Guest Espero Odesláno 18. červen 2020 Odesláno 18. červen 2020 Já nevím, interval výměny oleje mám 2 roky nebo 50 tisíc. Dělal jsem to v asi 18,5 tis. Co se týká oleje v převodovkách, obvykle mají "neomezenou" životnost prý, měním to po 100 tis. Zvažuju, jestli nezačít dávat VIF. Citovat
Charlie 607 Odesláno 19. červen 2020 Autor Odesláno 19. červen 2020 Vif dávám pravidelně a navíc beru naftu výhradně bez bio pokud je v rozumném dosahu. Na převodovku jsem právě našel interval výměny 60tis km tak ho budu dodržovat, jen teď ten další zkrátím, protože nevím jak dlouho tam ten olej byl, tak aby se skříň vyčistila. Jestli teda dřív nepřijde na řadu repas převodovky, uvidíme. Co se týče oleje v motoru, já mám interval 45tis, ale bylo mi důrazně doporučeno ho zkrátit max na 20tis. Já si tohle auto chci nechat hodně dlouho, respektivě ho pokud možno už nevyměnit, tak mu ten olej rád dopřeju - vyměněné to mám zachvilku a cenově to také není zas taková tragédie. Jinak mi teď zas pozlobilo řazení, takže jsem na příští týden objednán na výměnu hlavního spojkového válce, doufám že to bude tím. Citovat
Guest Espero Odesláno 19. červen 2020 Odesláno 19. červen 2020 Já dával VIF do Hyudai H1 a do Dacií dokud jsem je měl. Nešlo ani tak o snížení spotřeby, i když i k té mírně došlo, ale hlavně o zamezení tvorby úsad a lepší mazací schopnosti nafty pro čerpadla a vstřikovače. Jenže já u nových vozů mám zakázáno dávat přísady do paliva ze strany výrobce a je to součástí záručních podmínek. Snížená spotřeba tak akorát ten VIF zaplatila, takže celkové zvýšení nákladů to nepřineslo. Jenže se neprojevila hned, ale postupně, řekněme tak po ujetí 5 tis. km s VIF a stabilizovala se po ujetí asi tak 12 tisíc. Citovat
Charlie 607 Odesláno 19. červen 2020 Autor Odesláno 19. červen 2020 Začal bych dávat co nejdřív, podmínky nepodmínky. Já když u 607 nechával dělat vysokotlaké čerpadlo, tak mi pak pán ukazoval co bylo špatně a ukazoval mi tam úsady z bio složky. Od té doby jsem začal poctivě používat VIF a tankovat pokud možno jen bez bio. Spotřebu neřeším, jestli si to vezme o nějakou decku víc, nebo míň je mi celkem fuk. Víc ušetřím na dálnici když jedu v klidu 100vkou, než když povolím uzdu. ozzy56 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 27. červen 2020 Autor Odesláno 27. červen 2020 Dnes vyměněn hlavní spojkový válec a i kapalina ve spojce - tekla z toho černá kaše což mohlo taky způsobovat problémy s řazením, respektive občasným špatným vypínání spojky. Doufám že to bylo tím a že už bude klid. Citovat
Charlie 607 Odesláno 7. červenec 2020 Autor Odesláno 7. červenec 2020 Pro letošek jsem vestavbičku doplnil o 13litrový kanystr na pitnou vodu s kohoutkem a 16litrový kanystr na odpadní vodu - oba s velkým hrdlem DIN96. Lehce jsem upravil moskytiéry do zadních vrat i šoupaček i když jsou stále provizorní - fungují ale perfektně. Pod postel jsem našrouboval očka a protáhl po stranách gumolano, aby tam drželi sbalené spacáky a další věci. Doteď tam byla protažená jen kurta což nevypadalo úplně nejlépe. Citovat
Charlie 607 Odesláno 17. červenec 2020 Autor Odesláno 17. červenec 2020 Takže další trampoty s řazením. Dnes opět stejná závada, takže spojkovým válcem ani kapalinou to nebylo - na což mě tedy lehce připravil mechanik co to měnil. Dnes objednán servis a ve středu se bude měnit spojková sada. Je to prý rozpadající se lamelou. MJrebus ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 22. červenec 2020 Autor Odesláno 22. červenec 2020 (upraveno) Dnes proběhla výměna spojky, tak mám novou lamelu, přítlačák, dvouhmotu a hydraulické vypínací ložisko. Převodovku jsem se rozhodl zatím nerepasovat, to je dalších 35-40tis a do toho se mi zatím nechtělo. Jel sem kvůli tomu 90km do Draženova u Domažlic - a kdyby někdo řešil servis Boxer/Jumper/Ducato tak mohu vřele doporučit www.dodavky-duchek.cz Výměna defakto na počkání (5hodin od přistavení po převzetí), objednával jsem se v pátek odpoledne a jelikož se mi hodila středa tak nebyl žádný problém s termínem a vše má skladem. Za mě super přístup. Jinak ještě zjištěn hučící alternátor, ložiska už toho budou mít dost, tak to