Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Aktualizace map 5008

Recommended Posts

Odesláno

Aha, tak já vzhledem k tématu myslel, že se tu bavíme o RT6. Jak funguje obyč rádio netuším. U RT6 nemám problém. Po nastartování to trvá asi 5s než začne hrát a přehrávání mp3(flac) bere podle názvu souboru ve složce ;) 

Odesláno
před 3 minutami, J33 napsal:

To je dost divný. Nemáš nastavený náhodný přehrávání?

Já roky používám na nastavení mp3 tagu tenhle soft: https://www.mp3tag.de/ a nemám problém. V jednom adresáři mám jedno album. Vyplněné tagy včetně čísla skladby. Název souboru ve formátu "xx název_skladby" a hraje to popořadě a píše mi to i co hraje. Já jsem spoko. Škoda, že to neukazuje obrázek alba, ale to bych chtěl asi už moc. 

Ne nemám, jak říkám 2/3 alb hraje normálně. Když album kompletně vyripuju z CD znovu, taky to hraje normálně. Nevím, co si to prostě usmyslí. Ale když mi to po In The Flesh zahraje Good Bye Blue Sky a po něm Good By Cruel World, tak to fakt nedávám :D. Jak říkám, máš stoprocentně jinej soft... 

Jinak když přehrávám z BT, tak mám na displeji prohozený zobrazení oproti flashce, tam se ukazuje nahoře interpret a dole skladba, u BT je to obráceně, nahoře skladba, dole interpret. Při přehrávání si pak neumí poradit s pořadím a počtem skladeb. Je jedno, jaký přehrávač použiju, jestli mobil s BlackPlayerem, Spotify nebo Deezer, případně jestli připojím FiiO

Odesláno
před 14 minutami, MJSytic napsal:

Aha, tak já vzhledem k tématu myslel, že se tu bavíme o RT6. Jak funguje obyč rádio netuším. U RT6 nemám problém. Po nastartování to trvá asi 5s než začne hrát a přehrávání mp3(flac) bere podle názvu souboru ve složce ;) 

jasně, já původně reagoval na velikost flasky a FAT32/exFAT, velikost clusteru v souvislosti se stářím hardware. J33 má model po FL, ale nedělám si iluze, že by byla nějaká velká změna v HW, i když přibyla parkovací kamera. Soft má samozřejmě jiná, než základní rádio.

Odesláno

No, ona je ta navigace naprosto dementní. Když přibližně vím, kam jedu, tak je to použitelné. Ale když jedu úplně do neznáma, tak si pustím Waze. S tou navigací v autě bych tam sice dojel, ale naprosto nesmyslnou trasou. Tím myslím např Praha - Brno by mě určitě vedla okreskama. Navíc nechápu, proč dodneška neumí čísla popisná 😞

Odesláno

Nemám takovou zkušenost. Neříkám, že se může rovnat online navigacím, ale nestěžuju si. Čísla popisná neumí, protože je to 10let staré řešení a nebylo s nimi počítáno, takže ani nové mapové podklady to nevytrhnou.

Odesláno

Bohužel kdyby jen deset let. Vývojově je to rok 2008. Jako když si koupíš auto na 3 roky, tak budiž, ale z mého pohledu jsou to vyhozené peníze. Když si za to řeknou 30-40tis + ty palby za aktualizaci, to je fakt úlet. Obzvláště, když už v době prodeje je to vlastně out. Jako když v inzerci někdo napíše u 10 let starýho auta NAVI, ještě tučně a velkými písmeny aby každej věděl, že je to zohledněno v ceně, ač tam je ta navi spíš k vzteku.

Já si pustím navi už jen kvůli dopravě i na cestě, kterou znám. Nevím, jak je to dnes, já bych uvítal USB konektor dostupný na palubce tak, abych netáhl kabel až do kaslíku nebo do "zapalovače". Ale navi jako součást infotainmentu je pro mne zbytečná. Smysl dává mirorlink, android auto. Zrcadlení na displeji ze zařízení, které jsem schopen poměrně lehce udržovat "v obraze".

Odesláno
před 2 hodinami, afilip napsal:

No, ona je ta navigace naprosto dementní. Když přibližně vím, kam jedu, tak je to použitelné. Ale když jedu úplně do neznáma, tak si pustím Waze. S tou navigací v autě bych tam sice dojel, ale naprosto nesmyslnou trasou. Tím myslím např Praha - Brno by mě určitě vedla okreskama. Navíc nechápu, proč dodneška neumí čísla popisná 😞

Někdy je zmíněnou trasu možná lepší jet okreskama :myslim

Odesláno

Tak tyhle IT věci jdou prostě strašně rychle dopředu :nevim  Navíc je to většinou tak, že když chceš lepší audio, tak je součástí už i navigace. A co se týká aktuálních modelů a navigací od TT, tak tam už drtivá většina čísel popisných je a snad se dá rozjet i TT trafic, takže z aktuálního pohledu dobrý :)  

Odesláno

No jo, jenže na lepší audio stačí obvykle vyměnit měniče, což je investice tak za desítku, včetně kvalitního tlumení. I ten základní zesilovač v autě se v rozsahu 30Hz - 16kHz obvykle vejde pod 0,3% zkreslení. Základní repro je aušus a vytlumení není žádné. Ale s tlumením si nedělám iluze ani u výbavy s JBL.

Odesláno

Někdo (jako třeba já) se s tím dělat nechce a nebo nesnáší neorigo řešení (stejně jako já) :D A třeba "Focal" je oproti řešení od JBL zase o kus dál. Ale je jasný, že pro audio pacienty to bude i tak málo :aut :D  Proto jsem taky psal lepší, ne nejlepší :D 

Odesláno

Tak operace se zdařila. Ovšem to 30 minutové ticho v autě bylo k nepřežití :).

Nicméně chvíli po aktualizaci a spuštění navigace jsem přijel do nějaký vesnice, kde byl kruháč a mapy ukazovaly klasickou křižovatku :). Nezdálo se, že by se ten kruháč blejskal novotou. V tom to případě je to prkotina, ale kdoví jak to s tou aktuálností bude.

Odesláno

Měl sis pustit rádio. To normálně při aktualizaci hraje ;) Jak je to aktuální ví každý. Je to u map uvedené. Začátek podzimu 2019. Takže reálně jsou nové mapy vždy cca rok staré :nevim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahojky, rodinko

Jsem čerstvým majitel Peugeot 5008 😄😉rv 08/2015.Chtěl bych aktualizovat mapy ale na ofiko aktualizaci můžu zapomenout🤨.Mapy tam mám z roku 2018 od předchozího majitele.Mohl by mi prosím 🙏 někdo zaslat návod  a Link s nejnovějšími mapami a postupem jak zaktualizovat navi (Wip nav +) Děkuji předem 

• O 2 roky později...
Odesláno
V 7. 11. 2019 at 12:00, Peee napsal:

Mapy mám 2019/2 . Vše je vyřešené, pomohla "až" třetí instalace. Děkuji všem. 

Prosím tě ty jsi instaloval všechny od znova nebo jen jsi zkoušel znovu jen ten NORTH_EAST_EASTERN? že mě se stalo úplně to stejné a tenhle NORTH_EAST_EASTERN mi to celé rozhodil tou instalací jako že na dvakrát. Děkuji  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...