Ferry Odesláno 15. září 2006 Odesláno 15. září 2006 nekde jsem to psal a daval i obrazek, tak jeste jednou naposled Cidlo je umistene na prevodovce, v miste kde z ni vychazi poloosa pro prave kolo ( z pohledu ridice ) je treba vlezt pod prizvednute auto a pak uz je pristup vcelku dobry, pozor, pri vyndavani ukapne trochu prevodovkoveho oleje, takze si pripravit hadr a nestrkat pod to hlavu, aby to nekaplo do xichtu nebo oka BTW je to lepsi delat pri studenem motor, vzhledem k blizkosti vyfukovych svodu a trubky katalyzatoru, abyste se nespalili obrazek cidla, mozna bude vypadat trochu jinak, bez tech nytku, jen zeshora zalite cernym plastem, neni to vsak rozhodujici, rozhodujici je pocet dratu ktere do cidla vedou - bud dva nebo tri Je to foceny z prostoru za motorem, pri pravem spodnim okraji vychazi z prevodovky poloosa - neni na obrazku videt, v levem hornim rohu muzete videt tyc stabilizatoru, Lambda sondu a v pozadi kousek hlinikoveho rafku s pneumatikou ( to jen tak pro hrube zorientovani ) najit na vlastnim aute uz to snad zvladne kazdy Citovat
Ferry Odesláno 15. září 2006 Odesláno 15. září 2006 Původně zaslal: Bret Kluci, nemůžete někdo poslat obrázek s umístěním toho čidla? Já jsem budíky propájel před dovolenou, majel jsem asi 4000 km a včera ráno se mi budík ani nehnul. Po čase se chytil ale dneska ráno při cestě do práce zase nic. Takže se chci zkusit podívat na to čidlo. Dík. urcite zkus vyndat cidlo, prohlidni poradne to ozubene kolecko jestli neni ostrouhane, popr. vytahni ho z toho cidla - jde to snadno, nemusis se bat ze neco znicis, nacpi ho zpatky do te diry co bylo cidlo poradne ji tam zamackni az citelne zaskoci do tech zoubku protikusu a zkus otacet pravym kolem, popr poloosou a rukou zkus, zda se osicka dobre otaci a kdyz ji trochu pridrzis jestli nepreskakujou zoubky, pokud bude vse v poradku a neucitis preskakovani, tak je chyba v elektronice cidla, pokud objevis na zoubcich poskozeni a budou preskakovat pri otaceni poloosou, tak nejdrive kup tu novou osicku a vyzkousej to s ni Citovat
Bret Odesláno 15. září 2006 Odesláno 15. září 2006 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: Bret Kluci, nemůžete někdo poslat obrázek s umístěním toho čidla? Já jsem budíky propájel před dovolenou, majel jsem asi 4000 km a včera ráno se mi budík ani nehnul. Po čase se chytil ale dneska ráno při cestě do práce zase nic. Takže se chci zkusit podívat na to čidlo. Dík. urcite zkus vyndat cidlo, prohlidni poradne to ozubene kolecko jestli neni ostrouhane, popr. vytahni ho z toho cidla - jde to snadno, nemusis se bat ze neco znicis, nacpi ho zpatky do te diry co bylo cidlo poradne ji tam zamackni az citelne zaskoci do tech zoubku protikusu a zkus otacet pravym kolem, popr poloosou a rukou zkus, zda se osicka dobre otaci a kdyz ji trochu pridrzis jestli nepreskakujou zoubky, pokud bude vse v poradku a neucitis preskakovani, tak je chyba v elektronice cidla, pokud objevis na zoubcich poskozeni a budou preskakovat pri otaceni poloosou, tak nejdrive kup tu novou osicku a vyzkousej to s ni Tak mě hned nekamenuj:aut. Byl jsem po ránu trochu mimo a zapomněl jsem na tlačítko HLEDÁNÍ. V každém případě dík za foto i za rady. Zase si mám s čím hrát. Už jsem na autě dlouho nic nedělal a už jsem měl komplexy, že jsem ho uved do 100% stavu:D:D Citovat
Tornado Odesláno 10. listopad 2006 Odesláno 10. listopad 2006 Ahoj vsichni, tak konecne se mi podarilo sehnat do me 406 budiky (pristrojovku) s otackomerem (namisto aktualnich s hodinama). Vsechny ukazatele funguji, ale mam problem s ukazatelem teploty. Ukazuje asi tak o deset stupnu mene (pri zahratem mototu 70st., puvodni ukazuji 80st.). Ukazatel paliva ukazuje zase o neco vice nez puvodni budiky. Rucicky nijak nekmitaji,pohybuji se plynule. Jak tedy tento problem resit, jsou i tyto problemy zpusobene studenymi spoji na kovovych tyckach? Nez jsem dal ty novy budiky do auta, tak jsem chtel ty spoje preventivne