Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Je tu mezi Pražáky nějaký elektrikář ? Ten "náš" se nějak neozývá a mě to nebaví ... Potřebujeme na Praze 9 v rodinném domku vyměnit zásuvky a vypínače (zatím) ve dvou místnostech za nějaké modernější. Konkrétně jde o 6 dvouzásuvek , 2 singl vypínače a jeden dvouvypínač. Jde o výměnu všeho tj včetně krabice ve stěně. Ještě dodám, že dům je cca 40 let starý, tzn třeba u toho dvouvypínače jsem se do toho chtěl pustit sám, ale narazil jsem na to, že ve stěně jsou 4 kablíky a moderní dvouvypínač zakoupený v běžném hobby marketu má "sdířky" jen na 3 kabely. No - možná jsme jen špatně koupili, v elektrice nejsme právě "kovaní". Kontakt: SZ nebo 605 241 807 Díky. Citovat
Péťa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Ještě upřesni, jestli ty dráty jsou měděné nebo hliníkové. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 typuju jeste hlinik aby nakonec nesekal pulku elektriky ty 4 draty u stare elektriky muzou byt 2x privod 2x vyvod - to jde zjistit podle zapojeni v puvodnim vypinaci u nove to muze byt jen ukostreni ale tam by si to poznal podle "barev" Citovat
Milan+ Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Proč měnit krabice ve stěně, máš nějaký atyp, já mám kolaudaci v roce 81 a vše do toho sedí, ale je fakt, že nekupuji v hobbymarket. Vše je většinou ABB. Citovat
mmartinkovic Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Bezne sa to tak robi aj dnes, od zasuvky k zasuvke, pokial su blizko seba. No ak chces menit aj krabice, nebude to len tak. Pokial tam je hlinik tak uz je najjednoduchsie rozbit celu elektriku, a spravit vsetko, rozvadzac, rozvody, krabice, zasuvky, vypinace, lampy. Uz len vytrehnutie krabice, sadrovanie novej a zapucovanie je aj na malovku, coze .... Tiez som si to myslel, ze len vymenim zasuvky 3, a nahodim par obkladaciek a novu linku do kuchyne. a nakoniec z toho bolo obita takmer cela kuchyna, chodba, a menilo sa 3/4 elektriky v byte. ale to najzlozitejsie je za nami. a sme radi. Robili sme to sami, som elektrikar, stena za linkou obita az na tehlu, ospricovanie, nova omietka, na hladko, 8 m2 obkladaciek, a nove zasuvky kde bolo treba. Tiez sme to mali hlinik, a po 1 zasuvke v kazdej izbe. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 před 2 hodinami, Péťa napsal: Ještě upřesni, jestli ty dráty jsou měděné nebo hliníkové. Měď : Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Problém je v tom, že už je vymalováno. Ty původní zásuvky třeba vypadají tak, že ze stěny koukají jen nuláky ( @Scratch měl tu čest ) a uprostřed je závit na malý šroubek, takže by stačilo sehnat "kulisu" která má prostupy na nuláky a dírku na šroubek uprostřed. Asi jsme hledali na špatném místě ale všechno bylo komplet i s tou krabicí do stěny... Citovat
mmartinkovic Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Podla mna to je lustrovy vypinac na 2 svetla, Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 (upraveno) Ano a provizorně nainstalován zpět původní proto tak ční ze stěny. Světla jsme obě měnili za nové. Upraveno 8. duben 2018 uživatelem StibTo Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 ...ale nový dvouvypínač vypadá takto Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 (upraveno) Na starém vypínači jsou ale vrchní svorky propojené. Tzn, že ty vrchní dva dráty dáš na novém vypínači pod jeden šroubek. To je tzv. přívod, a pak jsou dva vývody na dvě svetla. A ty mají na vypínači každý svůj samostatný šroubek. Ještě mi vyfoť ty zásuvky, co z nich koukají ty nuláky Upraveno 8. duben 2018 uživatelem minimaxa Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Takže ti chybí jen kryty zásuvek?Pproblém je, že většina výrobců jen samostatné kryty neprodává. Přepojit to ale na nové kompletní zásuvky je otázka desítek minut. Krabice ve zdi je zbytečné bourat a dávat nové, není důvod. Nahoď TeamViewer, já ti to přemontuju Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Koukám zasuvky jsou zapojený jen dvoužílou Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Chlapi říkám na elektriku jsem blbej, odsroubovat něco zvládnu ale prepojovat nějaký kabliky to fakt ne... A navíc my ty kryty máme ale stejně jak ty vypínače jsou už prostě volezly a nemoderni... Citovat
mmartinkovic Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Standartne odporucam taketo, su bezne dostupne v kazdom elektre, vrchna vyosena aby sa dali pouzit aj uhlove pripojky ako na PC, alebo kuchynske stroje, mikrovlnka, kavovar, konvica. Cena cca 3,5€, resp 100 Kc, Kadejake "elegantne" stoja od 10€ hore a ked sa pokazia, uz take nekupis, lebo sa menia dizajnovo atd. Co sa tyka 2 a 3 zil, pokial su trubky, da sa natiahnut aj ten 3 vodic. ale to uz je potom o chuti a peniazoch. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Pokud nebude předělávat rozvaděč a instalovat proudový chránič, je tahání 3. vodiče zbytečné. Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Tak práce domluvena s @Klemoň A já jsem zase jednou vděčný za fórum. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Snad Ti to správně sfázuje, aby se ti netočili spotřebiče obráceně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.