Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Proč stabilizátory? Snad jejich uložení - silentbloky, a hlavně svislé \"kosti\", tedy svislá táhla. Dále existují vzadu vodorovná táhla, ty mají vliv na vedení kola a sbíhavost.

Jen po výměně vodorovných táhel je potřeba dělat geometrii. Po výměně svislých táhel ne.

Nevím proč by ti měli měnit samotný stabilizátor, tedy torzní tyč která zabraňuje naklánění auta (se neopotřebuje).

Odesláno

Dobrá, špatně jsem se vyjádřil, nebo? tomu vůbec nerozumím. Měnit budou ty táhla (vodorovné - vzadu mají vůli víc než 1cm). Jde mi o to, abych věděl, co všechno mám chtít vyměnit. Vzadu to mlátí, jako kdyby tam někdo střílel z kulometu :-(

Odesláno

Me vzadu menili ty svisly tycky a museli vymenit i ten jeden silentblok stabilizatoru, protoze byl uplne vymlacenej. Ted je to uz OK. Mam meneny i ty horizontalni, vsetne udelani geometrie.

;)

Odesláno

Jo, jo, ty vodorovné určují sbíhavost, takže vůle značí že auto nedrží směr. Když jsme jeli kolegovou 406 po ledě a předjížděly nás malé fiátky seicento, tak mi bylo divné, že ta 406 vůbec nedrží stopu.

Mlátí: hluk a to značný dělávají právě ty svislá táhla. (Ty zas nemají prakticky žádný vliv na jízdu ani bezpečnost.) Ta vodorovná táhla nedělají hluk.

Co všechno vyměnit ti bohužel neporadím, natolik důvěřuju svému servisu, že vymění přesně to co je potřeba. Oni tam zkusí vůle (páčí takovou pákou) a pak mi řeknou co je potřeba vyměnit, já kývnu a je to.

Odesláno

Je potřeba ještě zkontrolovat, jestji nemají vůli v kloubech svislé tyčky stabilizátoru a jestli nejsou vymlácené gumy uložení stabilizátoru. Já jsem měl vymlácené volné spodní klouby ramen a klouby těch vodorovných tyček na seřizování sbíhavosti. Ostatní bylo dobré. Teď to ani ne?ukne. Jestli máš volné ty vodorovné tyčky sbíhavosti, tak to poznáš, když kopneš zezadu do pneumatiky, tak to dá takovou kovovou ránu. Když do toho kopnu te?, tak to vůbec nebouchne, jenom zaduní, jako když bouchneš do melounu.

Odesláno

Dvě svislý a dvě vodorovný. Co to je přesně zač se mě neptej, já jsem řidič toho auta, ne údržbář.

Geometrie je samozřejmost - ale až v pondělí :(

Odesláno

Tak to je bezva.

Svislé - slouží k zamezení naklánění auta. Stabilizátor je tyč ve tvaru širokého U, připevněná vepředu na krajích ke karoserii. Může se tedy hýbat - otáčet svými volnými konci nahoru a dolů. Tyto volné konce jsou pomocí svislých táhel spojeny se zavěšením L a P kola a tím je zajištěno, že kola pérují naráz ale nepovolí náklon.

Vodorovné vedou kola směrově (obdoba řídících tyčí vepředu).

Odesláno
Původně zaslal: Peta

No snad kovový. Ale to si jen myslím. Jsou od FEBI. Plastový bych viděl tak do modelu 1:100 :D

To by ses divil covece, originalky ty zadni svisly jsou plastovy. Jak mi je nejak v lete menili, tak tam mam opet plastovy.

Delaji se vubec dozadu ty svisly i kovovy?

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Stary tycky se mi jeste vali v kancelari, tak je v pondeli prohlidnu.

Ale já jsem se ptal, co ti tam dali, ne jakýs měl starý? Mně se u 306 ptali, když měnili, jestli chci plastový (který tam byly originál) nebo duralový.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...