honza81 Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 ... zajímavej test:-) Ještě by jí mohl před tím chvíli vařit na nabíječce, aby k tomu měl ochrannou atmosféru z vodíku a kyslíku:-))) Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Chip / HonzaZ > nebylo by u jednoho z vas kluci moznost do te nedele (radeji do soboty) baterku zmerit abych vedel zda ma smysl nebo nema jet do Kellyny ? Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Mirku ale me normalne sterace chodi naprosto bez problemu, tenhle jev kdy se \"tahnou\" line po skle jsem zaznamenal jen v momentech kdy se predtim na aute neco delalo co vybiji baterku napr. radio nebo ted ty svetylka Jinak nevim, zda to jeste plati, ale mam dojem, ze se drive rikalo, ze dodelavajici baterku poznas kdyz zapnes blinkr dle jeho frekvence blikani .... Cim vetsi interval tim hur Citovat
HonzaZ Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Ahoj, v sobotu někdy kolem poledne bych ti to mohl změřit. Citovat
P607Olda Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Šel bych na to čistě prakticky. Na táhnutí stěračů, po předchozím zatěžování baterky, se vykašli. Rozhodující je, zda nastartuješ. A hlavně - měj záložní plán, co uděláš, když nenastartuješ, tedy zda roztlačíš, spustíš se z kopečka, anebo zastavíš někoho anebo přivoláš někoho se startovacími kabely. Protože pokud vydržíš tyto mrazy, tak jaro a léto zase přežije. Anebo ti výdavek 1500 tolik nevadí, tak kup novou. [upravil dne 28.1.2014 21:24 od P607Olda] Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Milošův test taky Dobrej:super:super:aut:aut principielně ten zátěžá funguje podobně[upravil dne 28/1/14 19:53 od Chip] presne tak Citovat
koblih69 Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Mirku ale me normalne sterace chodi naprosto bez problemu, tenhle jev kdy se \"tahnou\" line po skle jsem zaznamenal jen v momentech kdy se predtim na aute neco delalo co vybiji baterku napr. radio nebo ted ty svetylka Jinak nevim, zda to jeste plati, ale mam dojem, ze se drive rikalo, ze dodelavajici baterku poznas kdyz zapnes blinkr dle jeho frekvence blikani .... Cim vetsi interval tim hur Pokud se baterka projeví na něčem takovém jako stěrače nebo frekvence blinkrů (to platí jen pro mechanické bimetalové přerušovače) tak už je napětí hodně nízké. Nicméně to neznamená, že musí být problém v baterce jako takové. Auto může špatně dobíjet, nebo má nějaký odběr (musí se změřit klidový odběr) například kvůli špatně zapojenému autorádiu, neorigo alarmu a pod. Jednoduchá orientace je když nabiješ baterku necháš jí do rána stát a pak změříš napětí. Špatná baterie nedrží napětí, trpí velkým samovybíjením a pod. takže ráno naměříš třeba 11,9V a pod a máš jistotu, že baterie je na odpis. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Tome, ideální by bylo, kdyby jsi baterku než pojedeš ke mě pořádně nabil. Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Šel bych na to čistě prakticky. Na táhnutí stěračů, po předchozím zatěžování baterky, se vykašli. Rozhodující je, zda nastartuješ. A hlavně - měj záložní plán, co uděláš, když nenastartuješ, tedy zda roztlačíš, spustíš se z kopečka, anebo zastavíš někoho anebo přivoláš někoho se startovacími kabely. Protože pokud vydržíš tyto mrazy, tak jaro a léto zase přežije. Anebo ti výdavek 1500 tolik nevadí, tak kup novou. [upravil dne 28.1.2014 21:24 od P607Olda] Za celych 5 let se mi nestalo ze bych (a to i ted v posledni dobe) nejpozdeji napodruhe nenastartoval. Znamena to, ze se neni ceho obavat ? Vydavat \"preventivne\" 1500 nepotrebuju, tak dobrej prijem nemam HonzaZ : Hm, to bych musel mit KDE to nabit Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Mirku ale me normalne sterace chodi naprosto bez problemu, tenhle jev kdy se \"tahnou\" line po skle jsem zaznamenal jen v momentech kdy se predtim na aute neco delalo co vybiji baterku napr. radio nebo ted ty svetylka Jinak nevim, zda to jeste plati, ale mam dojem, ze se drive rikalo, ze dodelavajici baterku poznas kdyz zapnes blinkr dle jeho frekvence blikani .... Cim vetsi interval tim hur Pokud se baterka projeví na něčem takovém jako stěrače nebo frekvence blinkrů (to platí jen pro mechanické bimetalové přerušovače) tak už je napětí hodně nízké. Nicméně to neznamená, že musí být problém v baterce jako takové. Auto může špatně dobíjet, nebo má nějaký odběr (musí se změřit klidový odběr) například kvůli špatně zapojenému autorádiu, neorigo alarmu a pod. Jednoduchá orientace je když nabiješ baterku necháš jí do rána stát a pak změříš napětí. Špatná baterie nedrží napětí, trpí velkým samovybíjením a pod. takže ráno naměříš třeba 11,9V a pod a máš jistotu, že baterie je na odpis. Mno - nevim, zda se to vubec pocita jako odber, ale na aute jsolu dodelane 3 LED pasky (nesmejte se mi, ja vim, ze to ma minimalni prikon ) a zadni parkovaci asistent. Co se dobijeni tyka tedy alternatoru myslim, ze tomu nic neni, kdyz nejakou dobu jedu, pak zastavim na chvili a pak chci nastartovat mam uspesnost 100% (= fakt si nepamatuju, ze by se nekdy nepovedlo) Citovat
Neon Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Když dojde na lámání chleba a budeš kupovat novou, tak to nemusíš tlačit do soboty, kdy je akce jestli stojí baterka v Kellyně i v akci 1500,- tak to je dost ... mrkni sem - beru tam i tam posílám známé a je to v Letňanech ... Ještě jsou to oproti pipkám v Kelly pohodový týpci ... A můžeš ji vzít kdykoliv. http://www.cekl-eshop.cz/varta/ Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 mas cas JEN v sobotu v poledne ? Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Když dojde na lámání chleba a budeš kupovat novou, tak to nemusíš tlačit do soboty, kdy je akce jestli stojí baterka v Kellyně i v akci 1500,- tak to je dost ... mrkni sem - beru tam i tam posílám známé a je to v Letňanech ... Ještě jsou to oproti pipkám v Kelly pohodový týpci ... A můžeš ji vzít kdykoliv. http://www.cekl-eshop.cz/varta/ Diky za tip ono koneckoncu kdyby slo primo o ty penize muzu si to poresit jeste pres OBI (v praci mame moznost vyuziti tzv Compliment Gift voucher a ty v OBI berou) Ale pokud se ukaze, ze novou baterku nepotrebuju (zatim) budu jen rad, uz tak mam na letosek na seznamu dost a dost servisnich zasahu a investic do auta.. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 Ve všední den mám čas až k večeru a to je tma Citovat
Guest StibTo Odesláno 28. leden 2014 Odesláno 28. leden 2014 no neda se nic delat tak mi holt treba AK akce ujde, ale mozna zbytecne plasim a baterku nepotrebuju novou .... tak se omlouvam, ze jsem k tomu zneuzil tohle vlakno .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.