Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidicky,

posledni dobe jsem vypozoroval, ze pri stani - pri volnobehu mi neco huci, je to takovy periodicky rotujici huceni. Dela to ze strany kladek a remenu. Kdyz zvysim otacky motoru cca na 1200 ot/min, huceni uplne vymizi a slyset jen motor a cista rotace kladek.

Nevim na co mam sahnout, co sundat, namazat, vymenit ..., co my odchazi .. :(

nemate nejake napady?

WiZi

Odesláno

Mně tohle dělá ložisko alternátoru. Zkus sundat klíňák a protočit řemenice. Pokud bude některá slyšet, máš to jasný :)

Odesláno
Původně zaslal: WiZiPoK

Ahoj lidicky,

posledni dobe jsem vypozoroval, ze pri stani - pri volnobehu mi neco huci, je to takovy periodicky rotujici huceni. Dela to ze strany kladek a remenu. Kdyz zvysim otacky motoru cca na 1200 ot/min, huceni uplne vymizi a slyset jen motor a cista rotace kladek.

nemate nejake napady?

co takhle napínací kladka ? :)

WiZi

Odesláno

auto do garaze se dostane az pristi tyden, ale vypozoroval jsem, ze huceni zacne az pri zahrati motoru / kladek .... a huci pouze pri volnobehu resp blizkych otackach (vyslapnuti spojky, stani, atd ..)

reknete ze to remenice nebude :))

JM

Odesláno

auto do garaze se dostane az pristi tyden, ale vypozoroval jsem, ze huceni zacne az pri zahrati motoru / kladek .... a huci pouze pri volnobehu resp blizkych otackach (vyslapnuti spojky, stani, atd ..)

reknete ze to remenice nebude :))

JM

Tak to bude řemenice :D

Odesláno

.... to neeeee .... :bojim :bojim

No na vlasntí oči a uši se to poznává lépe. Tohle je střílení do tmy... ani ten zvuk se nedá pořádně popsat.

Máš tam klimu ? Napínácí kladka může hučet, může se ozývat řemen,ožisko na altíku, řemenice (ale to je většinou poznat na první pohled) servočerpadlo, klimapumpa..

Pokud člověk neni hluchej a slepej prostě to najde. Taky se dá zkusit vůle.. to všechno předtim, než sundáš ten řemen a vyzkoušíš každé zvláš?. Po tom co sem viděl co dokáže kladka v rozletu, nebo jak se umní rozpadnout ta řemenice.. jak se něco ozvalo.. šup na dílnu.

[upravil dne 19.2.06 vector]

Odesláno

Tipuju na tu řemenici na klikovce - mám teď čerstvý zážitek. Dělalo mi to takové ševelení, chroupání v pomalém rytmu. Zastudena více, potom po zahřátí se to uklidnilo.

V servisu nejdříve mysleli, že to bude napínací kladka, ale ta byla v pořádku a byla to ta řemenice. 5600 + DPH + práce.

Guest Miro406
Odesláno

Mal som nieco podobne a bola to remenica na klime, pri vyssich otackach to nehucalo (alebo to nebolo pocut) a pri volnobehu sa to ozyvalo.

Odesláno

99% remenica... ale treba skusit... no ako tak sledujem tak hdi a rozvody nic moc... a kolko mas na tom motore nabehnute?u mna po 200tis boli ko vsetky klatky, remenica, volnobezka na alternatore aj lozisko v cerpadle klimy....

Odesláno

Ahoj lidicky,

nemate nejake napady?

WiZi

Odesláno

Ahoj - první co bych udělal je kontrola mikrořemene.Pokud je ještě dobrý tak bych ho při volnoběhu namazal mydlem.( pozor na prsty letos to bolí)Pokud by to nepomohlo tak bych šel po napínací kladce tohoto řemene.Často se stává že při volnlběhu jde slyšet.Je tam i vodící ale ta má delší životnost.Řemenice na klice by šla slyšet asi pořád pokud by byla k.o.A nebo co rozvody???Kladky na rozvodech?

Odesláno

no mne ked sa este len zacinala ozyvat remenica tak to bolo velmi nepravidelne a urcite nie stale... ked odisla napinacia klatka tak to bolo pri nizsich otackach ked som pridal stichlo to... toto iste ale robilo aj ked mi vymenili remenicu a dali nespravny typ (z 90ps motora) ta napinacia klatka ak robi problemy je to na nej pekne vidiet ako odskakuje od remena.... rpave to odskakovanie vlastne vyludzuje take vselijake zvuky :-)

Odesláno

Po navsteve mistinho slusneho garazoveho mechanika:

Mam spatnou spravu.

Mechanik s tim pracoval 1/2 dne, rozebral vsechno, poskladal vsechno, ale na nic neprisel. A navic jakoby to prestalo hucet .... ale bohuzel jen na prvnich 20km. Huci to dal .....

Rikal, at si hlidam vodni pumpu ..... hlidam si, ale od podzimu chladici voda neubyla ....

doufam ze se mi to nerozpadne behem vikendove dovolene ...

Bey vahani mam jit do vymeny te remenice?

WiZi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...