prohlidnout, ale po rozdelani jsem zjistil, ze ten panel s rucickama zustane v tom bilym zadnim plastu (u budiku s hodinama zustal v tom prednim plexi a tak jsem se dostal i k tyckam). Tak jak je to na obrazku. Predpokladam, ze ten panel s tema rucickama muzu v pohode vytahnout (vysunout z tycek). Je to tak? Snad jsem to vsechno dobre popsal. Predem diky za odpovedi... P.S.: To druhe foto jsem nefotil ja. [upravil dne 10.11.2006 Tornado] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2006 Odesláno 10. listopad 2006 Původně zaslal: Tornado Ahoj vsichni, tak konecne se mi podarilo sehnat do me 406 budiky (pristrojovku) s otackomerem (namisto aktualnich s hodinama). Vsechny ukazatele funguji, ale mam problem s ukazatelem teploty. Ukazuje asi tak o deset stupnu mene (pri zahratem mototu 70st., puvodni ukazuji 80st.). Ukazatel paliva ukazuje zase o neco vice nez puvodni budiky. Rucicky nijak nekmitaji,pohybuji se plynule. Jak tedy tento problem resit, jsou i tyto problemy zpusobene studenymi spoji na kovovych tyckach? Nez jsem dal ty novy budiky do auta, tak jsem chtel ty spoje preventivne prohlidnout, ale po rozdelani jsem zjistil, ze ten panel s rucickama zustane v tom bilym zadnim plastu (u budiku s hodinama zustal v tom prednim plexi a tak jsem se dostal i k tyckam). Tak jak je to na obrazku. Predpokladam, ze ten panel s tema rucickama muzu v pohode vytahnout (vysunout z tycek). Je to tak? Snad jsem to vsechno dobre popsal. Predem diky za odpovedi... P.S.: To druhe foto jsem nefotil ja. [upravil dne 10.11.2006 Tornado] Mě se to taky poprve rozlouplo normalně že budiky zustali u skla, podruhy se mi to rozlouplo přesně takhle jak to maš na tom obrazku, dal jsem to cely zpatky a rozdělal znova, ale přidržel sem to v mistech kdy jsou ty zamky a povedlo se to rozdělat tak jak je potřeba aby si se dostal k těm tyčkám. Asi to pujde vyndat i s tohohle stavu jenom dej pozor aby si něco nezlomil, není to moc za co chytit. A podivej se jestli jsi vyšrouboval šroubek uprostřed [upravil dne 10/11/06 Radek Hurvajz] Citovat
Tornado Odesláno 11. listopad 2006 Odesláno 11. listopad 2006 No prave ze to nebylo kde chytnout a neslo pod ten panel s rucickama videt, tak jsem nevedel. Diky za radu, radsi jsem se tedy zeptal. Akorat teda nevim, jestli to vyresi muj problem s tema spatnyma hodnotama. Zatim kazdy popisoval studene spoje jako litani rucicky, padani atd. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. listopad 2006 Odesláno 11. listopad 2006 Původně zaslal: Tornado No prave ze to nebylo kde chytnout a neslo pod ten panel s rucickama videt, tak jsem nevedel. Diky za radu, radsi jsem se tedy zeptal. Akorat teda nevim, jestli to vyresi muj problem s tema spatnyma hodnotama. Zatim kazdy popisoval studene spoje jako litani rucicky, padani atd. No ten teploměr mám taky spíš mezi 70 a 80, jen ve městě vyleze na 90. Klidně může být i 10 stupňů rozdíl mezi dvěma teploměry, je to jen informativní budík. Mě Palivoměr spadnul vždycky uplně, byli to ty tyčky ale tachometr prostě jen při 50tce najednou poskočil na 55 a tam držel, potom si zase vzpoměl a ukazoval 45 asi je to různý. Po tom co jsem to proletoval je to OK. Doporučuju to proletovat i preventivně, nebudeš to muset potom řešit. [upravil dne 14/11/06 Radek Hurvajz] Citovat
Tornado Odesláno 13. listopad 2006 Odesláno 13. listopad 2006 Dneska jsem ty budiky rozebral a studeny spoje tam nebyly. Pro jistotu jsem to ale propajel a po vraceni budiku do auta neni zadny zlepseni. Tycky na teplotu se ani pajet nedaji, tak jsem je jen vycistil. Teplota ukazuje porad tak tech 70st. (po zahrati) a palivomer tak o necelou 1/4 vice. Nevim cim to muze byt. Jestli jsou ty budiky spatny a nebo proste tam maji byt s hodinama a jiny muzou delat takovy chyby?! Nakonec tam asi teda necham ty s hodinama... [upravil dne 13.11.2006 Tornado] Citovat
