Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak jsem dnes při prezouvání našel dost nepěkné překvapení, a to shnilé spoje předního nosníku, droli se to před očima. Oto horší bylo nalezení stavu podlahy. U řidiče koroze, nicméně voda žádná, nějakou dobu to tak musí být. U spolujezdce pro změnu bez koroze (jen málo místy) ale hafo vody, upřímně, nevím, jak to vysuším když nemám garáž, vytahovat komplet koberec, na to nemám prostory, čas... Záplaty na podlaze a "silikon" či co to je tam z výroby nejsou, předpokládám, co? Lze nějak vyndat tlumící materiál co je u noh směrem k motoru aniž bych musel rozebrat půl palubky? Nějaká určitá riziková místa, kde to bude potencionálně protíkat, abych se na ně více zaměřil? Žádné díry jsem si zatím nevšiml. Proto hlavně ten dotaz na ty záplaty a silikon. Potom mám měněné čelní sklo, které je opět ruplé, že by zatíkalo někudy přes něj? Chladící kapalina mi mizela ze začátku,a le bylo to za celou dobu provozu auta zanedbatelné množství (jestli litr, je to moc). Klimatizace mi neuniká. Smrdí to prostě jako zatuchlá voda. Včera jsem byn na wapce, takže bude zřejmě z toho, nicméně kde hledat ono místo kudy tam teče? Mokrá je pouze podlaha a koberce na ní, místa, která se již směřují vzhůru (podběh, plechová stěna mezi kabinou a motorem je suchá jak trout.

DSC_0395.JPG

DSC_0396.JPG

DSC_0397.JPG

DSC_0398.JPG

DSC_0391.JPG

DSC_0392.JPG

DSC_0393.JPG

DSC_0399.JPG

DSC_0400.JPG

DSC_0389.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ona ta  podlaha je nepodstatna vuci prednimu nosniku - TAM bys mel zacit a to tak ze hned nebo skocis na vymolu a s udivem zjistis ze se Ti zlomilo auto :myslim

Jinak ta podlaha vypada ze je zrejme origos :papa

Odesláno

Přední nosník, prosím, mluv na mě jako na auto analfabeta xD Ideálně zakroužkovat na obrázku co tím myslíš. Pokud tu "vanu", nebo jak se to podle SB jmenuje spoj předního nosníku(nebo taky ta věc s obrovskou dírou xD), tak ano, to nechám komplet uřezat a navařit nový díl, není to zas tak strašná pálka. Za info o podlaze děkuji, ty záplaty a silikon mi přišly krajně podezřelé, předpokládám, že při koupi již bylo auto "načaté" a přes zimu se dílo dokonalo a voda a sůl již udělaly své. Voda u spolujezdce bude zřejmě ze včerejšího mytí, takže budu muset zjistit, kudy zatéká, v podlaze díru nevidím, takže to vypadá na čelní sklo, které je vyměněné, a již opět prasklé. Nicméně jde vidět, že dutiny jsou dělané, ale nevím kdy, takže po té době již ochrana zřejmě ztratila svoji účinnost. Koroze podlahy se naštěstí jeví jako povrchová, momentálně se ji pokouším odstranit a zakonzervovat to, to je věc, kterou se svými možnostmi ještě zvládnu sám. Na zbytek nemám bohužel vybavení ani znalosti. 2 hodiny už auto stojí nastartované s topením na plný obrátky, takže vlhka jsem se také zbavil. Horší bude zjistit, kudy teče...

Odesláno (upraveno)

nemysli si, že jsi sám, kdo to tak má, ti druzí jen zatím nezvedli koberec...,jinak pokud nemáš možnosti, dej to do klempírny a pak ošetři proti rezavění, podle té díry se připrav, že toho bude víc, neodkládej opravu, protože rez je velmi rychlá

jinak ty záplaty (je to něco jako IPA) a silikon (správně Plastizol) je už z továrny

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

S tím samozřejmě počítám, ta díra byla mnohem menší, já to pak vylámal rukou abych zkontroloval podlahu. Info ohledně tohohle jsem už našel, ale každému to zatéká jinudy a já netuším, kde najít odtokové kanálky abych je zkontroloval. Podlahu vevnitř jsem vybrousil co to šlo s mými možnostmi, ještě to pak vezmu kotoučem, a ošetřím. Za upřesnění ohledně podlahy děkuji. Co byste mi doporučili na ošetření vnitřku a i vnějšku? Nějakou představu sice mám, ale rád si nechám proadit od někoho, kdo tomu rozumí.

Odesláno

teď nemá smysl něco natírat, vytvoříš tím jen problém karosáři, nejprve je to třeba odstrojit, prohlédnout co vše je nutné vyměnit--vyvařit, no a pak se pustit do natírání, vystříkání dutin atd.

na vše--venek, vnitřek, dutiny jsou dobré přípravky firmy Body, některý je i přelakovatelný atd.

