Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Oboje měněno asi před měsícem. Navíc je divné že to začalo hned po nápravě volnoběhu. Poté motor vystydl a jel jsem do obchodu. To už mi ale nepíplo vůbec nic. Vše ok. Takže není možné že to bude ten spínač tlakový co je u olejového filtru.? To je ale divné že to diagnostika neukázala. 

Odesláno

Nejdříve tedy zkusím vyměnit snímač tlaku oleje. Je to skoro zadarmo a super přístup. Navíc vypadá otřesně a jelikož to jednou dělalo a podruhé ne docela bych i věřil že to může být tím. Elektronika v Peugeotech odchází víc než cokoli jiného jak jsem slyšel od známých. Kdyby nepomohlo vyměním ten filtr i když je tam nový 

Odesláno

Jen dodám k elektrice v peugeotech, osobně s elektrikou u francouzu nemam problem :P v rodině jich máme hromadu a s elektrikou snad nikdy problem nebyl :P 

Odesláno

Asi taky štěstí od kusů. Samozřejmě kdyby bylo stejně poruchové každé auto co vyrobili asi by to vůbec nikdo nekoupil. Uvidím čidlo stálo v přepočtu 100 Kč takže to je levnější než filtr a tím že bude nové případně nic nezkazím. 

Odesláno

Spínačem tlaku oleje to není, elektrika za to nemůže. To je nedostatečný tlak oleje na volnoběh. Stává se to a nedělá to snímač tlaku oleje, dělá to filtr oleje, přehřátý olej atp.

Kontrola filtru pod deklem by tě nestála ani libru.

Odesláno

Tak jsem se k tomu nedostal ale cestou do práce opět žádná signalizace. Je možné že to prostě byla jen náhoda? Nadšení ze sníženého volnoběhu například? 🤣

Odesláno

Je možný, že se srovnal volnoběh, jak si načítá znovu adaptace- jestli ti klesal volnoběh k 600ot/min, tak to dělat mohlo. Nicméně nepodceňuj to a aspoň se podívej na filtr oleje, jestli nemá tvar přesýpacích hodin místo válce.

Odesláno

Tak filtr vypadá jak vypadat má tvar drží zdeformovaný není. Očistil jsem těsnění a netřel go olejem. Zkusil nastartovat a nechal jsem to ohřát. Zatím nic. Kdyby se to ozvalo znova myslíte vyměnit to čidlo tlaku? Oleje mám úplně top možná je tam milimetr navíc nemůže to být tím? 

Odesláno

Tak olej je na top limitu nejspíše nestekl než jsem ho kontroloval posledně. Psal jsem mechanikovi co ho měnil a prý použil 5w30 neměl by tam být náhodou 10w40? Nemůže to být tím? 

Odesláno (upraveno)

Právě se to zase objevilo vždy jen když to tahám po dálnici a pak zastavím. Pokud couram město tak to ani nepípne. Neděje se to ale vždy někdy to můžu tahat jak chci a nic. Zkusím vyměnit ten snímač. Když to má takovéhle nálady napadá mě že by mohl být problém v tom snímači že někdy funguje a někdy ne. 

Upraveno uživatelem Brumlinc
Odesláno

Čidlo jsem vyměnil ale stav je stejný. Někdy je klid jindy si zase semtam krátce pípne. Zítra vyměním filtr pro jistotu olej je stále takřka čistý ale filtr zdá se nachytal nějaké nečistoty jelikož nevypadal tak jak by měl vypadat po cca 800 km. Pak dám vědět jaký je výsledek. Pokud ne zkusím tu lambdu. Novým filtrem určitě nic nezkazím 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...