Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
V 17. 5. 2022 at 14:55, MiraZ napsal:

Co tak pozoruju, tak short verze a manualy se dodavaji celkem bez problemu v terminech. Problem je XL a automat.

Kazdopadne drzim palce 🙂

Tím si nejsu tak jistý.

Rifter krátký 1.5 manuál objednán 5/21, původní termín dodání 9/21. 

Nyní konec 5/22 a snad už je ve výrobě. Už jen doufám...

EDIT: vyroben až 8.6., teď už jen čekám na dodání.

Upraveno uživatelem jurgenb
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Dobrý den,

tak tento týden měl být můj Rifter konečně vyroben - místo toho mi prodejce sdělil, že auto bylo úplně zrušeno a nebude vyrobeno. Že prý je ještě nějaká šance, že dají náhradu, ale max 50%. Je to opravdu možné, že po devíti měsících od objednání dají konečně termín výroby - aby následně za měsíc (v terminu výroby) auto úplně zrušili? Není to snaha o prodání auta dráž nebo něco podobného?

Odesláno

Naše auto po 5 měsících taky zrušeno 3008 mělo jít v pondeli do výroby a v pátek bylo vyškrtnuty s asi 200 autama pro ČR ….podle mě kvóty uvolní pro země kde auto prodají dráž…. Myslím ze Peugeot je jediná automobilka co to dela ze auta ruší….

Odesláno

Má niekto informáciu aké sú reálne dodacie doby u Toyoty. Mám objednanú 05/2022 Proace City Verso 1.5D AT8 Long. Peugeot môže mať problém aj s flotilovými emisiami, preto možno znižujú výrobu, resp. posúvajú termíny... Toyota má dostatočnú rezervu, pretože vyrába veľa hybridov.

Odesláno (upraveno)

Měl jsem od 05/21 objednaný rifter. 02/22 mi stále nedali termín výroby. Oslovil jsem Toyotu a tam to šlo lépe. Každopádně jsem dostal toyotu objednanou 07/21 a dodanou 03/22. Takže ještě loni to bylo něco málo přes půl roku. Toyota Proace City Verso 1.5D Manual Long family.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

@Samo1včera jsem u prodejce rušil objednávku Riftera ze září 21 .. zatím žádná známka že by mělo jít do výroby (sehnal jsem GT line rok výroby 2020 a 22 tis. km v perfektním stavu) .. bylo mi sděleno, že se vyrábí na co jsou komponenty - když někdo odřekne, ideálně zrušit objednávku ze systému ať se dostane na jiné objednané vozy .. kromě Toyoty ostatní koncem roku končí se spalováky, bude jen a pouze elektro .. a aktuálně i Toyota dodací lhůty kolem 1,5 roku

Odesláno

No pekne..., keď som objednával 05/22, predajca dodaciu dobu ani nevedel povedať. Vtedy sa potichu hovorilo, že 12-14 mesiacov. Tak uvidím, že kedy a či vôbec bude...

Odesláno
V 12. 7. 2022 at 15:47, Samo1 napsal:

Má niekto informáciu aké sú reálne dodacie doby u Toyoty. Mám objednanú 05/2022 Proace City Verso 1.5D AT8 Long. Peugeot môže mať problém aj s flotilovými emisiami, preto možno znižujú výrobu, resp. posúvajú termíny... Toyota má dostatočnú rezervu, pretože vyrába veľa hybridov.

Objednana rovnaka verzia zaciatkom 3/2022, predpokladane dodanie 3/2023

Dizel, automat a long je vraj najhorsia kombinacia co sa dodacej doby tyka aka existuje...

Odesláno
V 11. 7. 2022 at 21:28, sloupvac napsal:

Dobrý den,

tak tento týden měl být můj Rifter konečně vyroben - místo toho mi prodejce sdělil, že auto bylo úplně zrušeno a nebude vyrobeno. Že prý je ještě nějaká šance, že dají náhradu, ale max 50%. Je to opravdu možné, že po devíti měsících od objednání dají konečně termín výroby - aby následně za měsíc (v terminu výroby) auto úplně zrušili? Není to snaha o prodání auta dráž nebo něco podobného?

Tak mám update situace. Měla by být vyrobena v září náhrada za auto. Moc tomu teda nerozumím, proč auto úplně zruší, aby následně zadali znova do výroby náhradu. Chtěl jsem se zeptat - jaké máte zkušenosti s navýšením ceny auta oproti objednávce? Prodejce mi naznačil, že cena bude nejspíše vyšší než při objednávce, ale neví o kolik, že se uvidí až bude auto na cestě. Setkal se s tím někdo? děkuji

Odesláno (upraveno)

objednávku mám stále původní, tak právě nechápu na základě čeho by se měla zvednout cena

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Cena v objednávke je záväzná, ale tiež tam mám "kličku"... Rozhodujúce bude, pri akom náraste cien dodávateľa, budú meniť aj predajnú cenu.

IMG_8208.thumb.JPG.ceb00769e77d4f5eb31d962fb43bce1f.JPGIMG_8209.thumb.JPG.2dcbe61dcb6346e5d5c04f6b25744d0c.JPG

Odesláno
V 16. 7. 2022 at 20:46, sloupvac napsal:

Tak mám update situace. Měla by být vyrobena v září náhrada za auto. Moc tomu teda nerozumím, proč auto úplně zruší, aby následně zadali znova do výroby náhradu. Chtěl jsem se zeptat - jaké máte zkušenosti s navýšením ceny auta oproti objednávce? Prodejce mi naznačil, že cena bude nejspíše vyšší než při objednávce, ale neví o kolik, že se uvidí až bude auto na cestě. Setkal se s tím někdo? děkuji

Aktuálně sice Peugeot uveřejňuje ceníky ke svým modelům, ale spíš jde o skladové vozy k dispozici. Při objednání vozů do výroby se aktuální cena stanovuje až v momentě, kdy auto dorazí na prodejnu. Tato změna u Peugeotu nastala někdy v dubnu/květnu 2022. Souvisí s navyšováním cen vstupních surovin a obecně s krizí v autoprůmyslu.

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 25. 5. 2022 at 14:31, jurgenb napsal:

Tím si nejsu tak jistý.

Rifter krátký 1.5 manuál objednán 5/21, původní termín dodání 9/21. 

Nyní konec 5/22 a snad už je ve výrobě. Už jen doufám...

EDIT: vyroben až 8.6., teď už jen čekám na dodání.

Dnes jsem si dovezl autíčko domů... Už jsem ani nedoufal.

Auto vyrobeno 8.6., poté stálo přes měsíc v přístavu ve městě Vigo, poté lodí do Zeebrugge, tam dalších 14 dnů stálo, pak do Kolína a tam zase 10 dnů stálo.

Takže o vyrobení po dodání uběhlo 9 týdnů... Jelikož dělám v logistice, tak nemám slov nad tím, kdo a jak to tam plánuje. Já kdybych dělal takto tu práci, tak jsu bez místa.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...