Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrikář Praha

Recommended Posts

Odesláno

Je tu mezi Pražáky nějaký elektrikář ? Ten "náš" se nějak neozývá a mě to nebaví ...

Potřebujeme na Praze 9 v rodinném domku vyměnit zásuvky a vypínače (zatím) ve dvou místnostech za nějaké modernější. Konkrétně jde o 6 dvouzásuvek , 2 singl vypínače a jeden dvouvypínač. Jde o výměnu všeho tj včetně krabice ve stěně. Ještě dodám, že dům je cca 40 let starý, tzn třeba u toho dvouvypínače jsem se do toho chtěl pustit sám, ale narazil jsem na to, že ve stěně jsou 4 kablíky a moderní dvouvypínač zakoupený v běžném hobby marketu má "sdířky" jen na 3 kabely. No - možná jsme jen špatně koupili, v elektrice nejsme právě "kovaní".

Kontakt: SZ nebo 605 241 807

Díky.

Odesláno

typuju jeste hlinik
aby nakonec nesekal pulku elektriky
ty 4 draty u stare elektriky muzou byt 2x privod 2x vyvod - to jde zjistit podle zapojeni v puvodnim vypinaci
u nove to muze byt jen ukostreni ale tam by si to poznal podle "barev"

Odesláno

Proč  měnit krabice ve stěně, máš nějaký atyp, já mám kolaudaci v roce 81 a vše do toho sedí, ale je fakt, že nekupuji v hobbymarket. Vše je většinou ABB. 

Odesláno

Bezne sa to tak robi aj dnes, od zasuvky k zasuvke, pokial su blizko seba.
No ak chces menit aj krabice, nebude to len tak. Pokial tam je hlinik tak uz je najjednoduchsie rozbit celu elektriku, a spravit vsetko, rozvadzac, rozvody, krabice, zasuvky, vypinace, lampy.
Uz len vytrehnutie krabice, sadrovanie novej a zapucovanie je aj na malovku, coze ....

Tiez som si to myslel, ze len vymenim zasuvky 3, a nahodim par obkladaciek a novu linku do kuchyne. a nakoniec z toho bolo obita takmer cela kuchyna, chodba, a menilo sa 3/4 elektriky v byte. ale to najzlozitejsie je za nami. a sme radi. Robili sme to sami, som elektrikar, stena za linkou obita az na tehlu, ospricovanie, nova omietka, na hladko, 8 m2 obkladaciek, a nove zasuvky kde bolo treba.   Tiez sme to mali hlinik, a po 1 zasuvke v kazdej izbe.

Odesláno
před 2 hodinami, Péťa napsal:

Ještě upřesni, jestli ty dráty jsou měděné nebo hliníkové.

Měď : 

20180408_141926.thumb.jpg.7a618caa2cf65adcb430cba1a257a2ca.jpg

Odesláno

Problém je v tom, že už je vymalováno. Ty původní zásuvky třeba vypadají tak, že ze stěny koukají jen nuláky ( @Scratch měl tu čest :D ) a uprostřed je závit na malý šroubek, takže by stačilo sehnat "kulisu" která má prostupy na nuláky a dírku na šroubek uprostřed. Asi jsme hledali na špatném místě ale všechno bylo komplet i s tou krabicí do stěny...

Odesláno (upraveno)

Ano a provizorně nainstalován zpět původní proto tak ční ze stěny. Světla jsme obě měnili za nové. 

Upraveno uživatelem StibTo
Guest minimaxa
Odesláno (upraveno)

Na starém vypínači jsou ale vrchní svorky propojené. Tzn, že ty vrchní dva dráty dáš na novém vypínači pod jeden šroubek. To je tzv. přívod, a pak jsou dva vývody na dvě svetla. A ty mají na vypínači každý svůj samostatný šroubek.

Ještě mi vyfoť ty zásuvky, co z nich koukají ty nuláky :D

Upraveno uživatelem minimaxa
Guest minimaxa
Odesláno

Takže ti chybí jen kryty zásuvek?Pproblém je, že většina výrobců jen samostatné kryty neprodává. Přepojit to ale na nové kompletní zásuvky je otázka desítek minut. Krabice ve zdi je zbytečné bourat a dávat nové, není důvod.

Nahoď TeamViewer, já ti to přemontuju :D :aut

Odesláno

Chlapi říkám na elektriku jsem blbej, odsroubovat něco zvládnu ale prepojovat nějaký kabliky to fakt ne... A navíc my ty kryty máme ale stejně jak ty vypínače jsou už prostě volezly a nemoderni... 

Odesláno

image.thumb.png.e0ddd61d6a2a998a9cc7d202024261c4.png

Standartne odporucam taketo, su bezne dostupne v kazdom elektre, vrchna vyosena aby sa dali pouzit aj uhlove pripojky ako na PC, alebo kuchynske stroje, mikrovlnka, kavovar, konvica.
Cena cca 3,5€, resp 100 Kc,
Kadejake "elegantne" stoja od 10€ hore a ked sa pokazia, uz take nekupis, lebo sa menia dizajnovo atd.
Co sa tyka 2 a 3 zil, pokial su trubky, da sa natiahnut aj ten 3 vodic. ale to uz je potom o chuti a peniazoch.

Guest minimaxa
Odesláno

Pokud nebude předělávat rozvaděč a instalovat proudový chránič, je tahání 3. vodiče zbytečné.

Guest minimaxa
Odesláno

Snad Ti to správně sfázuje, aby se ti netočili spotřebiče obráceně :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...