Parc Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 viem o egr tu toho bolo popisaneho celkom dost no mam predsa len jednu otazocku... ak som spravne pochopil u niektorych motorov bola v sani klapka ktora sa privrela (aby sa tak zabezpecilo nutene sanie z vyfukoveho potrubia)... no ako je to u hdi? tiez to ma niekde takuto klapku? ak ano viete mi poradit kde ju hladat? alebo ako je toto osetrene?..dik [upravil dne 30.1.06 Parc] Citovat
TITANa Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 klapka je ale nie u kazdeho hdi. naco ti to vlastne je? je to dost dlho rozpisovat Citovat
Parc Odesláno 30. leden 2006 Autor Odesláno 30. leden 2006 egr sa mi nezatvara uplne (zaneseny)... skusim vycistit alebo vymenit ale ked sa v tom uz budem hrabat rad by som skusit ten ventil na chvilu vyradit ci tam bude dajaky citelny rozdiel :-).. no a akosi prave pre to ak tam niekde nejaka klapka je rad by som zblokol na tu chvilu aj tu... Citovat
marsalek Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Pokud je rizeni EGR stejne jako u stejneho motoru (2.0 Hdi, 80 kW), co se daval do Citroenu Xantia (Hics o tom \"neco\" vi), tak rozdil pri odpojenem EGR nepoznas. Osobne jsem to zkousel a jalikoz jsem v tom rozdil neshledal, pripojil jsem EGR zpet. V me xantii klapka v sacim potrubi je. Kaja Citovat
Hics Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Jéééé.... Další Xantiák! Nazdárek Maršálku! Japa se houpeš? :-) To Parc: Jaxi poznal, že se ti EGR nedovírá? Ono to totiž zvenčí ani vidět nejni... EGR je ovládán podtlakem přez solenoidový ventil, který je řízen ECU na základě otáček a zatížení motoru. Pravda je taková, že rozdíl mezi zapojeným a odpojeným EGR poznat není. Nemam to ze svý hlavy, ale tvrdí se, že při vyřazeném EGR může dojít k poškození pístů, ale moc tomu nevěřim a po pokusech, který sem podnik ani nemá cenu s EGR jakkoliv laborovat. Pokud máš podezření na disfunkci, tak EGR jde celkem v pohodě demontovat a vypucovat a neděs se těch sazí v sání. To je holt v ceně zájezdu...:-) Citovat
Parc Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 noo ako som to poznal? neviem ci je to 100% diagnostika... bol som v tom ze je to ovladane len otackami... ked som chytil tu trubku co ide od egr do sania bola vlazna, potom som dal plny a trubka sa stale len zohrievala viac a viac teda evidentne tade prudili spaliny aj pri max otackach....(urcite to nebolo salavym teplom pripadne teplotnou vodivostou...) tak dik za rady asponnemusim skusat vyskusane :-)... akurat este taka malickost, ked idu do sania sadze, nebolo by dobre z casu na cas to vycistit nejakym stylom? oki tak to rozoberem a vycistim len :-).... Citovat
marsalek Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 To Hics: zdarec, Ty mas jeste nejakou Puginu? Xanta mi houpe pekne, cim dal lip. Chova se to obracene: po dofuku nic moc a cim jsou koule starsi, tim je auto mekci. To Parc: EGR pousti za volnobehu maximum zpet do sani. Po pridani plynu (pozadavek vykonu) se to uzavre a motor saje uz jen \"cisty vzduch\". Odbornici prominou, trosku jsem to zjednodusil, ale Parcovi to pomuze. K. Citovat
Parc Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 marsalek: dik :-)... jj vsak z toho som vychadzal a ako hovorim ono to evidentne saje aj pri plnom plyne... takze sa egr asi nezatvara ako ma :-( ? Citovat
vector Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Původně zaslal: Parc noo ako som to poznal? neviem ci je to 100% diagnostika... bol som v tom ze je to ovladane len otackami... ked som chytil tu trubku co ide od egr do sania bola vlazna, potom som dal plny a trubka sa stale len zohrievala viac a viac teda evidentne tade prudili spaliny aj pri max otackach....(urcite to nebolo salavym teplom pripadne teplotnou vodivostou...) tak dik za rady asponnemusim skusat vyskusane :-)... akurat este taka malickost, ked idu do sania sadze, nebolo by dobre z casu na cas to vycistit nejakym stylom? oki tak to rozoberem a vycistim len :-).... No EGR je ovládaný elektricky přes podtalakový ventil Jednotka detekuje poruchu relé, ale nedetekuje špatnou funkci EGR pokud vím. Dá se odpojit ta podtlaková hadička a zkusit nasát, jestli se přivře. Při vypnutém motoru musíš slyšet, jak se ten ventil otevírá a zavírá. Mě odešlo takhle podtlakové ovládání EGR a samotnej ventil byl OK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.