budu muset ještě pořešit. Upraveno 8. říjen 2020 uživatelem Charlie 607 Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. říjen 2020 Autor Odesláno 2. říjen 2020 Dnes proběhla výměna alternátoru - nový originál alternátor a originál volnoběžka. Řemeny byli jak nové, ty byli dělány s vodní pumpou před koupí auta. Tak teď bude snad chvíli klid. Taky jsem sehnal origo levou a střední část krytu pod motor, pravá je na autě z výroby. Tak ještě objednám sadu úchytů a vrhnu se na montáž. A v přípravě je taky dodělání předních mlhovek, už jsem sehnal plně osazenej panel vypínačů, tak ještě mlhovky, rámečky a dva kabely. Příprava jinak v autě je. Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. leden 2021 Autor Odesláno 21. leden 2021 Měnil jsem žárovku v zadním světle a druhý den se odporoučela zas jiná tak jsem preventivně vyměnil všechny žárovky v zadních světlech, přední směrovky a směrovky v zrcátkách a přední parkovačky. Všechno Philips Vision. Ty směrovky už se skoro loupaly, takže se to vyplatilo. Ještě chci objednat nějaké lepší žárovky do dálkovejch, musím něco vybrat. Citovat
arwen1577 Odesláno 21. leden 2021 Odesláno 21. leden 2021 V 2. 10. 2020 at 19:24, Charlie 607 napsal: Dnes proběhla výměna alternátoru - nový originál alternátor a originál volnoběžka. Řemeny byli jak nové, ty byli dělány s vodní pumpou před koupí auta. Tak teď bude snad chvíli klid. Taky jsem sehnal origo levou a střední část krytu pod motor, pravá je na autě z výroby. Tak ještě objednám sadu úchytů a vrhnu se na montáž. A v přípravě je taky dodělání předních mlhovek, už jsem sehnal plně osazenej panel vypínačů, tak ještě mlhovky, rámečky a dva kabely. Příprava jinak v autě je. Ahoj, premyslim uz nejakou dobu o necem podobnym. Mohl bys pripadne doporucit nejaky mlhovky, ktery se tam chystas dal nebo jsi uz dal? predem diky T Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. leden 2021 Autor Odesláno 21. leden 2021 Dávám zatím dohromady potřebné věci, takže ještě je tam nemám. Budu dávat ale originál, zřejmě koupím použité. Kdyby nové ta Magnetti Marelli (ty se dávali v prvovýrobě) nic jiného nemá smysl tam dávat. Viděl jsem nějaké druhovýrobní mlhovky a kvalita nic moc. Jinak se to liší, novej čumák má jiné mlhovky než te hle straší co mám já. Citovat
Charlie 607 Odesláno 31. leden 2021 Autor Odesláno 31. leden 2021 Včera se mi podařilo sehnat novou originální otoč i na sedadlo spolujezdce, z Německa za moc pěknou cenu - tak snad dorazí. Až bude doma dám víc info. Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. únor 2021 Autor Odesláno 9. únor 2021 (upraveno) Tak dnes otoč dorazila. Sháním ji už delší dobu a objevil jsem prodejce na ebay.de nabízí originální otoče demontované z nových vozidel. Spolujezdcova 140Euro, k řidiči 120Euro. Nebo za zvýhodněnou cenu obě. Já už u řidiče mám, takže jsem bral jen ke spolujezdci. Psal jsem mu jestli to pošle do Čech a hned odpověď že za 20Euro. Tak jsem ji zkusil koupit, zaplatil SEPA platbou na účet a první pracovní den bylo odesláno přes Hermes. Prodejce kousek za Chebem, no šlo to k nám přes Vídeň, 8dní od podání po doručení. Dnes dovezlo PPL. Je k ní i veškerý spojovací materiál. Takže na léto už bude v autě i obývák. Upraveno 9. únor 2021 uživatelem Charlie 607 radim.1008 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. únor 2021 Autor Odesláno 9. únor 2021 Povedlo se mi sehnat z bouračky origo parkovací kameru, tak jsem se pustil do montáže. V tomhle modelu měla výklopný displej v poličce nad hlavou, tak jsem měnil i poličku - do té v autě se mi nechtělo řezat. Jinak montáž kamery - vyndat 3tí brzdové světlo, místo něj dát držák s kamerou a do něj vrátit světlo. Tady nešel povolit jeden šroub co je zvenku, raděj se utrhl. Takže jsem koupil stejné ale nerezové šrouby a pro jistotu mázl grafitkou. Pak protáhnout kabeláž od kamery k displeji a ještě napájení a ovládání displeje - to má společnou kabeláž s tachografem, tak mám přípravu Rozstrojit stropnici, natahnout kabeláž, vše zas složit, dole u nohou spolujezdce napinovat konektor a bylo to. Jako je to defakto 15let stará technologie, kamera se teda stejná montuje