juraj.jurej Odesláno 20. listopad 2024 Odesláno 20. listopad 2024 (upraveno) Časté závady na systéme SCR Adblue: P2A00 Senzor Nox. Chybné meranie bohatosti P16EA Odstránenie znečistenia systému deNOx. Nadmerné emisie amoniaku P20EE Znižovanie znečistenia systému deNOx (účinnosť) prerušované P20E8 Tlak močovinovej tekutiny. Tlak tekutiny močoviny je príliš nízky P20E9 Tlak močovinovej tekutiny. Drift Up Up P20F6 Okruh systému NOx. Detekcia úniku P2047 Kontrola vstrekovača močoviny. P21C5 Hladina močoviny v tekutine. Signál zablokovaný. P2200 Senzor Nox. Rozpoznaný komponent nekomunikuje s kontrolou emisií P2202 Vyhrievanie senzora Nox. P220A Elektrické napájanie snímača Nox. Napätie komponentu je príliš nízke P2204 Snímač NOx. Chybné meranie obsahu NOx P2A00 Snímač NOx. Chybné meranie bohatosti P2BAD Odstránenie znečistenia systému Denox P3052 Tlak močovinovej tekutiny. Tlak tekutiny močoviny je príliš nízky U029D Chyba v komunikácii so systémom deNOx. U029E Chyba v komunikácii so systémom Denox. U059E Chyba v komunikácii so systémom Denox U1535 Chyba v komunikácii so systémom Denox. Komunikácia nie je platná Upraveno 20. listopad 2024 uživatelem juraj.jurej Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Pavel2 Odesláno 15. prosinec 2024 Odesláno 15. prosinec 2024 ahoj, asi mám auto, taky po tomto problému... přivezené z DE kde mj. už měnili i nadržku...a odpojili AdBlue... Jak se chová auto po odpojení adblue? Dá se to zjistit v diag? mě to stále hlásí adBlue postačuje na > 2400km...i když už jsem ujel bezmala 30 tkm... a na asi neorigo diagnostice mi to hlásí "počítač močoviny - závada: komunikace" a potom: Citovat
Pavel2 Odesláno 25. červen 2025 Odesláno 25. červen 2025 Ahoj, celou dobu mám za to, že mám AdBlue vypnutý, viz diagnostika výše, ale najednou se při jízdě začala objevovat hláška následuje kolik je třeba doplnit - oproti návodu obrácená logika, kde je min, tak je tam max..: a nakonec, je to tedy stejné, jako když zmačknu tlačítko s klíčem, tak se objeví...: Přitom v návodu se píše, že pokud ta vzdálenost je vyšší než 2400, tak se nemá zobrazovat a prudit nic.... Tak nevím, celých 33000km co jsme s tím najel jsem jednou, bez výzvy, jen z obav, po najetí cca 13 000 něco dolil, opravdu max 10 litrů, ale to se mi zdá málo, když to obecně prý vystačí na 10 000km.... Nebo nějaké "vlastnosti" francouzského SW... ?? Umíte to někdo vysvětlit?? nějak se mi nechce hned do toho něco zbytečně lít... Díky Citovat
pavelu96 Odesláno 25. červen 2025 Odesláno 25. červen 2025 No, když ti to píše tyto hlášky, tak systém AdBlue patrně nebude deaktivovaný. Správně by se po stisknutí klíče mělo zobrazit toto: Citovat
P607Olda Odesláno 25. červen 2025 Odesláno 25. červen 2025 Doplň AdBlue, když hláška zmizí, tak OK, když nezmizí, tak diagnostika. Jak často se musí doplňovat a kolik, je docela záhada - nádrže byly původně 17 l, nyní jsou snad menší a práh hlášení taky posunuli... Každý to má trochu jinak. Citovat
BubakGS Odesláno 25. červen 2025 Odesláno 25. červen 2025 (upraveno) ..v Rifteru je nadrz AdBlue na cca 15 litru ... spotreba te sra.ck.y osciluje mezi 1,7 - 2,3 deci na 100 km (u 1.5 BHDI) .. me to vychazi tak cca 7500 km na nadrz AdBlue .... ...a empiricky vypozorovano, ze je treba jezdit a lit tam cerstve AdBlue a nebo aditivovat.... ..jinak ta svine zakrystalizuje a neco ucpe... Upraveno 25. červen 2025 uživatelem BubakGS Citovat
Pavel2 Odesláno 10. srpen 2025 Odesláno 10. srpen 2025 Tak nakonec jsem byl na diagnostice a tam týpek nic zvláštního neviděl... tak jsem byl AdBlue dotankovat (pistolí ze stojanu, z kanystru jsem si netroufal, navíc je to podstatně, několikanásobně dražší), 10l a nic nepřeteklo, hláška zmizela, následná kontrola diagnostikou taky OK. No, úplně nevím, ale občas mi to hází tu chybu sondy NOx P2A00, kterou teda mažu, tak jestli se to pak samo nějak deaktivuje( a padá do nějakého servisního režimu..) a nevstřikuje AdBlue, že to vydrží tak dlouho. Ten mechanik říkal, že ty sondy občas blbnou, a že když to takhle (možná občas) funguje, tak by ji zatím neměnil.... Tož tak... Citovat
redkid Odesláno 18. únor Odesláno 18. únor (upraveno) Peugeot 5008 2.0 bluehdi 2016 oprava chyba P2200 Zakoupen nový díl sonda NOX je třeba reset jednotky přes diag Upraveno 18. únor uživatelem pavelu96 Upraven formát vložení textu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.