Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nazdr:papa Vcera pri zoslapnuti plynu na podlahu sa mi nieco zaseklo a slo mi to na max. otacky. Bolo to len par sekund ale aj tak co treba robit ak by to ostalo zaseknute..? :myslim Znami mal Renault 25 a spravilo mu to same a ostalo spojene a nasledky za 4minutky-2cm diera vo valci, vytrhol aj napajanie od baterky a stale to slapalo...:bojim Ak niekto vie nech poradi... mam 406, 2hdi

Odesláno

Ono jestli znamymu nahodou neprdlo turbo..to je jina vec, nez ze se ti zasekne neco na plynovem pedalu. Tvuj pripad bude neco jineho, protoze kdyby se ti prdlo turbo a zaclo z nej valit olej do sani, tak nepomuze ani klicek, ani baterka, ale pokud jedes tak pri kvaltu proste zabrzdit a tim zastavit motor, nebo na miste tam dat kvalt nejaky vetsi...3-4-5 a pustit spojku a utnout to takhle.

Jina pomoc neni....jinak se ti zadre cerpadlo, potom ti preskoci rozvodak, rozmlati to pisty a hlavu, ojnici ..vlastne cely motor, pokud se ten nedostatkem oleje nezadre drive :)) Hold olej to je nejlepsi palivo pro diesel :)

Odesláno

To, co popisuješ u známého, že motor běžel i po uržení napájení, se stane když je hodně špatné turbo a propouští olej do sání - motor pak chytne na ten olej. Jediné, co se v tom okamžiku dá dělat, je udusit jej přes kvalt - jinak sežere veškerý olej a pak se zadře.

Pokud tohle byl problém i u toho tvého HDI nevím, spíš to bylo něco v elektronice, ale i u toho může to turbo začít takhle propouštět - takže pokud se motor takhle roztočí a nejde vypnout klíčkem, jedině udusit přes kvalt, jinak není šance.

Odesláno

jednomu známému se nedávno stalo to samé - má 406, nový model 1,8 benzín. V servise mu řekli, že mu zamrzlo něco na náhonu tachometru. Stačí prej trochu tepla. Jinak při neustálém zrychlování na okresce, když už to nebylo snesitelné, tak prostě vypnul klíček.

Odesláno

dik :super u znameho to bolo asy to turbo ( podla toho co pisete okolo toho oleja ). ja som to mal pred tyzdnom v servise a robil komplet prehliatku aj na pc mu ukazalo ze je vsetko je ok. Snad sa to uz nezopakuje..:mrk

• O 2 týdny později...
Odesláno

No kamarat mal nieco podobne...Ale na Citroene XM 2,1TDI. Znicoho nic mu vyleteli otacky do cervena a motor sa nevypol ani po vypnuti kluca.Musel zaradit za dva a...nechat skapat.Nakoniec to bolo prasknute tesnenie na na pretlakovom(ci podlakovom ventile?) neviem na ventile pri palivovom cerpadle, ale odislo mu aj cerpadlo...

Odesláno

ak mate motor HDi tak staci odpojit baterku pretoze ta napaja pocitac a ten otvara vstreky, tak isto nepojde palivo od odpravneho cerpadla/zalezi typ motora nie vsetke hdi maju dopravne cerpadlo/ a motor vypne. u ostatnych treba priskrtit privod paliva.

Odesláno
Původně zaslal: TITANa

ak mate motor HDi tak staci odpojit baterku pretoze ta napaja pocitac a ten otvara vstreky, tak isto nepojde palivo od odpravneho cerpadla/zalezi typ motora nie vsetke hdi maju dopravne cerpadlo/ a motor vypne. u ostatnych treba priskrtit privod paliva.

Moc ty příspěvky co jsou vejš nečteš co? Jasně že odpojením přestane jít do motoru nafta, ale díky úniku oleje do turba začne turbo házet do sání olej a ten slouží s namíchaným vzduchem jako palivo, no a když dojde i to tak se motor zadře, proto to chcípnutí přes kvalt. Prostě to musíš udusit dřív než se zadře motor. Alespoň tak jsem to jako laik pochopil já. :myslim

Odesláno

Dave_k: cital som si ich pozorne a odpovedal som na prvy prispevok a moj prispevok bol ohladom toho ako vypnut motor v pripade ked to nieje turbom co kazdy laik pochopil a asi ty nie. takze sorac ak som sa nezapojil do debaty o turbe. a kedze ty si tu nic k tomu nenapisal tak si ten posledny co mi tu ma pindat. uz ma to tu unavuje jebat mi na hlavu popol. prestanem radit a bude pokoj.chces to? beres to na seba?

Odesláno
Původně zaslal: BobyD

jojo obcas to dela lanko nebo perku co ho taha spatky ale jestli je neco takoveho u hdi

Tak u HDi je samozřejmě taky lanko, ale to pak pootáčí snímačem otáček. Ten může blbnout a pak se rozsvítí Diag. protože jsou v něm dva snímače a když nejsou údaje shodné, tak to hodí chybu.

Zkus očistit kontakty na tom snímači a pro jistotu to zamotej páskou. Jistota je jistota.

Třeba ve Fiatu se mi zasekl pedál o podlahu. :)

Přidalo to hodně a šlo to do plnejch, nebo jen lehce zůstal vyset plyn chvilku po tom co si ho pustil na třeba 2500 a spadlo to až když si zase sešláp a pustil ??

To s tím turbem je hodně nepříjemná věc. Zkuste si to představit u náklaďáku. Hrozný. Než se to rozletí na kousky má to otáčky jak cirkulárka. Nejhorší je, že to pak u opravdu velkých motorů nejde ani ubrzdit. Představa, jak chcípneš přes kvalt z kopce 1000koní...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...