gadri Odesláno 22. listopad 2020 Odesláno 22. listopad 2020 před 15 minutami, duff74 napsal: Samostatnou jednotku čerpadla jsem na bazoši viděl za 4000,- ale byla hned pryč. Na Alegro.pl se dájí koupit celé nádrže. Já koupil nádrž na P 308 v přepočtu asi za 5000 + nějaká pošta. A přehodíš si to sám. Jednotka čepadla nejde samostatné koupit, protože nemá samostatné objednácí číslo. To má jen komplet nádrž. Taky jsem nikdy nepozoroval žádné přisátí vzduchu po otevření uzávěru, ale jinak si to nedokážu vysvětlit. Pokud to čerpadlo je už "načaté", tak už nepomůže nic. Po vypnutí motoru od nádrže AdBlue musí být slyšet čerpadlo. Před smrtí toho původního už bylo slyšet jak je utrápené a potom vypadávalo úplně. Navíc tím že Peugeot při svolávačce měnil uzávěry za ty s ventilem, tak si je vědom, že chyba je někde tam. Ale zkuste někdo vyvinout ústy podtlak nebo přetlak na tom úzávěru. Mně se nepodařilo ani jedno. Ten uzáver- ten nový- som rozobral , lebo som už na inom fóre čítal, že niekto ho prevŕtal aby zrušil ten podtlak vznikajúci v nádrži pri vstrekovaní močoviny. Ak je nádrž neodvzdušnená nemôže čerpadlo vstrekovať a močovina ostáva v nádrži, čo by mohli byť signaluzované ako porucha vstrekovania/falošný nedostatok močoviny. No pi žiadnych hokus pokusoch s uzáverom som neodhalil jeho funkciu. Ten biely špunt aj s gumeným krúžkom tam sedel napevno a žiadnym smerom sa nedal pohnút. Škoda, že som nikde nevidel starý špunt pre porovnanie. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2020 Odesláno 22. listopad 2020 (upraveno) já měl stejný problém s traktorem na trávu z Mountfieldu--když ho maník předával, všecko OK, super..., druhý den chcu sekat, ale nejde nastartovat ani zaboha, vytáhnu svíčku--je suchá , nechtěl jsem drbat do karbecu u nového stroje, tak mě napadlo sundat víčko nádrže, byl tam podtlak... , tak jsem víčko provrtal 1mm vrtákem a traktor jezdí edit: nechápu, jak to může jiným jezdit, nebo mají povolené víčko nádrže?? Upraveno 22. listopad 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
gadri Odesláno 22. listopad 2020 Odesláno 22. listopad 2020 Mimochodom, v tej nádrži na močovinu sú dve modré viečka. To druhé , cez ktoré sa močovina nenalieva je vľavo a je nižsie. Všimli ste si to?Prečo? Ktoré slúži na aký účel? Ktoré je to na odvzdušenie? Citovat
duff74 Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 gadri: Nevím jakou nádrž myslíš, ale na nádrži AdBlue na 508 je jenom jeden uzávěr, protože se doplňuje z kufru (aspoň myslím). Ale některé modely se začaly vyrábět s doplňováním z kufru, ale postupem času se uzávěr přesunul z kufru k nádrži PHM. Tyto auta mají stejnou nádrž, jen to novější má ještě vedení k dvířkům nádrže. Poslal jsem foto starého uzávěru. Citovat
gadri Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 (upraveno) Dik za foto starého uzáveru. Ja mám plnenie z kufra a sú tam dva uzávery. Jeden vyšší umiestnený centrálne voči diere v kufry evidentne na doplňovanie a ďalší nižší, tiež s modrým viečkom tak 5 cm vľavo od neho a musíš pozerať hodne šikmo. Škoda, že som to nenafotil na odmontovanej nádrži. Nádrz som vyšmaril a ostal mi k skúmaniu len tá prišróbovaná jednotka. Upraveno 29. listopad 2020 uživatelem gadri Citovat
duff74 Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 Četl jsem, že si s novým uzávěrem přišel na to samé co já, že to nemůže fungovat. Máš na mysli toto víčko? Citovat
gadri Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 Nie. Iné viečko. Také, čo je tam v strede biely cuplík s O krúžkom. Niekto ho tu už ukazoval na fotke. Ale aj funkci tohoto viečka s bielym cuplíkom je mi záhadná. Mal som ten cuplík vybraný- všelijak som fo toho fúkal- ani sa nepohne. Ani silou prsta. Nechápem ako môže s tým O krúžkom privzdušnovať nádrž. K tomu druhému viečku na nadrži nič netušíš? Ty sám si vo svojom príspevku v tomto vlákne 24/5 na str.8 dal link , kde je vidno celú nádrž aj s tými dvoma modrými viečkami. Na či je ten druhý otvor pod viečkom? Citovat
duff74 Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 Osobně si myslím, že ty nádrže jsou stejné pro více modelů v rámci PSA a jen je rozdílné umístění toho nalévacího otvoru. Ale možná je to jinak. Citovat
gadri Odesláno 29. listopad 2020 Odesláno 29. listopad 2020 (upraveno) Ešte raz. Pozri si svoj príspevok na str.8 zo dnav24/5 ! Tvoj link: https://www.sbazar.cz/filipstad2/detail/96122857-citroen-c4-b7-nadrz-adblue K tomu druhému viečku na nadrži nič netušíš? Ty sám si vo svojom príspevku v tomto vlákne 24/5 na str.8 dal link , kde je vidno celú nádrž aj s tými dvoma modrými viečkami. Na čo je ten druhý otvor pod druhým viečkom? Upraveno 29. listopad 2020 uživatelem gadri Citovat
duff74 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Jasně to je link na inzerát na Bazoši na nádrž na C4. Ale k čemu jsou ty víčka to nevím, ale má to tak i některé 3008. Citovat