doteď, rozlišení displeje žádná hitparáda, ale funguje to slušně. A je vidět tažné takže zapřahání vleku bude pohodlnější. Ty čínský kamery co si teď na Ducata lidi montují se mi osobně moc nelíbí, tak jsem šel touto cestou. Další upgrade bude dodělání čidla venkovní teploty (už ho mám koupené) do zrcátka řidiče. A pak povolení diagnostikou (tu ještě nemám), aby se zobrazovala teplota na displeji v přístrojovce. Kabeláž je částečně připravená. Ale to až bude teplo. RichVa a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. duben 2021 Autor Odesláno 14. duben 2021 Včera si tak jedu a začlo podivně vrčet ve dveřích spolujezdce, než jsem stačil zastavit tak vyhořel spínač stahování okna. Speklo to i konektor, který jsem nakonec vydoloval abych to rozpojil. Tak dnes objednán nový spínač a kompletní kabeláž dveří (páč ten konektor je nepoužitelnej). Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. duben 2021 Autor Odesláno 18. duben 2021 Dnes vyměněna komplet kabeláž pravých dveří, vyměněn spínač ovládání okna a už okno funguje. Ještě jsem ale zjistil špatnej přepínač i v řidičových dveřích, tak jsem ho odpojil a až dorazí nový tak vyměním. Taky dnes proběhlo přehození kol na letní, s panenkou a utahovákem z lidlu brnkačka, momenťák GoodYear taky super. Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. červen 2021 Autor Odesláno 25. červen 2021 Začala se mi objevovat vzadu v autě po dešti voda, zjistil jsem, že to vykapává ze svěšeného těsnění zadních vrat, tak jsem ho komplet sundal a do těsnění to kape ze spoje plechů do rantlu pro těsnění. Dnes pršelo tak jsem hledal odkud tam ta voda jde a zdá se že je to ze spoje plechů karoserie v zadním levém rohu střechy. Zřejmě popraskal tmel a voda si tam najde cestu. Dá se tohle opravit v domácích podmínkách, přetmelit to zvenku a nebo je to spíše pro klempíře? Odpoledne zkusím nafotit odkud to jde, ale zevnitř je k tomu blbý přístup - v zadním nosníku střechy. Citovat
Charlie 607 Odesláno 29. červen 2021 Autor Odesláno 29. červen 2021 Včera jsem se pustil do výměny horních uložení tlumiče, už to dost bouchalo a auto táhlo ke straně. A jelikož to musím stejně celé rozhodit, tak jsem koupil i nové tlumiče a další krámy okolo. Původní zůstane jen pružina. Podařilo se mi sehnat vše originál, kromě prachovky, dorazu a horní misky. Prachovky a doraz jsem vzal z druhovýroby (Sasic a FAST) a doufal, že misky budou v pohodě. No nebyli (popraskané bronzové pouzdra - ty bych i vyměnil, ale celkově misky dost rezaté a když už to dělám) tak zítra dorazí misky od FAST. Včera jsem rozhodil pravou stranu, dnes se vrhnu na levou a zítra to snad vše složím dohromady a v pátek udělat geometrii. Ještě jestli zbyde trochu času tak ošlechtím těhlice a třmeny, aby to trochu vypadalo. Musel jsem na to pořídit zas další kousky nářadí co jsem neměl - stahováky na pružiny, podpěry na zvednutí auta, ořech na povolení pístnice a vyrobit si klíč na přidržení pístnice. Práce zatím celkem jednoduchá, tak snad mi ještě něco nevypeče. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. červenec 2021 Autor Odesláno 2. červenec 2021 (upraveno) Včera jsem dokončil výměnu tlumičů, druhá strana byla už brnkačka, to šlo rychle. Před rokem a půl už to bylo jednou rozebrané, takže to teď šlo na pohodu. Bohužel tehdy nebyli vyměněné horní uložení jak jsem požadoval, ale pouze ložiska, tak jsem se do toho teď musel pustit sám. Dělal jsem to prvně, měl z toho kapku obavy, ale není to nic zas až tak složitého. Jen si na to sehnat potřebné nářadí, zjistit utahovací momenty a nějaké ty zásady co a jak. Při čekání než dorazí horní misky jsem odrbal brzdiče, těhlice a ramena a přetřel je odrezovačem Chelade. Myslím že i to se celkem povedlo. Teď už nikde nic nebouchá, hned se jezdí lépe. Ještě teda trochu tahne ke straně, budu muset ještě nechat udělat geometrii. V dílech mi to vyšlo na 14tis. Původní stav: Odrezeno Chelade: Nové díly: Mám z toho radost. Teď mi ještě čeká výměna oleje s filtrem a palivového filtru a pořešit to zatékání. Upraveno 2. červenec 2021 uživatelem Charlie 607 ozzy56 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.