Tornado Odesláno 14. listopad 2006 Odesláno 14. listopad 2006 Ja mam prisroubovany ty teplomerovy. A na tech budikach s hodinama jsou teplomerovy taky prisroubovany. Ses si jistej ze to mas jinak? Palivomerovy mam obe na desce tist. spoju. Pokud jde o tu teplotu, tak ty stary budiky ukazuji presne jak maji. Teplotu todrzi kolem tech 80st. a pri tech asi 83st. otevira termostat a teplota jde dolu. Nekdy v kolone vyleti ta teploty i vis. A co jsem tady na foru tak cetl, tak by se 1.9TD nemel prehrat, tedy teplomer je pro me docela dulezitej. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2006 Odesláno 14. listopad 2006 Původně zaslal: Tornado Ja mam prisroubovany ty teplomerovy. A na tech budikach s hodinama jsou teplomerovy taky prisroubovany. Ses si jistej ze to mas jinak? Palivomerovy mam obe na desce tist. spoju. Pokud jde o tu teplotu, tak ty stary budiky ukazuji presne jak maji. Teplotu todrzi kolem tech 80st. a pri tech asi 83st. otevira termostat a teplota jde dolu. Nekdy v kolone vyleti ta teploty i vis. A co jsem tady na foru tak cetl, tak by se 1.9TD nemel prehrat, tedy teplomer je pro me docela dulezitej. No jak tak přemejšlím tak to mám asi opačně než sem psal, teda mám to stejně jako ty. Už mi to asi nějak vypadlo. Píšu tady bludy. Co třeba celej teploměr přehodit, z jednech budíků do druhejch? [upravil dne 14/11/06 Radek Hurvajz] Citovat
Tornado Odesláno 14. listopad 2006 Odesláno 14. listopad 2006 No tak to bych neriskoval poskodit funkcni budiky, to by uz byla dost velka investice kupovat dalsi. Leda nekde sehnat levne celej ten stredni dil, tedy ten s rucickama a vyzkouset. Uvidim. Do auta jsem dal zpet ty s hodinama... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2006 Odesláno 14. listopad 2006 Původně zaslal: Tornado No tak to bych neriskoval poskodit funkcni budiky, to by uz byla dost velka investice kupovat dalsi. Leda nekde sehnat levne celej ten stredni dil, tedy ten s rucickama a vyzkouset. Uvidim. Do auta jsem dal zpet ty s hodinama... Je mi to jasný, taky bych se asi bál. Citovat
jkmtrnava Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Původně zaslal: bakero Neviem preco by to nemalo ist dobre, ked prepajkujete tie studene spoje. Ja som prepajkoval vsetky tie tycky otackomu, tachometru a palivomeru a ide to ako svajciarke hodinky. A s tym ohybanim tyciek je to podla mna blbost, treba prepajkovat tie studaky a ide to. Robil som to v pondelok, uz som presiel nejakych 1000km ide je tu uplne super. Potrebujem radu: Dnes som kolegovi robil tú palubovku podla rád s tejto strany. Jemu to neišlo (tachometer) ani neukazovalo km digitálne. Po kontrole plošáku som objavil aj odfajčenú diodu, po výmene, Digit. km ukazuje. Problem je v tom že ručička tachometra sa \"pohne\" až pri 2400 otáčkach motora a skočí až na 100 km/h, neviete poradiť kde je ešte chyba? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: bakero Neviem preco by to nemalo ist dobre, ked prepajkujete tie studene spoje. Ja som prepajkoval vsetky tie tycky otackomu, tachometru a palivomeru a ide to ako svajciarke hodinky. A s tym ohybanim tyciek je to podla mna blbost, treba prepajkovat tie studaky a ide to. Robil som to v pondelok, uz som presiel nejakych 1000km ide je tu uplne super. Potrebujem radu: Dnes som kolegovi robil tú palubovku podla rád s tejto strany. Jemu to neišlo (tachometer) ani neukazovalo km digitálne. Po kontrole plošáku som objavil aj odfajčenú diodu, po výmene, Digit. km ukazuje. Problem je v tom že ručička tachometra sa \"pohne\" až pri 2400 otáčkach motora a skočí až na 100 km/h, neviete poradiť kde je ešte chyba? To vypadá jako by tam byl ještě nejakej přechoďák, jako by se to probudilo až při větším napětí ktery tam jde. Jak je to závislý na těch otáčkách, spadne to pokud otáčky klesnou?, nebo je to závislý na rychlosti auta? Citovat
