Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím kolegy a příznivce peugeotu potřebuju poradit a tak jsem si řekl že to zkusím zde :) i když nevím jestli to patří zrovna do téhle rubriky

mám na svém pežotku kola na 3 šrouby 3x98 13ky a chtěl bych větší minimalně 14ky :X

takže prvni dotaz zda někdo nemá někde v garáži nebo podobně hozené nějaké kola 

a ten druhý trochu složitější kdybych nesehnal kola na 3 co vše a jak bych musel poměnit abych tam nazul kola např 4x108 ? jestli to jde řešit formou nějakých podložek či bych musel celou nápravu vyměnit? 

ptám se možná blbě ale v tomto jsem hold levej :D za každou radu či tip budu jen rád :)

děkuji 

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Kecy, prdy, hnidy, beďary... V dnešní době už je tolik webů s náhradníma dílama, že je z čeho vybírat a taky i s ohledem na ceny. Já např. poslední dobou dost často podobné záležitosti řeším na autodíly24_cz a nestěžuji si. Super výběr a skvělé ceny mi pomohou jak s překopáním možností, tak běžné opravy a výměny ani tolik nebolí. A že vím o čem mluvím. Mám 4-ři káry a to už je co se ohánět. Jinak já jsem si min. týden přikoupil 106-ku a je taky na 4x108. Až jí dodělám, tak sem pak nalepím fotky. Jinak ani jsem netušil, že někdy bylo něco jen na třech šroubech. Dík, už jsem zas o něco chytřejší... Čau a neboj se toho, maximálně kupuj na etapy, nejdřív předek, pak zadek a na závěr do třetice to šoupni na dílnu.

Odesláno

Jistě, je to levný... pod 5000 se stejně nedostane... za tolik nebudou ani ta kola 3x98... ale musí se počkat a hledat... těch moc není.  

A podložky... bohužel ty nebudou ideální, protože ET by bylo hodně malé,  kola by lezla ven... myslím, že 3x98 má origo ET okolo 20... ale někomu to nevadí... 

Odesláno
V 10. 3. 2019 at 14:03, Freeman93 napsal:

ptám se možná blbě ale v tomto jsem hold levej

V tom případě se soustřeď pouze na výměnu kol.... Navíc těhlice je součástí tlumiče.... A mám dojem, že by se musely vyměnit i poloosy....

Odesláno (upraveno)

@Hafity mi se ti zdá, že ve předu (a vlastně i vzadu) je to jen otázka náboje. Ložisko a poloosa je stejné. To ložisko samozřejmě zničí, ale těhlici měnit by nemusel.

Mmch, stejně jsem dodnes nepochopil, proč to tenkát Etienne takto vymyslel. 3 díry měla jenom 1,0i a to ještě jen pokud to bylo bez ABS. Tak co si tím pomohli, že ušetřili 4 šrouby a vrtání 4 děr naopak za cenu zmatků s diskama....no nechápu to.

EDIT:no tak ne, beru zpět,ložisko je jiné na 3díry a na 4 díry. Průměr 66 vs 72. Takže úplně komplikované.....

Upraveno uživatelem David 106s16
Odesláno

@David 106s16 no zrovna u těch ložisek jsem měl tušáka…. Ale pokud by tisícihran v nábojích byl stejný, tak by se poloosy měnit nemusely.... A vzadu je to o čepech: tam jsou tři typy.... Pro 3díru, pro 4díru buben a pro 4díru kotouč.... Ale dají se vyměnit....

Odesláno

3 diry protože to vychází z jiného předchůdce... třeba citroen AX... 

Nejen 1.0 má 3x98, ale i některé 1.1 44 kw, sám to mám doma, takže vím. Kola se na blbě shání, 14" téměř nesehnatelne. Na druhou stranu, plechy 13" se prodávají v podstatě za cenu železa. Sám jsem pořídil jednu sadu s velmi pěknými zimními za 600 Kč. 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...