Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tohle vlákno zakládám abych nejen já ale i ostatní viděli kolik stojí provoz staršího vozu koupeného 2015 s nájezdem 230000km v současnosti 268000km. Nebudu sem dávat provozní výdaje (provozní kapaliny, přezouvání apod.) ale pouze náhradní díly + opravy. V současnosti jsem na částce 3862,-Kč/měsíc za prvních 6.měsíců viz seznam

3500,- zadní kotouče + destičky (mimo servis)

7972,- výměna spínací skříňky (kousla se) servis PGT Dakar Teplice

11700,- výměna spojky+dvouhmoty (mimo servis)

celkem 23172,- Kč k 9.7.2018    čeká mě: brzy přední kotouče+destičky a včera jsem zjistil únik brzdovky u pravého kola; v budoucnu možná těsnění pod hlavou a určitě oprava špatné kostry pro pravé blinkry

Upraveno uživatelem sallyk
Odesláno

prostě mně zajímá, kolik do toho měsíčně (ročně) navalí korunek , jestli třeba není lepší vzít to nové na splátky :myslim

ano, kupuju už jen nová auta, protože jsem si starých užil až až :), navíc mně už přešlo to neustálé udržování při životě staršího auta, včetně víkendů pod autem, což vzhledem k mému věku není až tak překvapivé :P

Odesláno

Přesně tak, bude to součást strategie na přesvědčení manželky ke koupi nového vozu. Normálně to zapomenu ale když to hned napíšu sem budu pak mít další a navíc přesvědčivý argument. Je lepší složit akontaci získanou odprodejem starého vozu  a pak platit 4000,-Kč/měsíc  za nový vůz než být věčně nepojízdný s autem v servisu za ty samý prašule.

Odesláno (upraveno)

Další oprava, naštěstí se  poškození brzd nepotvrdilo a byla to jen prasklá manžeta

5500,- přední kotouče + destičky + prasklá manžeta  (mimo servis)

celkem 28672,-Kč k 14.7.2018    průměrně 4096,-Kč měsíčně za opravy v roce 2018 (počítáno 7 měsíců)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže dnešek elektrika za 4.000,-Kč (autoelektrikář mimo servis)

Vadné parkovací čidlo, špatná kostra a tím pádem vzadu napravo mi světla svítila o 50% míň + po třech letech jsem zjistil špatné zapojení tažného takže předělání (tažné jsem teď použil na nosič kol, jinak ho nepoužívám).

celkem 32672,-Kč k 14.8.2018    průměrně 4084,-Kč měsíčně za opravy v roce 2018 (počítáno 8 měsíců)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže připočítám 572,- Kč za novou kličku bederní opěrky a novej držák na hadici ostřikovače. Rovnou připočítám už objednaný kryt vzduchového filtru za 2600,- takže to bude krásných 3172,-Kč.

Celkem 35844,- k 22.8.2018 průměrně 4481,-Kč měsíčně za opravy v roce 2018 (počítáno 8 měsíců)  Ještě mě čeká výměna spodního krytu motoru ale za ten v PGT 4100,- nedám, takže juknu na net

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tohle do oprav nepůjde to bude hradit pojišťovna -manželka ještě čeká na nehodovku takže omluvte kvalitu fotek. Protijedoucí auto dostal na mokru menšího šmejra a  na autě sedřenej bok  (já v práci a bojím se toho až to zejtra uvidím na vlastní oko).

IMG-20180901-WA0001.jpg

IMG-20180901-WA0002.jpg

IMG-20180901-WA0003.jpg

Odesláno

jestli to chceš udržet při životě, vem prachy z pojištovny a klempíř vymění ( nebo vyrovná) jen spodek zad. blatníku a ty dveře, seženeš oboje na vrakáči, v Polsku i v barvě :myslim

pokud to bude opravdu totálka dál neřešit--opět vzít prachy a koupit něco jiného

Odesláno (upraveno)

To sice jo ale pojištovna ti neproplatí opravu v autorizovaným servisu u 11 let starýho auta s nájezdem 270000 km. Auto má teď hodnotu 140 -150 tisíc a v Pežotu by ta oprava stála asi kotel, takže počkám na likvidátora a uvidíme. Jinak se mi to nezdá tak strašný ale pálka to bude.

IMG_7865.JPG

Odesláno

Dneska jsem mluvil s klukem co dělá auta a ten to vidí tak, že pokud bude odhad škody kolem 80.000,-Kč tak to mám vzít. Jak píšeš - ten zadní kus není třeba měnit celý. Koukli jsme na  uchycení posuvných dveří a to se nehnulo, takže o starost míň.

Odesláno

Tak dneska rychlý vystřízlivění - totálka.  Technik kouknul spočítal 121.000,-Kč za díly a lakýrnickej materiál a to jsme nebavili o práci a případné geometrii.  Další postup s aukcí musím teprve vstřebat a trochu lítat po netu ať vím co mě čeká, jaká to má úskalí a co mě nemine. Každopádně bych se nejraději ožral - to jsem prostě nečekal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...