marta.5 Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 Ahoj, zajimalo by me, zda jste se nekdo zabyval CAN zpravama. Je to ciste zvedavost, jestli se mi do toho bude chtit dal hrabat ve volnem case, to se jeste ukaze. Zaprve vlastne vubec nevim, zda ten OBD konektor pouziva CAN. No a pokud jo, nemate nekdo nekde informace o strukture CAN zprav? Nejaka tabulka CAN IDcek, co je kdy potreba poslat za zpravy, jak na to ECU odpovida... Docela by se mi libilo se na ECU nejak pekne napichnout Diky, Marta Péťa a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 vzdyt klasicka diag ti rekne kde je problem a kdyz je to neco vazneho hlasi ti to na display - co by si jeste po tom aute chtel aby umelo ?? Citovat
Péťa Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 @Havlicek.Lukas Když dekóduješ CAN zprávy, můžeš klidně "ovládat" auto Takové blbinky, jako kliknutím na počítači stahovat okýnka, nastavovat si teploty, ladit rádio... Prostě "kdo si hraje, nezlobí" marta.5 a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 jo tak tohle fakt potrebuju kdyz mam v aute k tomu urcene ovladace Citovat
marta.5 Odesláno 15. listopad 2018 Autor Odesláno 15. listopad 2018 Ale můžeš díky tomu pochopit, jak to tam všechno funguje a něco se přiučit. Mě takové blbinky prostě baví Péťa ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 15. listopad 2018 Odesláno 15. listopad 2018 jednou jsem to hledal, existuje na netu nějaký uni seznam kódu, které po sběrnici běhají, ale není tam uvedené vše.. zdroj si však nepamatuji Nejlepší je stejně odposlechnout co tam lítá na základě nějaké akce (stažení okna, zesílení rádia, otevření dveří atd. ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.