Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

viem o egr tu toho bolo popisaneho celkom dost no mam predsa len jednu otazocku... ak som spravne pochopil u niektorych motorov bola v sani klapka ktora sa privrela (aby sa tak zabezpecilo nutene sanie z vyfukoveho potrubia)... no ako je to u hdi? tiez to ma niekde takuto klapku? ak ano viete mi poradit kde ju hladat? alebo ako je toto osetrene?..dik

[upravil dne 30.1.06 Parc]

Odesláno

egr sa mi nezatvara uplne (zaneseny)... skusim vycistit alebo vymenit ale ked sa v tom uz budem hrabat rad by som skusit ten ventil na chvilu vyradit ci tam bude dajaky citelny rozdiel :-).. no a akosi prave pre to ak tam niekde nejaka klapka je rad by som zblokol na tu chvilu aj tu...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pokud je rizeni EGR stejne jako u stejneho motoru (2.0 Hdi, 80 kW), co se daval do Citroenu Xantia (Hics o tom \"neco\" vi), tak rozdil pri odpojenem EGR nepoznas. Osobne jsem to zkousel a jalikoz jsem v tom rozdil neshledal, pripojil jsem EGR zpet. V me xantii klapka v sacim potrubi je.

Kaja

Odesláno

Jéééé.... Další Xantiák! Nazdárek Maršálku! Japa se houpeš? :-)

To Parc: Jaxi poznal, že se ti EGR nedovírá? Ono to totiž zvenčí ani vidět nejni... EGR je ovládán podtlakem přez solenoidový ventil, který je řízen ECU na základě otáček a zatížení motoru. Pravda je taková, že rozdíl mezi zapojeným a odpojeným EGR poznat není. Nemam to ze svý hlavy, ale tvrdí se, že při vyřazeném EGR může dojít k poškození pístů, ale moc tomu nevěřim a po pokusech, který sem podnik ani nemá cenu s EGR jakkoliv laborovat. Pokud máš podezření na disfunkci, tak EGR jde celkem v pohodě demontovat a vypucovat a neděs se těch sazí v sání. To je holt v ceně zájezdu...:-)

Odesláno

noo ako som to poznal? neviem ci je to 100% diagnostika... bol som v tom ze je to ovladane len otackami... ked som chytil tu trubku co ide od egr do sania bola vlazna, potom som dal plny a trubka sa stale len zohrievala viac a viac teda evidentne tade prudili spaliny aj pri max otackach....(urcite to nebolo salavym teplom pripadne teplotnou vodivostou...)

tak dik za rady asponnemusim skusat vyskusane :-)... akurat este taka malickost, ked idu do sania sadze, nebolo by dobre z casu na cas to vycistit nejakym stylom? oki tak to rozoberem a vycistim len :-)....

Odesláno

To Hics: zdarec, Ty mas jeste nejakou Puginu? Xanta mi houpe pekne, cim dal lip. Chova se to obracene: po dofuku nic moc a cim jsou koule starsi, tim je auto mekci.

To Parc: EGR pousti za volnobehu maximum zpet do sani. Po pridani plynu (pozadavek vykonu) se to uzavre a motor saje uz jen \"cisty vzduch\". Odbornici prominou, trosku jsem to zjednodusil, ale Parcovi to pomuze.

K.

Odesláno

marsalek: dik :-)... jj vsak z toho som vychadzal a ako hovorim ono to evidentne saje aj pri plnom plyne... takze sa egr asi nezatvara ako ma :-( ?

Odesláno
Původně zaslal: Parc

noo ako som to poznal? neviem ci je to 100% diagnostika... bol som v tom ze je to ovladane len otackami... ked som chytil tu trubku co ide od egr do sania bola vlazna, potom som dal plny a trubka sa stale len zohrievala viac a viac teda evidentne tade prudili spaliny aj pri max otackach....(urcite to nebolo salavym teplom pripadne teplotnou vodivostou...)

tak dik za rady asponnemusim skusat vyskusane :-)... akurat este taka malickost, ked idu do sania sadze, nebolo by dobre z casu na cas to vycistit nejakym stylom? oki tak to rozoberem a vycistim len :-)....

No EGR je ovládaný elektricky přes podtalakový ventil Jednotka detekuje poruchu relé, ale nedetekuje špatnou funkci EGR pokud vím. Dá se odpojit ta podtlaková hadička a zkusit nasát, jestli se přivře. Při vypnutém motoru musíš slyšet, jak se ten ventil otevírá a zavírá.

Mě odešlo takhle podtlakové ovládání EGR a samotnej ventil byl OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...