volfm.83 Odesláno 18. duben 2019 Odesláno 18. duben 2019 (upraveno) Na 5008 rv2012 jsem si nechal nainstalovat tažné SVC. Mám zadní parkovací senzory a ty vidi naistalovanou kouli a hlasí překázku. Setkali jste se s timto probleme nekdo? Upraveno 18. duben 2019 uživatelem volfm.83 Citovat
BooST Odesláno 18. duben 2019 Odesláno 18. duben 2019 to znamená, že senzory fungují správně (omlouvám se ) pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
landys_cz Odesláno 18. duben 2019 Odesláno 18. duben 2019 Už to bude nějakou dobu, co se to tu řešilo. Někdo má odnímací, jiný pevnou. Já třeba nesmím mít krytku. Největší problém jsem měl ale na předku, dlouho jsem nevěděl čím to je, nakonec ve značkovém servisu vzali šroubky a připevnili horní rohy podložky pod registrační značkou. Dej hledat, řešilo se i odpojování parkovacích senzorů po připojení přívěsu Citovat
Jarynn Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 SVC asi ne nevyresis ,jedine dodelat vypinac. Origo kabelaz dava po canbus sbernici signal jednotce a ta ty zadky odstavi po pripojeni privesu. Pravdepodobne bude treba kodovat,nevim z hlavy delali mi to v autorizaku. Citovat
landys_cz Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Žádný šílený komunikace po sběrnici bych nehledal. V zásuvce je mikrospínač, který odpojí čidla. Zadní i přední, neumí odpojit jen zadek Citovat
brutall Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Pokud jsem dobře pochopil, tak tazatel řeší reakci zadních senzorů na kouli při zařazené zpátečce, ne připojený vlek. Citovat
volfm.83 Odesláno 24. duben 2019 Autor Odesláno 24. duben 2019 Prave ze po pripojeni voziku take neodstavi senzory. V SVC rekli ,ze musim vypnout tlacitkem na pristrojove desce.ale hlavni problem je ,ze senzory vidi TZ pri zarazeni zpatecky. Citovat
radim.1008 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Mě to tvrdil taky v jednom servise, kde jsem se ptal na možnou montáž TZ. Ptal se jestli mám parkovací senzory a jestli je v autě tlačítko na jejich vypnutí. Že by to potom při jízdě s vlekem řvalo. Citovat
volfm.83 Odesláno 24. duben 2019 Autor Odesláno 24. duben 2019 Prave to mi take rekli.pod volantem mam tlacitko a tim vypnu parkovaci senzory.Ale vice me trapi ta koule ze ji vidi. Nevim jestli je to i u jinych znacek TZ nez SVC? Citovat
brutall Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 a to tlačítko ti tam instalovali při montáži v SVC? Citovat
volfm.83 Odesláno 24. duben 2019 Autor Odesláno 24. duben 2019 To mam z vyroby.je to tlacitko pro vypnuti parkovaciho asistenta. Citovat
pavelu96 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 @brutall Pokud jsou origo senzory, tak tam tlačítko na deaktivaci musí být od výroby... Citovat
volfm.83 Odesláno 24. duben 2019 Autor Odesláno 24. duben 2019 Je to original z vyroby ty senzory. Nepujde to teda nejak naprogramovat v jednotce? Citovat
brutall Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Jo, už asi vím. to je to tlačítko s tím poraženým kuželem..... Mám origo a bez tlačítka. Citovat
pavelu96 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 před 5 minutami, volfm.83 napsal: To mam z vyroby.je to tlacitko pro vypnuti parkovaciho asistenta. To tlačítko s "P" není na vypnutí parkovacího asistenta, ale na zapnutí K deaktivaci slouží to s tím kuželem Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Pokud dobře chápu tvůj problém tak po montáži TZ odbornou firmou která namontovala TZ s pevnou koulí ti při couvání hlásí senzory stále překážku ? No to je totiž to oni ti měli nabídnout TZ s odnímací koulí které je ale dražší tím by byl tento problém vyřešen protože těžko budeš přendávat senzory a těžko budeš pokaždé když nebudeš potřebovat TZ sundávat ty dva šrouby které notabene mají být utažené momentovým klíčem poprvé a pak se s nima nemá hýbat. Ale zkus sundat krytku z TZ třeba to bude stačit. Já mám na 807 origo senzory a patrně z továrny montované TZ Vestfalia nebo jak se to píše ale je odnímací ale i když ho tam nechám tak ho senzory nevidí a pokud mám zapřaženo tak se couvací asistent odpojí sám a vypínač na tu nápovědu v autě nemám. Citovat
radim.1008 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 (upraveno) před 41 minutami, pavelu96 napsal: To tlačítko s "P" není na vypnutí parkovacího asistenta, ale na zapnutí K deaktivaci slouží to s tím kuželem Já ti tedy nevím, ale vypnutí a opětovné zapnutí dělám právě tím kuželem. Po zmáčknutí toho P se rozsvítí zelená kontrolka na budících. Po chvíli zase zhasne, někde jsem četl, že by to mělo být nějaký měření místa. Ale nezkoušel jsem to. Upraveno 24. duben 2019 uživatelem radim.1008 Citovat
volfm.83 Odesláno 24. duben 2019 Autor Odesláno 24. duben 2019 před 24 minutami, Vena garážmistr napsal: Pokud dobře chápu tvůj problém tak po montáži TZ odbornou firmou která namontovala TZ s pevnou koulí ti při couvání hlásí senzory stále překážku ? No to je totiž to oni ti měli nabídnout TZ s odnímací koulí které je ale dražší tím by byl tento problém vyřešen protože těžko budeš přendávat senzory a těžko budeš pokaždé když nebudeš potřebovat TZ sundávat ty dva šrouby které notabene mají být utažené momentovým klíčem poprvé a pak se s nima nemá hýbat. Ale zkus sundat krytku z TZ třeba to bude stačit. Já mám na 807 origo senzory a patrně z továrny montované TZ Vestfalia nebo jak se to píše ale je odnímací ale i když ho tam nechám tak ho senzory nevidí a pokud mám zapřaženo tak se couvací asistent odpojí sám a vypínač na tu nápovědu v autě nemám. Odnimatelne TZ jsem nechtel kvuli drzaku na kola. Vyrobce nedoporucoval odnimatelne s drzakem na kola. Krytku jsem zkousel odendat. Nepomohlo. Co pomohlo bylo prelepeni senzoru izolepou. Asi se s tim snizi citlivost senzoru a ty prestanou hlasit TZ pri zpatecce. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 No nevím, TZ dělám jen asi dva roky pravda SVC nedělám. Ale u žádného jsem se nesetkal s tím že by byl problém v kombinaci odnímací TZ a nosič kol. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.