Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

můj první příspěvek...doufám, že nebude poslední. Pořídil jsem si 306ku viz název a hned první problém který řeším je altík. Nejsem začátečník, aut jsem už měl více, ale při vyndavání altíku z auta jsem si připadal jako absolutní začátečník. Prošel jsem knihu 'Jak na to', prolistoval tady příspěvky, ale nikde jsem nenašel postup, jak ho vyndat. Zespoda vadí klimakompresor, z vrchu vadí servo. Ke šroubům klimy se prostě nemůžu dostat, resp. hlavně k jednomu a k jeho matce...servo má pro změnu zarezlé šrouby, takže nejde vyndat. Nemám fotku toho mého, ale našel jsem tady na fóru podobnou. je to neštěstí...jak je nejlepší ho vyndat a nepoškodit přitom nic prosím? Když se vyndavá servo, není lepší ho vyndat i s tím držákem na kterém drží? Ale k tomu mám přístup až teď, když jsem horem vyndal altík horko těžko a lehce jsem si pošramotil chladič....Díky za rady.

image.png.9f65e98c2320c468e8cc797921045626.png

Odesláno

To servo musis povoliť na sroboch vzadu, zprava a zľava. Mal by tam byť imbus, tak ako vidno na obrázku. Jeden srob je spredu pod kolieskom, zhodiť remen a natočiť koliesko aby si videl srob a dql sa tam dat imbusak.

Zial keď to inak nepôjde, budeš musieť demontovať to , čo bude zavadzat. Na svojej 605 som musel demontovať masku, svetlo spodný kryt, RJ, aby som sa k alternatoru dostal. Zvrchu je napnuty na držiaku a zo spodu taky objimkovy srob, stačí povoliť a trochu vysrobovat, a alternator vyberieš smerom hore. 

Boli tu určite aj navody, napr v sekcii Urob si sam, pohľadať.

Keď som to robil na svojom, vsetky ruky som mal odrate, porezané.....

Odesláno

Ahoj, tak prave ty imbusy na servu jsou total zarostle v servu. Tzn. vyndat cely ten drzak...to bude basta. Slysel sem, ze to mechanik vyndaval spodem ten altik...jak proboha? Jak se dostal k tomu vrchnimu sroubu klimy?? No nic...budu muset to servo dostat ven a rozchodit ty imbusx...uz vidim jak je strihnu a budu to odvrtavat! Diky za radu.

Odesláno
před 17 hodinami, pesastor napsal:

taky trochu :xvul@Rendadaf   ten alternator aspon nasel! JJa na nasi staricky 1.4 ce 106ce hledam uz 14 dnu deskus relatkama kvuli vymene cyklovace a i pres rady @krtek2 a rozebrani kdeceho tu desku NENASEL!:myslim      

Takže vlevo pod volantem není :myslim

Odesláno (upraveno)

Takže víkend bylo krásně, tak jsem si vyndal servo :) resp. celý ten držák i s ním a pak už to jelo...vrtání...přemlouvání...zoufalost....pocit zoufalství...ale potom 🤗 úspěch...

tak a dnes jsem zavolal do Peugeotu a objednal si nové šrouby...ty co vidíte na obrázku oba imbusy. Jenže Peugeot je objednává jen po 5ti kusech...a tak se ptááám :) nechcete někdo origo šroubek na servo ?

Jde o pozice 2 a 4.  Mně stačí jeden a budu jich mít nejméně 5. :) 

IMG_20181104_113336[1].jpg

IMG_20181104_130409[1].jpg

IMG_20181104_130416[1].jpg

image001.png

Upraveno uživatelem Rendadaf
Odesláno (upraveno)

psal sem to s 8 mesicni dcerou na kline 🤫
sroubky mysleno
netusim ale prijde mi ze to je klasicky imbus ne ?? a pevnost ti taky dokazou zajistit
a to osazeni je jen podlozka ne ?

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

No jestli myslis sroubky.cz neboli Jasansky tak to znam...ale ten tu 2ku neumi...prave kvuli tomu stredeni co je pred zavitem a s pevnosti mam spatne zkusenosti :( tak kdyby nekdo proste resil podobnou patalii ( bo mam pocit, ze ty srouby rady zarustaj) tak mam. Muzu v Praze predat.

Odesláno

Klidně můžeš koupit běžně v Hornbachu/Bauhausu. Pevnostně jsou to 8.8, pokud vidím správně? To jsou imbusy většinou všechny- začínají od 8.8, narozdíl od šestihranů. Stačí se podívat na hlavu (8.8/10.9/12.9).

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak a je to :) alternátor po repasi, namontováno, přitom sem si hodil i nové šrouby na servo, udělal maturitu, jak napnout klínový řemen, (obzvláště lahůdka) a Pažoutek vrčí.

Teď nová challenge....neukazuje budík teploty...resp. jenom tak neduživě se pohne ručička...mám podezření na čidlo...od rána procházím forum a nikde jsem nenašel, jak u tohoto typu najít termostat a čidlo...s vypětím sil jsem prošel vlákno "sahary" a nějak jsem vydedukoval, že jelikož mám klimu, povede k mému termostatu jen jeden káblík a to hnědý...čidlo na teplotu bych měl mít taky jen jedno pro budík a ne dvě pro jednotku a pro budík...nicméně nikde žádný obrázek kde by se měly oba nacházet...tak oblékám montérky a jdu hledat. Kdyby měl někdo náladu mi poradit, tak mobil mám v kapse a tím pádem mail si přečtu :) jinak tady v Říčanech přátelé pěkně přituhlo.... 

Odesláno

Tak termostat jsem našel...jsou na něm dvě čidla teploty. Modrý a hnědý...po odpojení obou a vyšroubování, jsem je vložil do horké vody a pustil klíček v naději, že ručička vyleze...nevylezla...takže je to buď čidlem, nebo budíkem, nebo jsem zkoušel špatné čidlo...protože tam je z druhé strany ještě třetí :o wtf....proč??

Odesláno (upraveno)

Tak zkusit nejprve čidlo říkáš...ok a to by znamenalo, že to třetí "zelené čidlo" je tedy na sahary...to je za termostatem....?

Pak ještě dotaz. vnitřní motorek na rozvod vzduchu...sjeté uhlíky...dají se někde koupit samostatně a co je to za chladič uvnitř toho motoru...snad ne el. předehřev vzduchu :o 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...