bagr Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 To jkm trnava:Asi se opakuji,a už to tu dostkrát bylo. Za kastlikem spolujezdce je krabice ,,speed unit\" někdo tomu říká převaděč rychlosti. Tato krabice má uvnitř plošák, kterej drží na devíti dost dlouhejch svodech - vlastně pokračování těch kolíkú, který sou vidět na konektoru krabice.Po čase se některej z nich \"uklepe\" a vytváří přechoďák kterej ta mrcha překlene až při vyšších hodnotách z čidla rychlosti. Rada..............vyber kastlík,hoď ho do kufru,vylov tu krabici i s kabeláží dírou ven.Potom sedni za volant normálně jezdi a spolujezdec ať pohýbe konektorama, popleská tu krabici apod. Pokud ručka tachometru sem tam zareaguje tak je záváda na 100pro tam. Pak rozpárat a přeletovat nebo vyměnit. Pro lepší orientaci - ta krabice je okolo konektoru bíle lemovaná. [upravil dne 23/11/06 bagr] Citovat
jkmtrnava Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: bakero Neviem preco by to nemalo ist dobre, ked prepajkujete tie studene spoje. Ja som prepajkoval vsetky tie tycky otackomu, tachometru a palivomeru a ide to ako svajciarke hodinky. A s tym ohybanim tyciek je to podla mna blbost, treba prepajkovat tie studaky a ide to. Robil som to v pondelok, uz som presiel nejakych 1000km ide je tu uplne super. Potrebujem radu: Dnes som kolegovi robil tú palubovku podla rád s tejto strany. Jemu to neišlo (tachometer) ani neukazovalo km digitálne. Po kontrole plošáku som objavil aj odfajčenú diodu, po výmene, Digit. km ukazuje. Problem je v tom že ručička tachometra sa \"pohne\" až pri 2400 otáčkach motora a skočí až na 100 km/h, neviete poradiť kde je ešte chyba? To vypadá jako by tam byl ještě nejakej přechoďák, jako by se to probudilo až při větším napětí ktery tam jde. Jak je to závislý na těch otáčkách, spadne to pokud otáčky klesnou?, nebo je to závislý na rychlosti auta? Ked sme dvihli auto a skušali sme to, pri zaradenej 4-ke a po prebehnutí 2400 otáčok vyskočil tachometer na 100 km/h Citovat
jkmtrnava Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Myslím že to nebude závislé od otáčok motora, kedže snímač je na výstupe prevodovky Citovat
jkmtrnava Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: jkmtrnava Původně zaslal: bakero Neviem preco by to nemalo ist dobre, ked prepajkujete tie studene spoje. Ja som prepajkoval vsetky tie tycky otackomu, tachometru a palivomeru a ide to ako svajciarke hodinky. A s tym ohybanim tyciek je to podla mna blbost, treba prepajkovat tie studaky a ide to. Robil som to v pondelok, uz som presiel nejakych 1000km ide je tu uplne super. Potrebujem radu: Dnes som kolegovi robil tú palubovku podla rád s tejto strany. Jemu to neišlo (tachometer) ani neukazovalo km digitálne. Po kontrole plošáku som objavil aj odfajčenú diodu, po výmene, Digit. km ukazuje. Problem je v tom že ručička tachometra sa \"pohne\" až pri 2400 otáčkach motora a skočí až na 100 km/h, neviete poradiť kde je ešte chyba? To vypadá jako by tam byl ještě nejakej přechoďák, jako by se to probudilo až při větším napětí ktery tam jde. Jak je to závislý na těch otáčkách, spadne to pokud otáčky klesnou?, nebo je to závislý na rychlosti auta? Ked sme dvihli auto a skušali sme to, pri zaradenej 4-ke a po prebehnutí 2400 otáčok vyskočil tachometer na 100 km/h A ked klesnú otáčky pod 2400 klesne ručička tachometru na nulu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 To vypadá jako by tam byl ještě nejakej přechoďák, jako by se to probudilo až při větším napětí ktery tam jde. Jak je to závislý na těch otáčkách, spadne to pokud otáčky klesnou?, nebo je to závislý na rychlosti auta? Ked sme dvihli auto a skušali sme to, pri zaradenej 4-ke a po prebehnutí 2400 otáčok vyskočil tachometer na 100 km/h No to by odpovidalo, na 4ku 100km při těhle otáčkách, ale asi měla vliv ta rychlost na to že se to probudilo, pokud jseš si jistej že není přechoďák na budíkách tak zkus to co piše Bagr. [upravil dne 23/11/06 Radek Hurvajz] Citovat
jkmtrnava Odesláno 23. listopad 2006 Odesláno 23. listopad 2006 Páni dik za rady, skusime to zajtra s kolegom a uvidíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.