Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrická střecha


LukasKubicek

Recommended Posts

Zdravím všechny Peugeroťáky,

vážně s ženou uvažujeme o koupi ojetého 307 SW a chci se zeptat na jednu věc ohledně el. střechy, respektive tedy panoramatického okna. 

Je u všech 307 SW tato střecha zatahovatelná? Nějak tu informaci nemohu nikde najít. A pak by mne zajímaly vaše zkušenosti s tím pan. oknem, zdali tam pak není moc teplo nebo zima díky tomu onu apod.

Za jakékoliv jiné poznatky k nákupu ojetiny tohoto typu budu moc rád.

 

S pozdravem

 

Lukáš K. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každé SW ji má zatahovatelnou. Na teplotu to nemá vliv, je-li zatažená, je jasné, že když ji otevřeš, bude tam víc šajnit slunko nebo naopak více táhnout mráz, ale ani v zimě ani v létě jsem neměl problém, klima je slušná. A na co koukat? Hlavně se podívej na prahy, konkrétně zadní část, zda nejsou shnilý, tam to chytá nejčastěji. To je tak nějak zatím jediná bolest co na té své mám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Troška doplním. Všetky verzie SW sú s panoramatickou strechou, a samozrejme tá je zaťahovateľná (elektricky). Tu si ale treba dobre všimnúť v akom je stave, či všetko riadne funguje, vodítka na clonách môžu byť opotrebované, čím je zaťahovanie alebo odťahovanie znefunkčnené. Existuje na to opravná sada, ani z vrakov nie je problém zohnať lacno komplet strechu, lenže znamená to komplet rozobrať strechu a to teda nie je vôbec zábavná práca. To isté platí o zatekaní, ktoré sa teoreticky tiež môže vyskytnúť, ale to už nie je iba záležitosť iba strešného okna, skôr iných vecí. Potom sú ešte verzie Break, ktoré vôbec tú panoramatickú strechu nemajú, majú klasickú plechovú strechu. Avšak v inzerátoch v popisoch sa často mylne zamieňajú verzia SW (s panoramatickou strechou a verzia Break (s klasickou plechovou strechou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panaroma je dá se říct k ničemu. A u starších Peugeotů je to navíc zdroj starostí se zatahovací roletou. Bohužel, verze "break" s plechovou střechou má zase místo 3 samostatných zadních sedaček jednu lavici. Takže si člověk musí rozmyslet, co je pro něj důležitější :myslim 
Osobně bych už do nákupu 307 neinsvestoval a raději bych připlatil za 308SW. Ta napravuje všechny neduhy 307 a přímo z ní vychází ;) 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No šak toto! Keby tu 308 dizajnéri tak nedodrbali... Všimli ste si niekto koľko po našich cestách jazdí 307čiek a koľko 308čiek? Myslím že je to priepastný rozdiel, mne sa tiež tá 307čka oveľa viacej páči, veľa chýb bolo vychytaných už po FL. Samozrejme 308čka je novšie auto s menej problémami oproti 307čke, aj keď základ je totožný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

děkuji všem za odpovědi. my se právě rozhodujeme mezi 307 SW a 308 SW a pak taky nad palivem. Nájezd asi nebudeme mít nad 20 tisíc km za rok, spíš těch 15 tisíc. 

Co by jste doporučili za motorizace jak u benzínu tak u dieselu?

Opět děkuji předem za jakoukoliv odpověď.

 

S pozdravem

 

Lukáš K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj,  308SW - nová řada, r.v. 2015 - motorizace 1,2 . Co se panoramy týče, měl jsem před tím 407SW a bylo to přesně tak, jak je psáno výše - zima, léto - pořád otevřená a na teplotě uvnitř to nebylo znát,. Klima to uchladila v létě, topení utopilo v zimě. U 308SW to v parných dnech loňského a předloňského léta klimačka neuchladila, museli jsme střechu zatahovat. Spotřeba kolem 6,6 l/100 km dlouhodobá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...