Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PEUGEOT 508 120kW, automatická prevodovka 6AT bezpečnostná poistka v P sa po stlačení brzdového pedálu odomkne až na 3 raz.

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte, tak mám nasledovný problém s AT6, bezpečnostná poistka v polohe P sa po stlačení brzdového pedálu odomkne až na 3 a niekedy až 4 stlačenie brzdového pedálu, diagnostika neukázala žiadnu zapísanú chybu, mechanická chyba tam tiež nie je viditeľná, otvoril som kryt a skontroloval či náhodou nie je jazýček západky zadretý, všetko bolo v poriadku, pri odstrojenom kryte som skúšal zaradiť do polohy D, a sledoval som ako bude reagovať jazýček západky po stlačení brzdového pedálu, jazýček sa odomkol, pracuje na báze elektromagnetu, až po viacerých stlačeniach, poprípade sa odomkol a zapadol späť. predpokladám, že ide o nejaký problém s kabelážou či zásuvkou. A teraz to najdôležitejšie, servis navrhol výmenu celej kulisy, cena dielu je 358 euro.,..... Ak ste to už náhodou riešili, dajte mi vedieť, ak nie, tak mi dajte aspoň kontakt na niekoho, kto je ochotný to premerať a opraviť .

Za rady a pomoc vopred ďakujem

Tokugawa

Upraveno uživatelem Tokugawa
Odesláno (upraveno)

Brzdový spínač je v poriadku a servis to je iná kapitola, ale aj tam sú úslužní ľudia, akurát mi nevedia pomôcť. Iné návrhy? Možno ešte na upresnenie, kulisa komplet diel s pákou a elektronikou + rozvody k prevodovke a samozrejme k brzdovému pedálu, teda logicky by sa to takto odstránilo :)

Upraveno uživatelem Tokugawa
Odesláno

@Tokugawa v kapse za BSI jednotkou je malý relé , který ten elektromagnet pojistky řadící páky napájí (když budeš šlapat na brzdu v poloze Park , tak ho uslyšíš) , zkus s ním zahýbat při sešláplý brzdě , popř. ho vyměnit . Už se mi stalo u dvou aut , že to relé blbě převádělo , příznaky byly stejný ...

Odesláno

Ahoj, môžeš mi poslať foto, nie som si istý. Otvoril som kryt. V pravo poistky, v ľavo BSI krabička do BSI sú zapojené do 3 zástrčiek káble, pod týmito zástrčkami myslíš? Tam je tiež nejaké napájanie formou kliku....

Odesláno

mozna OT ale stejny problem jsem resil u sve c8 a tchanovi 807 a musel jsem v obou pripadech vymenit cele kulisy , slo ale o automat 4hp20 tz 4kvalt , rele jsem zamenil a nepomohlo to. 

Odesláno

Ten brzdový spínač som menil a stál cca 11 eur , dá sa aj premerať . Dva kontakty sú stále spojené a keď sa zašlapne pedál tak sa rozpoja a druhé dva sa spoja .  Mal som tiež problém s el. a nakoniec som našiel len predratý kablik aj to nie celkom a potom to raz fungovalo a inokedy rozsvietená celá prístrojovka. Ak ti to raz funguje a raz nie , vymenil prípadne premeral by som spínač pod brzdou a relátko ,môžu byť ,len zaoxidované kontakty.

Nech sa darí.

• O 3 týdny později...
  • O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...