Odesláno (upraveno)

Jojo, u tebe jsem to viděl poprvé a ještě si říkal, díky bohu, že to mám cajk, a ejhle, jak to přes zimu dopadlo xD Jinak na kolik tě to vyšlo, není-li to tajné (nepočítám s tím, že mi taky podpálí auto, to bych vraždil, kdyby to mýmu mazlovi udělali). Nicméně u mě ta podlaha není naštěstí tak strašná... Jen u řidiče, u spolujezdce malý puchejř, když vyndám ty zátky, pod tím je to krásně čistý, bez koroze, spodek podlahy taktéž bez koroze, pod tím balastem na ochranu také nic není, sežraná je jen ta "boule" a prah vzadu u řidiče, tak snad se vejdu do 20k. Půl roku řeším vytopený byt který jsem měl z části již opravený, protože prostě střefchaři hadr a teď zjistím, že mám vytopený auto xD A pak je tu otázka, vyplatí se u takovýho auta dělat takový zásah? Krom tohohle by mělo být v pořádku, nějaký drobnosti se najdou, ale před rokem jsem ho koupil za 60k s tím, že má skoro plnou výbavu a čekal jsem, že mi nějakou dobu vydrží. Nerad bych ho hodil do luftu, je to naše jediné rodinné přibližovadlo a peníze na jiné, kam naskládám sebe, přítelkyni, 3 děti a nějakou bagáž prostě nejsou.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ahoj kdysi na 306 mi zatékalo při velkém plaváku sáním do topení a vyteklo to dovnitř.koberce byly nasáklý jak houba. Ale Nevím jak je to řešené u tvého. 

Odesláno (upraveno)

U 306 bylo sání do topení na levé straně pod čelním sklem a tudy to vlétl do topení a pak pod koberec

Pardon na pravé po směru 

Upraveno uživatelem Péťa
Nepiš dva příspěvky těsně za sebou, použij edit ;)
Odesláno

No, zítra jedu ke klempíři, tak uvidím. Den před tím než jsem vodu našel jsem byl na wapce, je možné, že jak jsem myl kapotu, tak jsem to nějak nešikovně našplíchal někam, kam jsem neměl :myslim. Nicméně u spolujezdce rez nebyla, jen voda, u řidiče naopak nebyla voda, ale rez jo, ta tam při koupi nebyla. Budu muset holt hledat. Teď mám spíš strach z toho, co vše bude chycený. Snad to zůstane jen u prahu a toho plechu. Pod řidičem je v dobrém stavu.

Odesláno

Tak po dnešní mokré noci mám v autě opět vlhko. Předpokládám tedy, že buď čelní nebo kanálky. Kde ty kanálky hledat a jak vypadají? Omlouvám se ua pro vás asi stupidní dotazy, ale v autech se moc nevyznám, nicméně nechci to kvůli každý blbosti dávat do servisu, a chci se něco naučit. Díky. 

Odesláno

Myslíš kanálky neboli výtoky pod předním oknem nebo třeba ve dveřích? Pod předním oknem jsou v rozích, uvidš do nich po otevření kapoty. Vyhrabat z nich listí a jehličí. Nebo až to uscne, je lepší to vysát. Odtokové kanálky ve dveřích, stačí otevřít dveře a ohnout se pod ně. Díra by měla být čistá bez bordelu, aby voda, která nateče do dveří, mohla zase volně vytéct pod auto. V jakém stavu máš těsnění dveří?  Vem konev vody a polívej dveře, druhý člověk ať sedí uvnitř a kouká, zda tam neteče. To samé u odtokových výtoků pod oknem. Polívej okno a koukej, jestli voda teče pod auto. V místech za předními koly. Topení ti neteče?  

Odesláno

Díky za info, zítra na to mrknu. Topení neteče, nebo alespoň si to myslím, protože nepociťuji žádné projevy jako tady lidi, kterým topení teklo. Vidím to na to čelní, který je prdlý, třeba se nějak hlo. Včera večer bylo auto suchý, dnes po deštíku bylo zase mokro. Tak ještě projdu kanálky. No, a podle klempíře to není tak strašný, jak to vypadá. Prakticky klasika u 307, chycený prah odzadu, jen nelze sehnat druhovýrobu na SWčko, takže použijeme na hatche s tím, že střed mám zdravý, tak použijeme jen konec, vyztužíme a ještě zapravíme předek. Onu "vanu" není schopen sehnat, ale já ji naštěstí podle SB seženu v peugeotu, takže tu prý bude stačit jen vyměnit a podlahu zevnitř obrousit a opatlat, samozřejmě ošetřit prah i vanu, tak uvidíme. Těsnění je trochu natrhnuté u řidiče, u spolujezdce se jeví v pohodě. A i podle toho kde je vždy vlhké odhlučnění bych tipl, že to teče nějak zepředu. Auto má teď čelní pod plachtou, tak uvidíme, na výměnu skla se zmůžu až příští měsic.

• O 2 roky později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím vás , kôli výmene oleja v prevodovke (preventívne) som pozeral auto zospodu a dá sa povedať v pohode až presne na tieto dve predné vane- kapse- diely všetko ok. Ale tento diel na šoférovej strane je úplne k.o. zohnal to niekto konkrétne ? Alebo máte číslo dielu ? Zháňam to na 2005 SW-čko Nerád by som si objednal niečo iné... kedže sa jedná len o výmeno tohoto bude to výmena samodomo(zvárač profík ale nie karosár aby to vyrábal doma)

Upraveno uživatelem Marek1982
špecifikacia typu auta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...