Petka14 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Ahojte.ja som na pokraji zufalstva co sa tyka tej mojej 508 sw.dnes je presne rok co som ho kupila hned po mesiaci sa vymenila nadrz na AdBlue po mesiaci po vymene zas kontrolka motora a adBlue vraj to bolo DPFko to sa vycistilo a bolo zase chvilu pokoj po cca 3mesiacoch zas kontrolka motora a kontrolka dojazd na adblue.adblue dotankovane vzdy ako malo byt a posledne tri mesiace neustale kazdy tyzden som v servise lebo kazdy tyzden kontrolka motora a adblue.minuly tyzden bolo auto v servise tri dni po troch dnoch mi povedali ze cely system adblue je uplne v poriadku adblue vstrekuje kolko ma hustota adblue je taka ako ma byt cely system je uplne bez chyby ze cela chyba je sposobena tym ze ja auto vraj neviem uzivat a toto auto vraj nebolo vyrobene na taxik ako ho ja momentalne pouzivam a na vrcanie na volnobehu ked nemam jazdy a na kratke trasy co si o tom myslite?stvrtok minuly tyzden som auto zo servisu teda zobrala ze je to cele ok a sobotu po natankovani nafty zas kontrolka motora po 20tich minutach kontrolka adblue ktora ale po 10minutach na to zhasla a ostala len kontrolka motora a servis zas som teda dnes prisla do servisu ze to zas napichnu a daju mi vediet poobede.zistili este ze cela rura bola vyrezana a je tam nova(respektive pouzita)ze nevedia preco to niekto menil ale ze je to vymenene a ten system funguje ako ma ale preco potom kazdu chvilu vyhadzuje kontrolku motora? Citovat
duff74 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 (upraveno) Kterou rouru máš konkrétně na mysli? A celá ta anabáze se odehrává pořád ve stejném servisu? Trochu mi to připadá, že neví kudy kam a tak je nejjednodušší říct majiteli, že auto blbě používá. Mimochodem, když jsem řešil své problémy s AdBlue, tak jsem sehnal celou nádrž z Berlinga 1,6 B-HDI (použitou), ale nemohl jsem si ji koupit, protože už si pro ni jedou z ORIGINAL SERVISU PEUGEOT. Tak si kladu otázku k čemu je autorizovanému servisu použitá nádrž. Koupím jetou za 8 tis. a zákazníkovi naúčtuju fungl novou za 25 tis. Ale třeba jim křivdím. Na sruhou stranu, kdo si po výměně nádrže v servisu lehne pod auto a kontroluje jestli je díl nový? Myslím, že každý je rád, že auto jezdí. Ten AdBlue system je v podstatě jednoduchý: Nádrž s čerpadlem-senzor Nox-vstřikovač. A celé to ovládá ŘJ. Takže můžeš mít toto všechno OK, ale pokud do toho jde vadný signál, tak to bude házet chyby. Mimochodem mě vždy nejdřív vyskočila UREA a až po nějaké době kontrolka motoru. Ne opačně. Usuzoval bych, že problém bude někde v motoru (ŘJ). Tvoje story na mě dělá dojem, že jsi to se závadou už koupila. Ale pořádná diag., třeba někde jinde, by měla napovědět. Upraveno 30. listopad 2020 uživatelem duff74 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 nemysli tou rurou DPF - neboli FAP filtr ?? Citovat
Petka14 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Neviem proste nejaka cela rura od spodku auta je vraj vyrezana a je tam cela nova Citovat
gadri Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Žeby niekto takto primitívne urobil FAP off ( odrezal FAB a dal ta len priebežnú rúru) a neošetril to softvérovo? Pokial viem, tak FAP je spolu s katalyzátorov v jednom " kombe" a kto by to pred predajom takto urobil, by musel byt pekný hajzlík. Citovat
Petka14 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Mna na tom aute uz neprekvapi nic.lebo to bolo cele ojeb s prepacenim co uz pekne na mne zarobili na tom ze sprosta stale doverujem ludom.myslim si stale ze ked ja klamat neviem neoklamu ani mna a ojebu ma vzdy Kilometre ma stocene hadam o viac ako polovicu kupovala som to s tym ze ma 155tisic a v peugeote im posledny zaznam naslo pri 280tisic km tak bohvie kolko realne ma... Citovat
gadri Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Kde si to kupovala? Ako môžeš niečo kúpiť bez preverenia? Overenie histórie by ta vyšlo na cca 20 eur. Citovat
Petka14 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 V Nitre v bazare Ja som si to overovala cez nejaku stranku overenie vozidiel a nenaslo nic. Ja som len zena.slobodna matka nemam chlapa ktory by mi poradil,takze bohuzial.Teraz uz su mudry vsetci Citovat
Petka14 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Je uz uplne jedno co ako bolo.teraz musim riesit co je teraz,preto som napisala ze by mi tu niekto vedel poradit lebo vidim xe nie som jedina kto ma problem s tym debilnym AdBlue Citovat
duff74 Odesláno 30. listopad 2020 Odesláno 30. listopad 2020 Obávám se, že bez pořádné diagnostiky se nehneš z místa. A tím nemyslím autorizovaný servis, ale třeba někoho tady z fóra, kdo není jen měnič dílů. Třeba ten problém nebude ani AdBlue. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.