Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem přezouval pouze pneu, snímače 6let staré, po ujetí 💯 m oranžový vykřičník zmizel!

P5008 r.v.12

Upraveno uživatelem Breper
  • O 2 roky později...
Odesláno

Oživím to tu... co se stane, když na auto, které má sledování tlaku a v kolech senzory dám celý kola bez senzorů? Jde s tím jezdit, aniž by to nějak významně otravovalo? 

Chystám se koupit 807 rv. 2013 se senzory, je k ní jedna sada kol. Mám starší 807 a kompletní zimáky na plechu ale bez senzorů... ty si chci nechat a používat ale kupovat senzory a celý to přezouvat se mi teda moc nechce.

Honza

Odesláno

Bode ti to hlásit že máš prázný kola. Nebo že počítač nezjistil přítomnost senzorů Diagnostikou jde hlídání tlaku vypnout. Pak to nehlásí nic.

Odesláno

2013 bude hlásit nepřítomnost čidel/defekt, lze to na diagnostice vypnout, nebo si toho nevšímat jelikož víte, že je tam nemáte. Měli jsme Phedru tedy 807 ale 2003 a tam to nic nehlásilo. Ale novější modely to tak mají. 

Odesláno
Před hodinou, filoyof012000 napsal:

Upřímně... rád bych zkušenost, jak to fakt funguje a ne odhad... 

No to je zkušenost. jen už nevím přesně jakou hlášku to píše. Protože jsem si to vypnul diagnostikou a pak už nikdy nezapnul. 
Není zač.

Odesláno

Bude nějakou dobu jízdy přemýšlet a hledat senzory, pokud je to bez odezvy, hodí hlášku na palubák. Potom během jízdy , už nevím kolik km, nebo jaký čas to zahlásí znovu. Ale není to nic častého, pokud si dobře pamatuju.  Ale to byla známého 407 2007.

Odesláno

OK, díky všem...  Mě šlo zejména o to, jestli to bude prudit nějak výrazně moc nebo se s tím dá žít. Jako nerad bych, aby na mě svítila STOPka a různě to na mě ječelo... Diagnostiku k dispozici nemám, poptám se s servise, to nový auto bude stejně potřebovat vyměnit brzdy.

V historii týhle diskuse je, že existují dva typy senzorů a navíc se musí aktivovat sada přes diag, každopádně nakupovat další sadu senzorů po tisícovce kus nebo kolik můžou stát a dávat je do obutých a funkčních kol se mi fakt nechce. pokud by šly objednat na ali za 15 USD kus, možná bych to časem udělal. 

Moje stará 807 z 2003 možnost sledování tlaku vůbec nemá a nenapadlo mě, že se to do tohohle modelu časem dostalo. 

Honza

Odesláno
Odesláno

Mám dvě sady. Kola můžeš kombinovat jak chceš. Klidně je dávat ,na kterou pozici tě napadne. Auto si skutečnou pozici načte a umístí samo - potřebuje na to určitý čas a ujetou vzdálenost. Samozřejmě pokud jsou obě sady prvotně zadány přes DIA .

• O 2 týdny později...
Odesláno

Asi ještě otázka.... jak poznám správný senzory pro moje auto? V nabídce eshopů i českých je jich docela dost a prd vím, který tam patří... Na Ali je třeba tahle sada https://www.aliexpress.com/item/1005001646003902.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6ca61bd887Y5j3&algo_pvid=7879ca2d-6cee-4332-8086-821bfb627ba5&algo_expid=7879ca2d-6cee-4332-8086-821bfb627ba5-8&btsid=2100bde716075868356343525e5241&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ i s dopravou za 35 babek, to i s DPHčkem je 900 za celou sadu... to bych do toho případně dal... nebo má smysl se po těch senzorech ptát na vrakáči?  Se zítra ráno stavim v servisu, co mi poradí... ale dávat litr za kus se mi moc nechce... 

Honza

Odesláno

Vypadají jako originály. Asi bych to zkusil. Hlavně aby měl senzor jiný kód, ne jak na odkazu, kdy mají všechny čtyři stejný. Ale to bude asi jen informační obrázek.

Odesláno

Mimochodem, shodou okolností na mě jeden snímač v origo kolech zapípal, tak jsem jel dofouknout. Kolo mělo 200, podle štítku na dveřích má mít 250, takže to upozorní na pokles o 20% což jsem teda čekal, že to je citlivější. Navíc, při zatížení se zadek má foukat až na 340.  Popravdě, si ani nepamatuju, že by mi někdy kola mezi výměnama léto/zima ušly o víc než o nějakých 20... pod 200 jsem je při nandavání neměl snad nikdy. Takže to upozorní na defekt, případně tak orezlý ráfky, že utíkají. 

Honza

Možná ještě jeden dotaz, je velký problém použít na plechový kola originální šrouby s volnou kuželovou podložkou určený pro Al disky? na novým autě mám tyhle šrouby https://shellers.cz/kolove-srouby/kolove-srouby-m14x150/kolovy-sroub-m14x15x25-kuzel-pohybliva-klic-17-b0046-002-vyska-565-mm/ a chci tam dát komplet plechový kola se zimákama ze starýho, ale nemám momentálně dost pevných šroubů navíc. 

Odesláno

Tady ty šrouby používám jak na originál peugeoťácký AL kola tak na plecháče. Bez problému.

Odesláno

Tak teda moje zkušenost. Včera jsem zpřeházel kola a na nový auto dal zimáky ze starýho bez snímačů. Dneska jsem s ním jel a ani to neceklo. Žádná hláška, varování, zatím nic. Celkem jsem ujel asi 20km s dvěma zastávkama. 

H.

Odesláno

Dobře, tak zkušenost č.2, Včera a dnes jsem s autem ujel celkem asi 200 km, dvě delší cesty. Při obou se auto ozvalo, rozsvítil se žlutý vykřičník a na displeji hláška, že sledování tlaku v pneu není funkční. Pokaždé tak asi na 15 vteřin, pak kontrolka zhasla a hlášení zmizelo. 

Takže provoz bez senzorů to detekuje a hlásí, ale je to velmi málo agresivní... 

Honza

Odesláno

Mam 807 rok 2010 a po vymene za plachace bez senzorov mi to zahlasi cca po hodine jazdy ze ich nenaslo. Tak v menu odkliknem chybu a saze dlho ticho. Pri kratkych jazdach ticho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...