyší jiný jazyk a dávají se jen tak do řeči, v hospodě si chtějí připít, na silnici lehce odrzlí, ale přitom ohleduplní, to všechno mi ve Francii chybí.

Pro zajímavost dávám link na stránky hyundaiclubu, kde jsem zveřejnil před časem cestopis z Francie první část - cestou tam http://www.hccz.cz/wp/hccz-na-cestach/ , druhý link je na sránky Renaultcarclubu, cestopis o návratu z Marseille pod názvem "Návrat z Marseille".   http://diskuze.renaultcarclub.cz/viewtopic.php?f=10&t=155

Asi tam odkliknete i článek o londýnu na obou linkách a v tom renaulťáckém i o Chorvatsku.

Upraveno uživatelem Espero
  • O 3 týdny později...
Odesláno
V 12. 9. 2019 at 8:53, Espero napsal:

když jsme se po třech týdnech vrátili od Marseille řekl: To je zajímavý, byli jsme ve Francii, ale žádného Francouze jsem tam nepotkal.

To mně ani nepřekvapuje, ale rozebírat to nebudu, neb bych mohl být z ledacčehos nařčen.... Na poznávání Francouzů zvol menší města, nebo nejraději venkov....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...